-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
Bocs, hogy telespammelem, de nem jutok előrébb. Most ennél a sornál áll meg:
"appleintellpssi2ccontroller::_serviceMatchingTimeSubr: fTimerServiceMatching timed out, fNotifications 0"
Egy tucat leírást megnéztem és próbáltam minden tanácsot, de semmi.
-
DIEGO15
őstag
Végre sikerült egy lépéssel közelebb kerülnöm. Láttam egy videót, ahol a transmac-el restore-olt partíció mellé, a 200mb-s efi partícióra nem a clover, hanem az opencore recoveryt másolta.
Ezzel a módszerrel végre megjelenik az opencore recoveryben a macos, de ha rányomok néhány sor után egyszerűen újraindul a gép és nem történik semmi. Ha visszalépek ugyanez történik.
Csináltam videót, talán valami látszik rajta. Az utolsó sorok, valami "appleacp cpu processor..." vagy valami ilyesmi.Valakinek ötlet, hogy hogyan tovább?
-
DIEGO15
őstag
válasz
kushwavez #37168 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A scanpolicy helyes értéken van, többször ellenőriztem.
Végignéztem több youtube videót, ami konkrétan erről szól, majd végigmentem lépésről-lépésre a dortania leíráson, külön a kaby lake részen és külön a HP gépekre érvényes részeken. Mindent úgy csináltam ahogy a videón és a leírásokban van, de sajnos továbbra sem listázza a bootolható partíciók között. Kizárólag a windows jelenik meg ott.
A legtöbb amit elértem, hogy sikertelen bootolás után a pendrive-on létrejön egy text fájl benne ezzel:
"00:000 00:000 OCS: No schema for SerialInit at 5 index, context <Debug>! "
Ráguglizva csak annyit derítettem ki, hogy config.plist gond van. Azonban így, hogy nem értek hozzá, nem tudom mit kéne benne állítani. -
DIEGO15
őstag
Nem nagyon tudok mást írni, mint, hogy végigcsináltam lépésről lépésre az opencore leírást (többször is). Azokat is amiket linkeltél.Egyedül a Sata mode --> AHCI-t nem tudtam beállítani, mert arra nincs mód a laptopomon.
Bootoláskor betölt az opencore. Megjelenik az a rész ahol választani lehet a bootolható partíciók közül, de ott csak a windows van listázva.Próbáltam egy 3éves HP gépen (erre szeretném telepjteni), de megnéztem egy 1éves thinkpad-en is és ugyanaz.
Van annak bevált módja, hogy csekkoljam a wifi whitelist-et?
Ahogy látom HA-n pont hírdetnek egy hackintosh kompatibilis kártyát.---Volna még néhány alap kérdésem
Ha sikerül felvarászolnom a gépemre - i5-8250u, +kompatibilis wifi - tudom majd teljesértékűen használni, vagy ez inkább csak hobbiprojektnek való?
(Alapvetően a macos megismerése lenne a cél, ha megtetszik később beruháznék egy új air-re)Melyik az ajánlott mód egyébként a clover, vagy az opencore?
-
DIEGO15
őstag
válasz
DIEGO15 #37154 üzenetére
Nekiláttam telepítőt csinálni windows-on a leírások szerint, de sajnos sem clover sem opencore esetén nem sikerült.
Opencore esetén a "OpenHfsPlus.efi cannot be loaded" üzenettel megáll a bootolás után.
Clover betölt, de a bootolás megáll ENNÉL az állapotnál.Lehet, hogy mindkét esetben elrontottam valamit, mert sajnos nekem a leírás több lépésnél sem egyértelmű. pl.:
"• Másoljuk a HfsPlus.efi-t az EFI/OC/Drivers mappába
Csak a következő fájlok maradjanak az EFI/OC/Drivers mappában, a többit töröljük:
- OpenHfsPlus.efi, OpenRuntime.efi"Hol találom meg a HfsPlus.efi fájlt mert, az nincs megadva? továbbá minek kell átmásolni e megadott helyre, ha utána ott nem maradhat?
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok! Van egy 3éves HP 14 laptopom. i5-8250u proci, integrált UHD620 grafikus "kártya" és Intel wifi. Végigolvastam a témaösszefoglalót, ezek után kérdezném tőletek. Erre a gépre van értelme feltenni a macos-t, vagy csak szenvedés lesz vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest