- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
MCE Távlövő képe
[link]MCE annyit jelent, hogy a windows operácios rendszeren belül kvázi külön Os ként megy, időzített felvétel, timeshift, radió, tv adás nézése, én ezekre használom, ezenkivül, még képek megtekintése, stb ...
Egészen biztosan, hogy létezik linuxra is valami hasonló megoldás.Mert amit az MCE nyujt, nem ördöngőség, windows ra is több ilyen jellegű un. HTPC frontend van, csak azért használom az MCE -t, bár vannak hiányosságai a külön telepíthető progikhoz képest, (Feltétezem, hogy amit külön tennék fel tökéletes, de a tapasztalat nem ez ...)
Nem kell semmit állígatni, betettem a karit, felismerte, bedugtam a távítányítót felimserte, és csak a csatornákat kellett megkeresni, és sorba rendezni, és a EPG szerverhez hozzáállítani.
És ezek mellett a program maga stabil, és mondhatni, hogy az MS legtökéletesebb alkalmazása, bár kétségkivül lehetne benne többdolog is.Linux alatt ami nekem hiányzik ( vagy másképp van megoldva) az, hogy beteszem a karit a gépbe, és innen még nem használatra kész...
-
Core2duo6600
veterán
Az MCE távríányító így néz ki :
A tv unert valami ivtv modullal ismerte fel, ha jol láttam a post alatt
ehome receivert is látja a Device managerébenMythtv ét anno openuse on próbáltam beállítani, de az sql nem ment.
Anno odáig jutottam hogy parancsoros buzerával tudtam mpeg 2 be rögzíteni a megadott freknenciáról.
dehát az MCE nem erről szól, hanem arról, hogy távírányítóval kezeljük, amire Vista MCE alatt lehetőség van.A kaffeine -t én tettem fel alapból nem volt benne a rendszerben.
Próbálkoztam anno kifejezetten media centernek szánt distrokkal is, ám ezek rendre belefagytak a telepítésbe, lehet még kezdetlegesek voltak.
A link amit betettél nem jön be
azt mondja nincs ilyen topic
Azonkivül a webkamerát sem látja, ez a leglényegtelenebb mondjuk. -
Core2duo6600
veterán
Hello
Követlkező gondom van, a mandriva miután feltettem a kaffeine -t nem a kde 4 re vonatkozót, mert az nem indult el, hanem a másikat
már játsza az oösszes videot a
DVR-MS kivételével, viszont negativ a kép, hol kell beállítani, hogy normális legyen ? -
Core2duo6600
veterán
ha valamit akarsz amihet rootjog kell, akkor beléri a root jelszót és máris megy.
Más
Van egy Hauppauge pvr 500 tunerkarim, ezt szeretném beizzitani linux alatt.
Lehetőleg a Windows MCE jellegű alkalmazással nem lenne hátrány, ha az MCE távítányítot is kezelné.
A compiz fusion t hogyan kell életre kelteni.Hogyan, honnan kell feltenni a divx vxid stb, tehát a windows alatt megszokott file ok hoz a codeceket.
Hogyan tudom a moni frissitését 75 hz re tenni, most 60 on van 1280 *1024 es felbontás mellett, TFT ről van szó.Úgy hirtelen ennyi kérdésem van.
Mandriva Powerpack 2009 x86-64 van fent. -
Core2duo6600
veterán
Ilyesmiket írt ki
az ivtv oldala szerint i "kérdésekre"dmesg | grep ivtv
A tv time konsole os indítása meg ezt :
[fodorb@localhost ~]$ tvtime
Futtatás: tvtime 1.0.2.
Konfiguráció beolvasása: /etc/tvtime/tvtime.xml
Konfiguráció beolvasása: /home/fodorb/.tvtime/tvtime.xml
videoinput: Cannot open capture device /dev/video0: Nincs ilyen fájl vagy könyvtárHa van valakinek 5lete szivesen veszem
-
Core2duo6600
veterán
Szeretném beállítani, hogy a linux léptessen be magától és ne kelljen a jelszoval vacakolni
Mit és merre kell beállítani ?következő gondom, szeretném az egér oldalsogombjait életre kellteni, és back meg forward ként használni, mint a win alatt ?
Ezt hogy oldjam meg ? -
Core2duo6600
veterán
Most a mandriva 2008 powerpack van fent, úgy tünik ezt jobban összerakták mint a 1 cd és változatot
Egy hauppage pvr 500 as tunerrel küuzdök, ezt kéne müködésre birni, merre induljak ?
maga a rendszer ugy tunik, hogy felismerte a karit, de a benne lévő alkalmazás azt mondja nincs jel, és nem lehet benne hangolni -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
MichaelSD #355 üzenetére
Amikor az opensuse - tettem fel, akkor úgy volt ahogy mondod, akkor az volt, hogy kiírta, hogy nem talál ezt nem talál azt (win-t akartam indíttatni vele)
Majd visszamentem a linuxba és átírtam ez ment is ezzel nem is volt gond
A gondom az az volt, hogy mikor feltettem a mandriva-t
Az is grub ot használt, karakteres felületüt, ki is volt írva, hogy grub
a gondom ott kezdődött, hogy feltettem a win es winyot rá, és jött a meglepetés nem indult el, de a bootot megkezdte
és elakadt közben, hogy nem tud felmountolni egy particiót
és kiakadtKövetlező történet, most ismét a opensuse van fent
emellé fel akartam tenni ugyanerre a winyóra a mandrivat is, no és ez eddig nem sikerült
Tisztára úgy tünik mintha nem férne meg a 2 egymás mellett ami azért furi
az opensuse jelenleg logikai particiók során csücsül, tehát még az sem lehetett gond, hogy tul sok első part akart volna létrejönniMég kisérletezem
-
Core2duo6600
veterán
Közben megnéztem a "bootlogot" tehát amikor írta ki, hogy miket csinál
ott szállt el, hogy nem tudta a sajat file rendszerét felmuntlni, mert az sda ről akarta holott az sdb ről kellene miután betettem egy + winyot a rendszerbe
mit kellene átírnom ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
MichaelSD #347 üzenetére
Láma voltam már megtaláltam
De azért kösz
Egyben 1 észrevétel és egy kérdés is
Felnyomtam ugye a mandriva -t
Dugom vissza a többi winyot, mert ovatosságból lehuztam, hogy nehogy zür legyen
Erre nem bootol be
villog a scroll lock és a caps lock a bill en
és ennyi
ráadásul ugyanarra a vezérlőre kapcsoltam a másik winyot ahol ez voltIlyet még nem láttam,
Ti is jártatok már így ?
Mi a megoldás rá ? -
Core2duo6600
veterán
Most tettem fel a mandriva -t 1 CD ről
Hogyan birom a képernyő felbintást 1024 esre visszakapcsolni ?
Mert ott ahol lehetnenem tudok kisebbet választani az 1280 asnál, és itt már igen kicsik a betuklVárom választok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged