- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaoru
senior tag
A hullámokat én magam rajzoltam illuban... akkro ez rejtély marad.
A php-t tudom hogy kezeli a flash, de azszem mondtam, h offline tartalomról van szó. Ha jól tudom helyi fileoknál csak akkor tudja értelmezni a php-t a böngésző/flash/akármi, ha az apache telepítve van a gépen és localhostként üzemel a szgép. -
ztibor
senior tag
Valami hasonlóra. Annyi különbséggel hogy egy pontba menne 2-3 utvonal budapest térképen egymásután.
Mennyire bonyolult ezt megcsinálni?
Swish megnyitni se tudja az fla-t, a makromedia flash anno fent volt de kicsit bonyolultnak tüntszoval merjek belevágni?
Köszi
Tibor
Ui: asszem telepitem a macromedia-t és megnézem holnap az fla-t, hátha sikerül valamit kihámoznom belőle. -
ExarKun
csendes tag
Köszönöm, de igazából pont azt akarom elkerülni, hogy hosszú legyen (mármint frame-ek számát tekintve, illetve Kbyte-okat tekintve is - ha összefügg) a mozi. Szóval valami script-es megoldást szeretnék csinálni, mint JavaScriptben a setTimeout.
Igazából abban sem vagyok biztos, hogy pontosan mi az, amitől jelentősen nő, egy mozi méretete. A több layertől, vagy az animációktól, vagy az importált bitmap képektől, vagy a frame-számtól? Mert ha ez utóbbitól teljesen független, akkor tulképpen maradhat úgy, ahogy most is van. Persze ettől függetlenül még érdekelne a frame-action időzítés...
[Szerkesztve] -
atenza
senior tag
Példának ez is megteszi:
[link]
Telóra h. tom felrakni? Sony Ericsson k700i-n van esély h. műkszik?
Vagy esetleg ezt nem tod h. lehetne átalakítani avi-ba v. vmilyen normális viedó fáljba h. a hang is menjen? Mert abból már át tom alakítani mpeg4-be, amit már lejátsza a telefon... -
Giruna
tag
Négyszög rajzolása:
this.createEmptyMovieClip(''square_mc'', 1);
with (square_mc) {
beginFill(0xCCCCCC, 30);
lineStyle(5, 0x000000, 100);
moveTo(0, 0);
lineTo(200, 0);
lineTo(200, 200);
lineTo(0, 200);
lineTo(0, 0);
endFill();
}
A square_mc.clear(); -rel pedig tudod törölni a rajzolt tartalmat, és utánna fenti példa alapján újra rajzolod, más méretben. -
Darken
aktív tag
-
Forest_roby
őstag
Egyik frame-ről a másikra?
Motion v. Shape?
Készülő weblap, vélemények?Bővebben: link -
Forest_roby
őstag
Egyébként nem php-s a probléma.
a php file kiírja azt hogy success=0 v. success=1 és ezt nem tudom beolvastatni és ez alapján továbblépni!
on (release, keyPress ''<Enter>'') {
password;
username = ''balu'';
this.loadVariables(''pass.php?pwd=''+password+''&username=''+username);
this.onLoad = function(success:Boolean) {
ellenor = Number(success);
jelszavacska();
};
function jelszavacska() {
if (ellenor == 1) {
tellTarget (''_level0'') { gotoAndStop(''private''); }
} else {
gotoAndStop(''error'');
}
};
}
Sztem az onLoad -al lehet baj!!!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
a konkurens fórumban, pedig nem nagyon kedvelnek és nem akarnak nagyon segíteni.
Ha kész le szólok!
ill. egy kérdés:
Hogy kell megcsinálni azt, hogy egy swf file-t, ha rányomok a frissitésre, gombra, ami betölti v. csak egyszerűen újra megnyitom egyablakban MINDIG újra betöltődjön és ne a winyóról mennyen!???? -
Forest_roby
őstag
Ha megmondod, hogy ezzel mi a baj, akkor küldom az fla-t!!!
on (release, keyPress ''<Enter>'') {
password;
username = ''balu'';
this.loadVariables(''pass.php?pwd=''+password+''&username=''+username);
this.loadVariables(''pass.php'');
this.onLoad = function(success:Boolean) {
ellenor = Number(success);
jelszavacska();
_root.text_box.text = ''ellenor'';
};
function jelszavacska() {
if (ellenor == 1) {
tellTarget (''_level0'') { gotoAndStop(''private''); }
} else {
gotoAndStop(''error'');
}
};
}
:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
txt vel megcsináltam.
txt file-ban van a változó, a jelszó!
