- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
HiperG
addikt
KDE helyett én ezt használnám ha be tudnám lőni: [L]http://www.xpde.com[/L]
-
delta9
senior tag
mostanában olvasgatom ezt:
[L]http://debian.inf.elte.hu/linux_doksi/dolgozat.htm[/L]
és gondoltam meg kellene próbálkozni a win mellett vmi mással is. de kicsit visszább vki azt írta, hogy kinyírta az mbr-t. ez most akkor mi? és ha mégis úgy határozok, hogy nekiállok pl a debian-nak, akkor itt lehet kérdezgetni? mert első kérdésem az lenne, hogy hogyan kellene partícionálni a hdd-t, a másik meg az, hogy honnan tudok debian-t szerezni. -
tusi74
őstag
Nekem úgy beleírt a boot sectoromba, hogy azóta nem megy fel a winyóra a windows sem, és a smart fizikai hibát jelez. Remélem, nem úgy lesz, mint ahogy a 9.2-es nyírta az LG CD-ROM-okat.
Ez egy 2 hónapos Samu winyó volt. -
Cathfaern
nagyúr
Én próbáltam. Nekem nem jött be, de a hiba oka 99%-osan gépspecifikus volt (néhány alkatrész, mint pl. az USB2-es bővítőkártyám egyszerűen nem tetszik neki). Ezeket leszámítva viszont kifejezetten tetszett.
-
sirály12
őstag
Valaki egyáltalán kipróbálta már a 10-es vert?
-
ody42
senior tag
Én a régi Celeron 633-asomra raktam fel a bugos 9.2 Mandrake-et, mert untam a lassú windows-t.Na, amíg sikerült elérnem, hogy viszonylag gyorsan elinduljon, addig ki is szerettem a linuxból...Most majd az új géppel adok megint egy esélyt, de most asszem sima debian lesz...
-
HiperG
addikt
Mandrake? Az egyetlen linux amit be tudtam lőni az UHU melettt rendesen
Nemrossz de hogy a francba kell felrakni hozzá az XPDE-t ([L]http://www.xpde.com[/L]) -
Cathfaern
nagyúr
Ha érdekel valakit, kijött a Mandrake 10.0.
-
adamsX
aktív tag
Szerintem a mandrake a legjobb nekem is ilyen van. A kezdőknek kell a Suse vagy a többi. :DD
-
-
burgatshow
veterán
Hali!!
Valaki tudna nekem segíteni?
Van 2 vinyó! Az egyiken (master) van egy win xp és a mandrake! Ez eddig szuper mert látja a lilo minden jól megy! Van egy másik (slave) amin van egy kis win util a maradélk 15gigába meg felraktam az UHU-t, és nem tudom sehogysem rávenni a lilot, hogy lássa az uhu-t is!
A helpeket előre is köszi mindenkinek! :D -
eddie303
őstag
Nem tudok sajna hozzászólni, mert ADSL-hez síkhülye vagyok, kábelmodemet ettem már, de ott nincsenek ilyen konnektálós gondok :) De egy upot adok én is.
-
tigga
tag
Szia!
Sztem win után a Mandrake nagyon jó választás lehet / 9.2 es főleg /
Mindent a segged alá tesz még microsoft egeret is felismeri a dsl modemmel együtt szal nincs vele gubanc abszolut.
könnyű kezelni és sok cucc van hozzá a neten. -
törölt tag
Nem sértésként, de az UHU nekem kicsit döcögősebbnek, nem annyira kiforrottnak tűnt.
