Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Core2duo6600 #493 üzenetére

Ezt a Windows MCE dolgot nem tudom jelenleg hová tenni, így nem biztos, hogy jó a tippem... :) + milyen az MCE távirányító?

Mindenesetre elsődlegesen az a kérdés, hogy a kártyádat mennyire kezeli a Linux és felismerte-e. Ha felismerte (tehát lehet kezelni), akkor esetleg utána lehet nézni olyan programnak, ami jobban illeszkedik az elképzelésedhez.

pl. nézd meg, megy-e tvtime-mal. Ne felejtsd a TV-szabványt PAL-ra állítani NTSC helyett.

Ilyen Media Center Edition Windowst még nem láttam (ezért tényleg nem tudom, mit és hogyan tud), de esetleg érdekes lehet számodra a Mythtv projekt. Ki még nem próbáltam, így segíteni nem tudok benne, de elvileg nagyon sokmindent tud. Time shift, kép a képben (videoval vagy másik tunerrel), stb.
    Kell hozzá sql adatbázis. Állítólag beállítani nehézkes, de van Media Center edition néhány Linux-változatból.

Eddig felvenni csak mencoderrel vettem TV-adást.

Modeline generálásoz múltkor ajánlották a gtf programot, ennek kimenetét kell az xorg.conf-ba beszúrni a 75 Hz-hez.

Powerpakról érdemes elolvasni: itt

Inverz képet nem tudom, miért van nálad. Én mondjuk Kaffeine-t nem szeretem, mindig azzal kezdtem, hogy rögtön eltávolítottam a rendszerről... kissé erőszakos volt.

Videolejátszásra én mplayer-t használok, érdemes feltenni az SMPlayert hozzá.
    + kiegészítésként fel lehet tenni codec csomagot is hozzá, így a wmv, rm és egyebek is mennek. Divx, xvid és egyebek mennek közvetlen telepítés után.

Rive:
    Jelenleg nem tudom megnézni 2009-en (esetleg kicsit később), de lehet a KDE4 tulajdonképpeni beta állapota is az ok, szerintem a KDE control center azzal van leginkább összefüggésben. Egyébként úgy rémlik, van valami advanced lehetőség benne.

Új hozzászólás Aktív témák