Bővebben: link -
mdk01
addikt
Alapjában egyetértek vele, és nem is volt semmi bajom csak az ahogyan válaszolt!
Ezélrt utálom a chatet mert itt nem lehet érezni a nonverbális jleeket, tehát a mimikát, ,hangsúlyt és így teljesen félre lehet értelmezni egy szöveget. AZ írásjelek meg nem tudják viszonozni azt ami a hangsúly például. Na mind1, tőlem lehet kérdezni itt fórmuba amennyit akar az ember csak én akartam segíteni hogy ne kelljen több órát várni egy kérdésre.Ezzel viszont hogy adok ilyen cuccokat kicseszek a többi fórumozóval. De majd igyekszünk nekik is segíteni.
A feltöltés kiscsit xarul ment mert volt úgy 3x is, hogy a 23 megás fájlból feltöltött 20-21megát, és kifagyott. Ez még nem is lett volna olyan borzasztó de ment mellette dc is így kb. 3kb/s-el töltöttem fele a 60 megát.
A lényeg, hogy már fennt van a cucc, úgy hogy küldöm a méleket. -
Forest_roby
őstag
A lényegi rész:
function myTweenFunc(){
myTween = new mx.transitions.Tween(mc_mask, ''_xscale'', mx.transitions.easing.Regular.easeInOut, 100, 1, 5, false);
}
myListener = new Object();
myListener.onMotionFinished = function() {
var mclListener:Object = new Object();
mclListener.onLoadComplete = function() {
myTween = new mx.transitions.Tween(mc_mask, ''_xscale'', mx.transitions.easing.Regular.easeInOut, 1, 100, 5, false);
};
var image_mcl:MovieClipLoader = new MovieClipLoader();
image_mcl.addListener(mclListener);
image_mcl.loadClip(''images/img''+ a +''.jpg'', loadmc);
};
mc_pic1.onPress = function() {
myTweenFunc();
// Listener hozzárendelése a Tween példányhoz
myTween.addListener(myListener);
a = 1;
};
Rákatt a képre, mask összehúzódik, amikor öszzehúzódott töltés, ha betöltődött akkor mask megnyujtása és kész!
MovieClipLoader class és
onMotionFinished használatával!!!!!!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Köszi mindent!
itt a végeredmény: Bővebben: link
--------------------------( http://www.netwood.hu/gyekenyes ) -
Forest_roby
őstag
Hi!
Bár én nem ismerem a gotoAndPlay (10); parancsot, de én is így csináltam, csak nem volt jó. A prci értéke az 1. kép betöltődése elött is 100.
De meg tudtam csinálni MovieClipLoader osztályal az onLoadComplete paranccsal.:-)
Újabb kérdés:
Ha 1 swf file-t, ami tartalmaz preloader-t betöltök egy másik swf file-ba akkor miért nem működik utánna a preloader-e?
-------
ill. ha az ''a'' swf file-ba betöltöm a ''b'' swf filt, akkor ''b'' swf file-ból hogy tudok utasítást küldeni az ''a'' swf file-nak? -
rii
nagyúr
nem nem ... bocs.. nem arra gondoltam ... FLASHben, az FLA szerkesztésekor úgy is be lehet tenni zenét, hogy a TIMELINE-on van a hanghullám ....
MP3-at nem lehet, WAV-ot nem lehet importálni ....
köszönöm:
''.....Egyébként pedig az utolsó frame-nek adsz egy gotoAndPlay (10) utasítást és akkor a 10. frame-re fog ugrani a lejátszó és onnan játsza tovább.........''
szerk: TAG
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Köszönöm!
És az mitől van, hogy egy INTRO a végén megaáll, és nem kezdi az elejéről?
Be kell írni valahova, hogy gotoandplay(stop) .... vagy valami hasonló ...
Illetve hogyan kell végteleníteni?
valami ilyesmit kell beírni? :action: FRAME 1
ifFrameLoaded (_totalframes) {
gotoAndPlay(30);
}
action: FRAME 30
gotoAndPlay(1);
a vastaggal jelzettek a Scene 1 alatt vannak .....
szerk.: tag
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Látom, te nagy Swf.hu-s vagy!
Akkor itt egy újabb kérdés:
http://www.devnet.hu/flash/tutorials/phpmysql/php-counter/php-counter-1.php?frm_id=113
Ez alatt van egy számláló, ez egyszerűen nem akar működni, mindig 1-et ír ki.
Ez miért lehet?
/javítok, mostmár 1-es se
link: http://www.netwood.hu/roby/counter/counter.swf -
sz.9
tag
Hali!Köszi a választ!
Nekem egy Falsh ben készült programocska kellene,ami lehet egy flashben készült weboldal is amiben van valami animáció is...(talán ez lenne a legjobb)-egy weboldal néhány menüvel és benne egy kis anim.
De igazából jó bármilyen más program is amit flashben csináltak...gondolok mondjuk egy játékra (valami egyszerűbb). -
gLes
őstag
Csudába
Akkor kénytelen leszel innen letölteni, lassan már nem bízom az e-mailekben
Bővebben: link
Majd meglásd -
Csipi
aktív tag
Hát nekem is furcsa, de így van. Elöször is mikor be akartam jelentkezni, regisztrálás után (és a tölük kapott mail után), csak az x-ik próbálkozásra jelent meg, hogy ok szabad az olvasás, mert regisztrált tag vagyok. Ma meg 0. Vajon idöhöz van kötve? Ha ritkán használod ''elfelejti'', hogy már te is tag vagy?
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Nem azzal volt a hiba, click-re ugyanazt csinálja mint release-re.
Redundánsan teszteltem a következő kóddal:
on(release)
{
tb_txt.text =''hello'';
if(tb_txt.text ==''hello'')
{
getURL(''http://www.index.hu'',''_self'');
}
else getURL(''http://www.origo.hu'',''_self'');
}
Kattintásra MINDIG az origo nyílik meg, hiába írom át a textboxot-ot ''hello''-ra. Lehet, hogy hiányzik egy parancsa, ami lekér ia textbox aktuális szövegét? -
Csipi
aktív tag
Látod Certee, pont ezt akartam kérdezni töled, hogy magától beíródik-e minden actionscript úgy mint ahogy a Dreamweaver-ben a html kódok. Mert így sokkal nagyobb segítség lenne és sokkal egyszerübb. Látom pont a fordítottja
Épp ezért tünik zagyvaságnak az egész - nem akarok senkit megbántani.
Majd csak sikerül valahogy... -
Integra
titán
Dimensions : 800 px * 400px
Frame Rate : 20 fps (frame/sec)
Background Color : #000000 (fekete)
Ruler Units : Pixel
Ha beállítottunk mindent, jöhet a háttér elkészítése. Felső menü : Insert-New Symbol-Graphic-Neve lehet bármi, én háttérnek neveztem. Rajzoljuk meg a hátteret, vagy importáljunk be egy már kész rajzot, képet. Nem mindenki szeret Flash editorral rajzolni, én abban készítettem mindent.
a ruler unit pixel az a ruler unit ami a stage méret megadásakor látható a felugró menüben ugye? mi a stage konkrétan?
milyen kész rajtzot importálak? illetve a méret 800x400 legyen ami a stage dimensions?
illetve milyen flash editorral rajzol mx-ben?
[Szerkesztve] -
-
Csipi
aktív tag
Tetszik az oldalad!
Ügyes. Elbújhatok melletted egy egérlyukba
Azért kérdeztem azt a nagy hátteret, mert furának tünt, hogy 800x400-as egybe hátteret is fel lehet használni. Én úgy tanultam, hogy darabokra osztani, így sokkal hamarább feltöltödik egy oldal. Vagy Flashben másképp müxik? (Már kezdek úgy beszélni mint ti...) Megnézted linket? Hogy értsd meg jobban miröl beszélek. Az swf.hu linkje.
Tulajdonképpen nem egészen fénykép albumot szeretnék, hanem egy szép, több lappal rendelkezö valamit, amiben sok kép lesz (régi képeslapok Brassóról + a magyarázatok mellettük) bemutató, esetleg több nyelvre fordítva, stb. stb., amit valamilyen programban kellene elkészíteni, úgy hogy bárki megnézhesse bármilyen pc-n. Azaz ne legyen progi függö, pl. power point, corel, meg mittudomén mi egyéb. Azért gondoltam az MX Flash-re. Mert azt úgy szerkeszthetném, mint egy web oldalt, linkekkel, stb. stb. De ha szimpla web oldalakat csinálok, akkor megjelenik az IE böngészöje, ez pedig nem lenne esztétikus.
De itt adtál egy ideát. exe-ben csak a flash-t lehet elmenteni? Most lehet, hogy hülyét mondok, de ha a htm-t is lehetne, ok lenne. Vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest