- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rii
nagyúr
megvettem ezt az msi mini vox szutykot ...
de amint indítnám prog-ot (Empia Capture)
egyből elszáll ....
Process: Empia Capture [2329]
Path: /Applications/Empia/Empia Capture.app/Contents/MacOS/Empia Capture
Identifier: com.echofx.empia.application.capture
Version: ??? (???)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [251]Interval Since Last Report: 605 sec
Crashes Since Last Report: 1
Per-App Interval Since Last Report: 0 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 1Date/Time: 2010-07-06 20:31:24.023 +0200
OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L30)
Report Version: 6
Anonymous UUID: xException Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0Dyld Error Message:
unknown required load command 0x80000022ha pedig az USB- kütyün megnyomom a gombot
akkor meg a kext-el lesz baja:most merre próbáljam meg haladni? :-/
-
manoli.94
csendes tag
Hali
megprobaltam ujrarakni de amikor bebbotolom az iatkos -t es megjelenik az alma logo (alatta forog a toltes) ott az istennek sem akar tovabbmenni (az alma logon kozben megjelent egy megallni tilos tabla) reggebben is elofordult mar ugyanez! A dvd-t se olvassa stb.Udv
Gabor -
sghc_toma
senior tag
valoszinuleg fel lehet tenni ezeket is, en csak xmonad-ot probaltam..
de ezt ne ugy kepzeld el, hogy az OSX alap felulete helyett hasznal X-et; az X11 egy alkalmazas, amit elinditasz, es fut egy ablakban (ki lehet tenni fullscreen-be), es azon belul fut az X11 session-od... -
TonTomika
aktív tag
-
-
atesss
addikt
Hmm hát akkor ez lehethogy problémás lesz.
Akkor majd késöbb utánanézek, de akkor végülis 10-12GB nem olyan sok, csinálok akkor egy tartalék particiót, és végül vagy megy rá a MAC OS, vagy megmarad tartaléknak.
Viszont akkor ezt lehethogy a lemez végére kellene tennem.
Mennyire számíthat neki sebességben, hogy a lemez közepe felé (illetve a közepe után már, összeadva a többit), vagy a végén van ?
Mert mondjuk egy laptophoz képest így is gyorsabb lenne...
Egy 160GB egylemezes Hitachi 7K160 a vinyó. -
Oracle
senior tag
Hi
Nálam tökéletesen megy az utorrent nem "megy" el e net. A transmission viszont ha elindítok egy torrentet nem kezdi el letölteni csak akkor ha újraindítom a progit. systemlogban még nem néztem mi baja mert most jutott eszembe
Amúgy nagyon stabilan megy a snow minden működik ahogy kell
Próbáld meg ezt Rii [link]
-
tlac
Topikgazda
most fogalmam sincs, hogy ezzel mit akartál mondani és csak a win és achi kapcsolatáról beszéltem
az osx működhet ahci módban, meg anélkül is, a megfelelő kext-en és déli hídon múlik
de ahci az talán azért nyerőbb, mert így szerintem több esély van a működésre
plusz elvileg a hotplug-hoz is kell ahci -
tlac
Topikgazda
xp csak akkor megy ahci módban, ha úgy is telepítetted (vmi varázslatot lehet azért utólag is csinálni)
és ha nem módosított az xp, akkor a telepítés is csak úgy megy ahci módban, ha beadod neki a driver-t floppy-ról...
vista, win 7, az már kapásból támogatja az ahci-t, de drivert is be lehet neki adni, már pendrive-ról is -
doc
nagyúr
koszi a kimerito valaszt
az erdekes az, hogy ha -s -x -v parameterekkel inditom (single user, command line modban) akkor mukodik a PS2 bill (miutan ujratelepitettem, es az ApplePS2 drivert kivalasztottam), viszont a graf. feluleten nem megy. mar nem szol hogy nincs PS2 bill, csak siman nem mukodik, es a nevem meg egyeb adataim megadasanal nem enged tovabb (mivel nem tudok nevet begepelni....)
talaltam tobb forumot is, ahol a /etc/rc file szerkeszteset mondtak mint megoldast, de ez a file nekem nem letezik, elvileg pedig kene sok mindennel megtoltve (igaz, ezek eleg regi forum postok voltak) -
tlac
Topikgazda
én már csak azt nem vágom, hogy ha egy nvidia izét sem jelöltem be, akkot honnan ismri ez a 7300-s GT-t?
mert ettől még települnek az nvidia-s kext-ek
a chameleon-os GraphicsEnabler úgy tudom, hogy az inject-es dolgokat váltod kiamúgy chameleon a boot manager
melyik verzió?
mivel más OS nem lesz ... így nem szeretném látni, hogy felvillan a chameleon ... hogy lehet elrni ezt?
chameleon readme-jét nézd meg, fejből nem vágom
de lehet a timeout 0 a megoldásszerkesztés: [link]
-
rii
nagyúr
pacifist-be behűztam az a NVInstallerV.41.pkg ...
és a 256 MB-osakra azt mondtam, hogy install..
de még mindig nincs dual head :-/
-
tlac
Topikgazda
a letöltött ROM file-ból a DSDT táblát? hogyan kell kiemnteni?
éppen a biosfile-ból is ki lehetne nyerni, de egyszerűbb, ha nem abból akarod
a biosban van egy olyan rész, amikben az acpi táblák vannak, itt van a dsdt tábla is
erről az egészről elég annyit tudni (pontosan én sem tudom hogy megy), hogy minden indításnál ezek betöltődnek a ramba (a dsdt tábla is) és az osx is innen fogja kiolvasni (nem magából a bioschipből)
tehát nem muszáj moddolt biost felrakni, elég a ramban lévő dsdt táblát felülírni, mert az osx onnan fogja kiolvasni
a módosított dsdt táblát az osx-es bootloaderek szokták betölteni, még az osx indulása előtttehát ha a dsdt táblát akarod kimenteni, akkor legegyszerűbben a memóriából kiolvasva lehet ezt megtenni, erre vannak programok
win alatt pl. everest, linux alatt acpidump, osx alatt nem tudom, de ott is van vmiés nézz utána a moddolásánának a lapodhoz (2.) mármint hogy keressek egy MODDOLT BIOS ROM file-t?
nem moddolt bios kell keresni, hanem, hogy a dsdt táblán mit kell módosítani
ezt a dsdt táblát vissza lehet fordítani egy szöveges fájllá, lehet szerkeszteni egy sima szövegszerkesztővel, aztán meg le kell fordítaninekem a lapomhoz 1 db számot kell benne módosítani, ha nem teszem meg, törli a biosbeállításaimat az osx ([link])
plusz én még szerkesztettem benne, hogy a hang is menjen úgy, hogy csak egy kis szöveges felépítésű kext-et kelljen felrakni pluszba és ne kelljen csúnyábban hackkelni
de neked lehet nem is kellene semmit csinálni rajta, ennek kellene utánanézned
pl. vhol olvastam, hogy ezt a cmos resetelős dolgot is lehet meg lehetne már oldani plusz egy kext-tel is
-
tlac
Topikgazda
én nem szívesen raknék fel moddolt biost
tedd fel a legfrissebb biost a gyártó oldaláról, aztán mentsd ki a dsdt táblát (ez a bios része) és nézz utána a moddolásánának a lapodhoz, aztán a módosított dsdt tábládat majd betöltöd pl. chameleon-nal
doc:
én a custom hackintosh-t ajánlom
-
Pret_1G
csendes tag
Azért ennyire nem kell elkeseredni, mert nekem is több gépem volt eddig és nem mindre lehetett osx-et tenni. A mostani notimon stabilan fut a tízhat. Viszont mikor nekiálltam az egésznek azért hetekig googliztam meg bujtam a fórumokat némely megoldásért. A különbség egy mac gép között szerintem csekély max ott menne a sleep meg néhány számomra nem fontos dolog.
-
madgie
titán
-
madgie
titán
-
rii
nagyúr
nem tudok ezen túljutni
és hiába keresek tá a MAC framework ....-re, mert MSI gép esetén olyat ajánlotok, ami nálam nem akuális ... PS2 trackball ... és haonslók ....
Valakinek nincs ötlete, h mit kellene tennem?
csak ma este 3x próbáltam telepíteniezekt jelöltem be telepítéskor:
- LINK
és újra csak megáll:
- LINK
-
tlac
Topikgazda
akkor részletesebben
ha frissítésnél pl. csak egy safari-t vagy itunes-t jelölsz ki, akkor azzal nem lesz gond, nem fog semmilyen hackkelt dolgot felülírni
viszont, ha a rendszer is frissülne (pl. kext-ek, kernel, vagy akármilyen hardware közeli réteg), akkor ezek felülírhatják a módosított dolgokat, de ha mégsem írja felül, akkor is gond lehet, mert pl. lehet a régebbi módosított kext nem fog együttműködni az új dolgokkal
az, hogy frissítésnél az új kext-ek ne írják felül a módosítottakat kivédhető azzal, hogy nem a /system/library/extensions-be rakod őket, hanem az /extra/extensions-be
tehát ahhoz, hogy a frissítésre mindig nyugodtan rányomhass ahhoz az kell, hogy te állítsd elő a hackintosh-od, mert csak így fogod pontosan tudni, hogy mi lett benne módosítva az eredeti fájlokhoz képest, emellett olyan gép kell, ami nagyon közel áll az apple gépek hardware-hez és még utána is kell nézni, hogy pl. a plusz hozzáadott vagy módosított kext-ek együtt tudnak működni-e a frissítés utáni változtatásokkal
pl. a nekem a gépem, annyira kompatibilis, hogy csak pár kext-et kellett hozzáadni, az eredeti kext-eken semmit nem kellett módosítani, így nálam az eredeti osx-en gyakorlatilag semmi nincs módosítva, csak van egy plusz /extra/extensions könyvtár a kext-ekkel
10.6-ról 10.6.1-re nyugodtan frissíthettem, semmit nem kellett csinálnom, itt csak minimális dolog frissült
10.6.1-ről 10.6.2-re már nem ment olyan egyszerűen, a plusz hozzáadott sleepenabler kext nem volt kompatibilis a frissítéssel, törölni kellett a kext-et, utána mehetett a frissítés és ezután egy új sleepenabler kext-et kellett berakni az /extra/extensions-be -
tlac
Topikgazda
nincs egy külső vinyód?
mert akkor a munkahelyeden osx alatt az eredeti telepítőt restore-ral rányomod (gpt-s legyen a partíciós tábla), meg a chameleon-t telepíted rá, és aztán csak rá kell másolnod a kext-eket az /extra/extension-ba
és így csináltál egy vinyós telepítőt magadnak
-
sghc_toma
senior tag
nem tudom, hogy ez mitol lehet, de ket decryptor egymas mellett nem biztos, hogy jo otlet.. szoval vagy AppleDecrypt, vagy FakeSMC..
tegnap kicsit faradt voltam, atsiklottam a felett, hogy retail lemezrol boot-olsz.. ebben az esetben ne a SL lemezt modositsd, hanem a boot-132 CD /Extra/Extensions/ direktorijaba pakold a kext-eket.. elnezest a keveresert..
amugy 32 bites kernelt boot-olsz?
-
sghc_toma
senior tag
ja, most neztem vissza, a telepitolemez az, ami nem boot-ol.. mondjuk mindegy, akkor is all, amit irtam, csak nem egy telepitett rendszeren, hanem az image-ben kell masolgatni..
a /System/Library-ben mar van egy Extensions direktori, abba kell belerakni a kext-et.. vagy a /Extra/Extensions-be.."vagy ez az ami megoldja, hogy ne a boot132 cd-vel kelljen be-bootoltatni a telepített SnowLeo-t?"
nem, arra a bootloader valo.. ez emulalja az SMC chip-et; talan legfontosabb feladata, hogy kikodolja a titkositott binarisokat (ezt csinaljak az AppleDecrypt, dsmos, stb.. kext-ek is) -
tlac
Topikgazda
az a hackintoshod is biztosan felrakott egy chameleon-t
még sose próbáltam a boot132-es módszert, a lényeg vmi olyasmi, hogy neked kell csinálnod egy boot cd-t melyre rárakod a legfontosabb kext-eket, fakesmc-t nagyon ajánlott, meg többnyire a nullcpupowermanagement-et is
-
tlac
Topikgazda
és az íráshoz van neked fel rakva vmi program?
először ott próbálnám keresni a hibátvagy itt a régebbi rendszerek ki vannak jobban téve a támasásnak? az esetleges benne maradt hibák, rések miatt, amit a sy-ok, meg a trojaiak megtalálhatnak?
igen, ismert hibákat kihasználhatnak és valószínűleg több ilyen van, mint a legfrissebb rendszerekben
leginkább a böngészőből és a hozzátartozó pluginokból (flash, java, stb.) fontosabb a legfrissebbeket használniAz újabban verziókkal lehet már frissíteni is? Vagy ez még most is rendszerleállást okoz, felölírvá a hack-elt rész?
változó, attól függ, hogy a frissítés mit ír felül
nekem most a snow leo kézzel van összerakva, így tudom, hogy a gyári kext-ek gyakorlatilag eredeti állapotukban vannak, inkább csak plusz kext-ek vannak felrakva, így a frissítés nálam könnyedén menne -
varsam
őstag
-
tlac
Topikgazda
úgyhogy eléggé meglepôdök, amikor egy hete nem látott ablakok is elôbukkannak
no igen, erre gondoltam
egy screenshotot megnéznék Tôled ...
azt én is
(sajnos amióta cseréltem az jó kis nvidia 7600gst-t, egy vapor-x-es hd4850-re csak vesa-ban megy a hackintosh, meg már romokban is van a sok hackkeléstől)
itt egy régebbi kép (ezen még nincs rajta a "start menü")munka vagy otthonra használod a OSX-et?
csak otthon, hogy legyen egy ilyen is
-
tlac
Topikgazda
a dock szerintem is kényelmetlen
-alapból nincs rajta "start menü", csak több kattintással lehet hozzáférni a programokhoz
-ha egy program több példányban is fut, szintén több kattintás megtalálni, sokszor észre sem vettem, hogy pl. több böngésző ablak már meg volt nyitvastart menü-s problémát meg tudtam oldani, de kíváncsi vagyok te hogyan kezeled a fenti helyzeteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest