- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
DIEGO15 #37164 üzenetére
Lehet a secure boot miatt állt be a Clover is, próbáld azt bebootolni megint
Próbáltam egy 3éves HP gépen (erre szeretném telepjteni), de megnéztem egy 1éves thinkpad-en is és ugyanaz.
Tehát ki tudod választani a pendrive-ot, és az OpenCore-on belül már nem jelenik meg a Mac telepítő?
Szerintem kimaradt a "Misc -> Security -> ScanPolicy=0" a config.plist beállításánál, ha két gépen is ez a helyzet akkor valami ott a config.plist-ben siklott félre probably
Van annak bevált módja, hogy csekkoljam a wifi whitelist-et?
Google-ben keress rá hátha foglalkozott már ezzel valaki. Az újabb gépeken már nemigen láttam én személy szerint whitelistet csak max a WWAN kártyáknál. Ha nem találsz semmit akkor sajna próba cseresznye.
Ha sikerül felvarászolnom a gépemre - i5-8250u, +kompatibilis wifi - tudom majd teljesértékűen használni, vagy ez inkább csak hobbiprojektnek való?
Tudod. Nekem munkaeszközöm lett a ThinkPad X1C6 mert annyira franyán működik rajta minden. De ezt persze majd csak az idő mondja meg.
Melyik az ajánlott mód egyébként a clover, vagy az opencore?
Szerintem tökmindegy, amelyikkel sikerül
Ha túljutsz ezeken a nehézségeken akkor max még az Intel grafika konfigurálása maradt, és ha szerencséd van akkor minden működik azután.
Régen validáltam már az összefoglalót, azóta jött ki pár update, de most megtettem, mert simán meglehet hogy valamit módosítottak a beállításokban, viszont nekem még mindig működik a leírtaknak megfelelően. A Clover részét majd megnézem, de szerintem azzal se lesz gond.
Ehhez a "szakmához" elég sok türelem kell, anélkül sajnos nem fog menni. Kitartást!
-
tlac
Topikgazda
válasz
DIEGO15 #37164 üzenetére
ha a pendrive-on lévő telepítőt nem látja az opencore, akkor ott magával vagy a telepítővel van a probléma vagy valami usb-s beállítás még stimmel neki
itt ezeket még nézd megVan annak bevált módja, hogy csekkoljam a wifi whitelist-et?
jó kérdés, google-ön kívül nem tudok mást mondani, nem tudom, hogy dokumentálja-e rendesen a gyártó
Melyik az ajánlott mód egyébként a clover, vagy az opencore?
egy ideje áttértem opencore-ra, mérföldekkel jobb dokumentációja
-
DIEGO15
őstag
válasz
DIEGO15 #37154 üzenetére
Nekiláttam telepítőt csinálni windows-on a leírások szerint, de sajnos sem clover sem opencore esetén nem sikerült.
Opencore esetén a "OpenHfsPlus.efi cannot be loaded" üzenettel megáll a bootolás után.
Clover betölt, de a bootolás megáll ENNÉL az állapotnál.Lehet, hogy mindkét esetben elrontottam valamit, mert sajnos nekem a leírás több lépésnél sem egyértelmű. pl.:
"• Másoljuk a HfsPlus.efi-t az EFI/OC/Drivers mappába
Csak a következő fájlok maradjanak az EFI/OC/Drivers mappában, a többit töröljük:
- OpenHfsPlus.efi, OpenRuntime.efi"Hol találom meg a HfsPlus.efi fájlt mert, az nincs megadva? továbbá minek kell átmásolni e megadott helyre, ha utána ott nem maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arch Linux
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- MSI CYBORG 15 A13V
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest