- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz
Smiley #26574 üzenetére
ugyan megcsináltam ezeket, de nem ez volt a hunyó. nem nagyon szórakoztam még eddig Clover-rel, de elkezdtem átnézni a konfigurációs beállításait józan paraszti ésszel. na most mivel eddig ugye eljutottam addig, hogy látszólag betölt, csak nem ad képet, viszont a főkapcsolóval való kikapcsolási kísérletnél mindig vadul olvasni kezdte az USB-meghajtót. ebből aztán arra következtettem, hogy valószínűleg valami baja van a VGA-val és valójában nem fagyott ki. elindítottam megint, átnéztem a VGA-ra vonatkozó beállításokat és nagyjából felfogtam mi mi lehet, láttam, hogy valószínűleg az integrált Intel HD3000 az alapértelmezett kártya. így bepróbáltam az InjectIntel helyett az InjectNvidia kapcsolóval. na ez már eredményt hozott. szöveges nyenyere után az almás kép fogadott aztán be is hozta a telepítőt rendesen.
viszont most ez az előrelépés a következő anomáliákhoz vezetett:
a.) ugye jó kérdés, hogy miért nem hozza be a képet az Intel VGA-val? mert hát jó lenne, ha mindkét VGA-t úgy kezelné, mint teszem azt Windows alatt és egyes Linux rendszerek alatt.b.) már Clover alatt gyanús volt: nem kezeli le megfelelően az USB-t. mivel ugye laptopról van szó, így a beépített eszközök java USB-hubon keresztül csatlakozik az alaplapra. nem tudom pontosan mit ismer fel, de két perifériát biztosan nem jól vagy egyáltalán. az pedig az egér és a billentyűzet. Clover alatt érintőpad (Synaptics) nem volt. ha egy egeret felcsatlakoztattam, azt általában felismerte, de azt sem mindig. a billentyűzetet viszont még igen. aztán ahogy bejött a telepítő se billentyűzet, se érintőpad nem volt. viszont egér az hibátlanul volt.
c.) a gépet általában tápról üzemeltetem, akkumulátor nincs benne. így azt gondolnám oka sincs a rendszernek leszabályozni a kijelző fényerejét. ennek ellenére betöltés közben lecsökkenti azt, ami nem tudom, hogy hiba-e, vagy pont pozitív jelenség, mert ugye billentyűzet híján nem tudom, hogy engedné-e szabályozni, vagy ténylegesen rosszul kezeli. szóval jelenleg ez is rejtély, de összességében haladás.
-
lócitrom
őstag
válasz
Smiley #26564 üzenetére
hát nem tudom ez jó jel-e, de most ez a szöveges rész lefutott, viszont utána csak a nagy feketeség fogadott. 5-6 percet vártam. annyi aktivitást tapasztaltam, hogy a pendrive-ot olvasgatta néha a gép, de semmi egyéb. mielőtt elsötétedett volna legfeljebb annyit tudtam kiolvasni a látottakból, hogy szerinte a Windows partíció talán hibernálva van(?), ami egyébként nem igaz, mert max gép leállítása esetén zárolja azt a WIndows. a másik, hogy valami BootCache.playlist-et (könyvtár/fájl?) nem talál, de ezt hamar átugorja. és ennyi. semmi konkrét inforámicó nincs ezt követően.
-
-
somasz
addikt
válasz
Smiley #26445 üzenetére
Dell E6500-ról váltana, core 2 duo van abban is, nem is a gyengébb fajta. 1680*1050-es kijelzővel azt hiszem. Kell neki a min. 15". Nehezen tudnám neki megindokolni, hogy egy közel azonos hardverű gépre +100e ft-ot kifizessen.
Kipróbálom majd otthon a snow leopardot egy dell m4600-on, az nvidia kártyát kiveszem belőle, a többi remélhetőleg megy. (csak az nv vagy amd kártyákra írtak problémát felismerés szempontjából a neten) -
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26417 üzenetére
Ha így kezded akkor gondolom sok olyan dolgot kell tenni amit nem tudok sajna. Gondolom Terminál is van benne eléggé.
Próbáltam Clover Configurator-t megnézni de ott csak az alap állapotot lehet átírni (iMac, Mac, Mac Pro, Macbook) de a VGA-t nem tudtam átírni.
Szek.: Amúgy még az Auchanos gagyi multimédiás billzet multis gombjait is felismerte. Szóval a Play, paus, némítás, fel-le hangerő, mail, stb...
-
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #26392 üzenetére
egy céges szinten kezelt gentoo és egy otthoni gányolt játszós osx között azért nem vonnék sok párhuzamot
persze értem én, hogy a gondolkozás menetét vázoltad
de ennek egyrészt valahol belülről kellene jönnie, hogy meg akarjuk érteni a dolgok működését, aminél amennyire lehetséges önállóan utánajárunk, meg egészséges mértékben kételkedünk az olvasottakban és utána igényesen, rendszerezetten felhasználjuk a tudásttehát szerintem hiába irkálgatod, ha nem olyan az ember hozzáállása a dolgokhoz, akkor felesleges
egyébként miért gentoo?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26392 üzenetére
Így csináltam ahogy írtad. Kitapasztaltam hogyna megy. És mikor megvolt a működés jött a szűz OS X. De én sose VM-ben csináltam mert ott nekem az OS X sose akart működni.
Amúgy a multkor nem volt ilyan lassú a lan (még két telepítéssel ezelőtt) de most is ugyan úgy raktam fel. Lehet amúgy én csesztem el valamit. A lényeg a lényeg hogy most minden működik aminek örülök.
Csak a Clover-t kéne még akkor beállítani.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26388 üzenetére
GDrive-ra jó lesz? Amúgy először újrarakom és megpróbálom úgy. Mert hogy a lan se megy meg stb... így arra gondoltam nem-e a telepítés ment végbe rosszul. Megpróbálom még azt előtte.
Amúgy amikor te írtad a szájbarágós segítséget te Clover_v2.3k_r3265-t linkeltél. Rakjam az újabbat újrarakáskor? Clover_v2.3k_r3280
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26348 üzenetére
A Clover bejön. Beállítom ugyan azt rajta mint a penyóson szóval ezeket a bootflag-eket.
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Meg átírom a 10.10.10-et 10.11-re (bár már fölösleges mert Kext Wizard-al azt is installáltam az Extension mappába mint a hangot és Lan-t) és rányomok a HDD-re hogy betöltse. Na ekkor feketekép bejön de a logó meg a betöltőcsík nem.
Akkor is ha úgy telepítem mint ahogy te egy képben linkelted meg akkor is így tesz ha csak a két opció van kiválasztva.
Egy Chamelion-al nem lenne nekem egyszerűbb? Hátha csak a Clover szivat. Bár a Chamelion-t is csak a Niresh-es Mavericks-en használtam szóval úgy azt se módoltam még úgy. Ahogy fel volt rakva az úgy volt és kész.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26346 üzenetére
Arra már rájöttem.
ÉS a graphics injfection-t nem érdemes bizgerelnem mert akkor nem volt kép. De amúgy a PCIRootUID=1-el és a kext-dev-mode=1-el jó minden.
Csak a bootloaderrel kéne kezdeni valamit. Mit javasoltok? Jelenleg ott tartok hogy pendrive-ról bootolom a rendszert.
A penyóra így raktam fel a Clover-t és megy vele a rendszer:
"Install boot0af in MBR"
"CloverEFI 64-bits Sata"Meg az apple témát. (bar nem tetszik)
És a rendszer bebootol róla jól. Ha a HDD-re teszem fel ugyan így akkor nem bootol be. Akkor se ha csak a két felső van kijelölve. Nem értem ezt...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26336 üzenetére
Videodriver minek kell? Ha azalatt a VGA driverre gondolsz. Mivel az tökéletesen megy.
Amúgy nemsokára akkor elindítom az írt bootflags-el. Meg a graphics injfect-be bekapcsolom a cuccot és küldöm a képet.
Amúgy azt hogy lehet beállítani hogy ne kelljen indításkor beírni, átírni a dolgokat, meg hogy autómatice bootoljon ne nekem kelljen kiválasztani?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26332 üzenetére
Pendrive-ra is meg HDD-re is utána úgy ahogy Mary Jane-nek küldött képen láttam.
Amúgy az egész rendszert a Te írásod alapján csináltam. Most újrarakom akkor és csak a fale SMC lesz benne.
Amúgy az nem gáz hogy ha penyóról indítom akkor ha nem írom be a PCIRootuid=1 és a graphicsenabler=yes-t akkor is felismeri a VGA-m nem úgy mint a Mavericks.
-
croixleur
csendes tag
válasz
Smiley #26283 üzenetére
Már nem emlékszem az üzenetre.
De a Niresh féle verzió elindul csak a videokártyát nem sikerült felismertetnem vele. Lehet felteszem megint csak most a clover-t rakom fel bootloadernek és nem a chameleon-t. Itt ezeket a flag-eket használtam: -v ncpi0x3000 graphicsenabler=yes PCIRootUID=1
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26280 üzenetére
Persze ezzel én is tisztába vagyok.
De addig míg nem vagyok benne biztos hogy tetszeni fog muteromnak az OS X addig nem akarok fölöslegesen venni egy Macbook-ot.
Amúgy ahogy észrevettem Macbook Pro-t érdemes venni ha az is fontos hogy sokáig legyen OS frissítés. Mivel ha jól vettem észre a 2007-es is megkapta pl az El Capitan-t. De a Yosemite-t tuti.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26278 üzenetére
Az a baj hogy nem tudom hogy ez az Intel Celeron 1000M mit tartalmaz. Mivel csak annyit ír az oldal hogy "Intel HD Graphics".
Amúgy a procit egy Core 2 Duo-nak ismeri fel. És eléggé fürge csak érezhető hogy a 2GB ram kevés. Szóval 4GB-al meg egy olyan WiFi-vel amit támogat tökéletes lenne.
Esetleg még ha a touch pad is 100%-os lenne (Synaptics van benne) oly értelembe hogy pl a görgő is működne az jó lenne. De nem tudom hogy az megoldható-e egyáltalán.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #26249 üzenetére
igen, az megérett a kidobásra, teljesen újra kellene írni
egy ideje tervben van nálam isvázlatosan ilyesmire gondoltam:
bevezetés
-mióta létezik a hackintosh, hogy lehetséges ez
-mik a különbségek egy valódi mac-hez képest
-hackintosh elhelyezése a win-hez, linux-hoz képest
-"elrettentés", milyen tudás szükséges a belevágáshozhardverkompatibilitás
-intel proci ajánlott
-elsősorban linkekjogi dolgok, osx beszerzése
-pc-n használni nem törvénytelen, de az EULA-t sérti
-osx beszerzése legálisan (snow leopard dvd vásárlása)
-frissítés ingyenes (letöltés appstore-ból)telepítés virtuális gépre
-vmware (virtualbox nem igazán), vmware patcher
-dmg-ből iso-ttelepítési módok pc-re
-hackintosh release, unibeast megemlítése
-vanilla osx
-különféle bootloderek megemlítése
-mbr/uefi röviden
-egy clover-es telepítő létrehozása
-dual/trial boot rövidenosx pc-re szabása röviden
-pc-s billentyűzet beállítása
(-ntfs írása)osx frissítési tippek
ha van még valami ötlet bárkinek, hogy mit kellene még leírni, ami fontos és kimaradt, jöhetnek a vélemények
ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá, hogy megírja valamelyik részt, annak csak örülni tudunk -
MaryJane
csendes tag
válasz
Smiley #26228 üzenetére
Kész vagyok. Már csak két dolgot kell megcsinálnom.
1. Inditáskor ne kelljen minden alkalommal átirnom a cloverben a 10.10.10-et 10.11re, meg a flageket. Illetve, hogy simán elinduljon.
2. Hang és háló kextet szereznem. Ezeket megkeresem a tonymacx-en.
Remélem reggelig kész leszek.Köszönöm a segítséget. A sörözés mindketőtöknek áll a részemről.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #26233 üzenetére
vagy nálam, vagy nálad hiányzik egy részlet
tudtommal pc-n az uefi csak fat/fat32-es partícióról tudja beolvasni az efi-s fájlokat, ami a telepített rendszernél meg lesz, a pendrive-ra meg nem csináltunkszerintem a pc uefi módban nem fogja beolvasni egy osx-es fájlrendszerről az efi fájlt
csak úgy ahogy írtad, a legacy módban -
MaryJane
csendes tag
-
MaryJane
csendes tag
válasz
Smiley #26177 üzenetére
Nos, az általad linkelt oldal alapján nem tudom megcsinálni, mert miután becopyzom ezt
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/ElCapInstaller --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction
kéri a jelszót is, (de jelen pillanatban jelszó mentes a gép) és nem enged tovább lépni.
Password:
Sorry, try again.
Password:itt nálam megállt a tudomány.
szerk: Ha beállítok jelszót, akkor sem enged tovább.
-
válasz
Smiley #26179 üzenetére
Pedig érdemes az EFI partíción tartani, pont ez a Clover egyik előnye. Be tudja injektálni a kexteket boot előtt, így tökéletesen tiszta maradhat a rendszer disk, nem lesz rajta semmilyen nem Appletól származó cucc (max az alkalmazásaid, de az ugye más kérdés). Ez a jövőben főleg lényeges lesz szerintem a SIP/rootless miatt.
-
MaryJane
csendes tag
válasz
Smiley #26173 üzenetére
Próbáltam a Cloverest is, de ugyanez volt a probléma, tehát valamit baromira nem jól csináltam
Maga az install USB simán ment, a clover post beállításoknál pipálhattam el valamit. Mentségemre legyen, hogy eddig még sosem használtam a clovert. A Lionhoz és a Yosemitihez is a Multibeast volt a nyerő, ha jól emlékszem.Hülye kérdés, de nem lehet csak simán frissíteni?
-
válasz
Smiley #26167 üzenetére
Sajnos ha nem akarsz kétes helyről beszerezni telepítőt, akkor nem lehet. Mindenképpen kell hozzá OSX a store elérés miatt. Hogy ezt havernál oldod meg, vagy magad indítasz egyet vm-ben, vagy van már egy régi egy elfekvő vinyón, az végül is mindegy, a lényeg hogy kell.
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
Smiley #26141 üzenetére
Fakesmc mehet be a 10.11 es az others mappaba, akkor biztos be fogja tolteni, azonban a jogusultsagokra figyelni kell
ebben biztos vagy, hogy számít?
én nem foglalkoztam a jogokkal, nem volt gondon, és inkább az a logikus nekem, hogy a clovernek is mindegy, ezek a kext-ek nem a rendszeren belül vannak -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26121 üzenetére
A gond nálam az hogy:
Ha fel van téve egy Windows ami tökéletesen megy akkor az egy jó dolog. De utána felteszem a Niresh Mavericks-et és a bootloader amit használok (Chameleon) úgy megmókolja a Win-t hogy ha netán valamitől az OS X betojik (azaz a bootloader pontosabban) akkor a Win nem bootol be. Kiírja hogy nincs bootolható fájl. Fordítva telepítve meg szintén hasonló a gondom...
És a gond az hogy én a Niresh Mavericks-en kívül nem tudok semmit se feltenni. De tuti azért mert balfék vagyok.
Leszedtem pl a Yosemite-Zone-os Yosemite-t de azt meg még bebootolni sem tudtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest