Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

Sziasztok,

Hogyan lehet rendesen lepucolni a Magisk-ot anélkül, hogy legyalulnám az egész rendszert, partícióstul, mindenestül? Megpróbáltam levakarni a máshol fellelhető leírások szerint, de valami továbbra sem stimmel.

Az a helyzet állt elő, hogy igazából már hónapok óta nincs egy appom sem amihez kéne root, ráadásul a bankom applikációja is villámgyorsan (értsd: napok alatt) lekövet minden új trükköt, ami a root elrejtésére szolgál.

Mondjuk jó fejek, mert eleinte teljesen tiltották az app használatát root mellett, felvettem a kapcsolatot a fejlesztőkkel és azóta már csak egy-egy funkció tiltott (pl: bankkártya digitalizálása NFC-s fizetéshez), de most pont kéne ez a funkció (eltörött a bankkártyám és hetekig tart mire lesz ebből új kártya, most Revolutra pakolgatom át és azzal fizetek, de nem akarom megvárni, hogy a pénztári sorban állásnál benyögje, hogy zárolták a Revolut fiókom amíg munkáltatói igazolással be nem bizonyítom, hogy az a saját pénzem, két kollégám a nyaraláson járt így). Simple nem opció az alacsony limit miatt (nem vagyok OTP-s), a koronavírus miatt nem csak magamra vásárolok be, villámgyorsan kimerülne a keret.

Szóval amit csináltam:

1.) TWRP-ben flasheltem a Magisk Uninstall Zip-et
    2.) Cache/Dalvik Wipe
    3.) Flasheltem a legújabb gyári Android verziót ami kijött a telefonomra (Full Zip)
    5.) Cache/Dalvik Wipe
    6.) Reboot

(Sajnos a TWRP ezúttal nem kérdezte meg, hogy akarom-e újra flashelni mielőtt elvégzi az újraindítást, de mindegy, Fastboot módban fellőttem újra).

A Magisk Manager nem tűnt el magától, azt leszedtem, de hibát írt ki, végül mégis eltűnt. A bankom applikációja továbbra is azt írja ki, hogy a kártya digitalizálás nem lehetséges módosított rendszer miatt. A banki appot is újratelepítettem, volt több újraindítás, újabb cache wipe körökkel.

Két root checkert is rápróbáltam Google Play-ből, az egyik szerint nincs root, minden oké, másik szerint "nincs megfelelően telepített" root jogosultságom, de csak a fizetős verzióban lenne hajlandó részletezni mit ért ez alatt. Leszedtem újra a Magisk Manager APK-t, ez azt mondja a Magisk Root nincs telepítve, de amúgy a SafetyNet Check vizsgálat elhasal a "ctsProfile: False" értékkel.

Szerk: A telefon egy OnePlus 5 (gyári Android OxygenOS 9.0.11.)

Új hozzászólás Aktív témák