-
eddie303
őstag
Próbáld ki a Knoppix-ot is, kár kihagyni, a világ leghordozhatóbb multimédiás linuxa :) S adjatok egy nagy hurrát, mert közben észre se vettem s fanatikus tag lettem :))
-
Zsu_
senior tag
Úgy látom nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy melyik Linux a legjobb! :)
Hogy megbarátkozzak a linux-szal win után, ahhoz melyik a legmegfelelőbb? -
rATdrAgOn
senior tag
IRIX-hez, Solarishoz (Slowarishoz), HP-UX-hoz erteni kell egy kicsit, es a tuti buktakat tok jol ki lehet vedeni rajta :)
Ez kb. olyan mint hogy nekem van meg asszem valahol valami olyan gepem amihez ~3 eve nem nyultam, minden bugos rajta, megsem lehet megtorni (illetve nem erdemes), mert CD-rol butol :) -
escie
őstag
milyen gyerekbetegségre gondolsz? (nem támadólag kérdem, hanem kívácsiság)
jelenleg 1.1rc2 szaladgál nálam és nagyon meg vagyok elégedve vele...
egyre jobban.
és ez lényeges mondat mivel tényleg nagyon látszik a fejlődés...
én is próbáltam már SuSE-t, Mandraket(ezzel kezdtem), Debiant...
nekem a Debian volt a legszimpibb, de valahogy az Uhu kényelmesebb jelenleg...
csak ajálani tudom mindenkinek... -
eddie303
őstag
IRIX-el nem értek egyet, olvastam róla egysmást, mondjuk azóta biztos kijavították, de akkora biztonsági rés volt rajta, mint az ózonlyuk :) Bár nem láttam soha, azért megnézném SunOS-el együtt. FreeBSD-m van, megint biztonsági szita, meg egy egész katasztrófa rájönni, hogy mi hogy van, pl. eth0 helyett fxp0 ;)
-
rATdrAgOn
senior tag
Lehet, hogy most mar az, anno az 1.0 nem volt tul felhasznalobarat :DDD
Pedig akkor meg csak DOS volt... azt ismertem mint tenyeremet, aztan gyutt a salak ~40 floppyn (nem emlexem mar pontosan, nagyon regen volt). :)
Felcipokanalaztam a 40 megas diszkemre, majd egy honap alatt lett X-em is. ;)
Utana nekialltam kernelt forditani... ~1 het volt (386DX, 4M ram)... ehh, regi szep idok :DDD -
Cathfaern
nagyúr
Elég sok linux-ot kipróbáltam már (UHU, Debian, Gentoo, Slackware, Red Hat, Mandrake), de ezek közül nekem az Madrake tetszett a legjobban. Ennek oka, hogy felhasználóbarát, de mégis, ha akarsz a legmélyebben is bele tudsz nyúlni. Kiforott, már elég régóta van, így nincsenek gyermekbetegségei, mint az UHU-nak.
-
rATdrAgOn
senior tag
Ize, ha a felsoroltakbol kell valasztani, akkor Mandrake :)
Suse yast miatt - meg a beteg tegyunk mindent mashova hozzaallas miatt szamomra halott (Mandrake es Suse is Redhat varians disztro).
UHU detto ugyanezert (az meg debian-szeru disztro).
Ha mar linux, akkor salak, vagy debigyaningyijan, meg gentoo. :)
Ha meg free UN*X, akkor FreeBSD vagy OpenBSD :)
Ha meg nem free UN*X, akkor IRIX :DDD (Azer' jo mer' ez sose fog letezni x86-on! :DDD) -
eddie303
őstag
Nem tudnám megmondani, hasonlítani biztos hasonlít, ha másban nem, KDE-ben. UHU-t sajna nem volt alkalmam használni, Mandrake meg a 8.2-es volt utoljára a kezemben az meg nem volt nagy eresztés. A SuSE meg elég egyedi a yast miatt, az meg eléggé egyszerüvé teszi bekonfigurálni.
-
Zsu_
senior tag
Konkrétan Mandrake-t volt alkalmam picit hosszabb ideig kipróbálni.
Nagyon tetszett :))
Ehhez képest milyen a Suse, Uhu?? Hasonlítanak egymásra? -
törölt tag
SUSE 8.2 nem rossz, bár windows után elég nehéz.
-
Zsu_
senior tag
Nekem tetszik. Szerintetek jó?
Vélemények: Uhu Linux, Mandrake Linux, Suse Linux??
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest