- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #21945 üzenetére
Ergo ez is vastagon jó? Van tuningos vízhűtésem otthon meg minden ami kell, nekem tényleg annyi kell ebben a lapban, hogy álljon össze ez a rendszer és röfögjön ahogy kell. Ahogy nézem a szépen bordázott nagyobb chipsetes tesóhoz képest nem nagy a difi. Bármilyen előny (a nyilvánvaló láthatókon kívül) amiért kéne nekem a nagyobbik testvér?
GazVezír: 2.6GHz 2 mag, core2 alatt szinte elég, mostanság kezdem kinőni. Ehhez képest szvsz egy 3.5GHz-es Haswell azért már elég csúnya ugrás, 4 magos proci nem tudom nekem mennyire kéne, esetek többségében sima felhasználó vagyok, a cikkeimhez megy néha 30-40 kép méretezgetés, de az nudli. Megálmodom majd, egy alaplap kéne amiből ki tudok indulni és fix pont. A proci meg ram ahhoz idomul a többi meg mindegy
-
Tikakukac
titán
válasz
LógaGéza #21943 üzenetére
Azt is néztem, csak sok rajta a felesleges basz. Wifi nem kell, meg ahogy néztem itt alapból karicsere lenne. És hasonlók. Jó, mondjuk ITX, de engem nem zavar a méret, asztal mellett bevágom az akármilyen kukázott házat egy nagy tornyos hűtővel, portokat kivezetem előre 1 panelbe szépen és évente akarom elővenni takarításra. Már a Haswellen is agyaltam kell-e, mert disznó drága minden. Bár Ivy se sokkal jobb, szóval akkor meg már fogyasszon kevesebbet és legyen friss. 30k proci 30 lap 20k ram nagyjából minden másom van, 80k az még azt mondom tűrhető is érte, már csak egy jó rendszer kell rá. De mondom ha tudtok jobb összeállítást jöhet, megyek utánatok
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
GazVezír #21937 üzenetére
A Haswell miatt vannak még szívások. Régebbi verziókhoz foltozgatni kellett a HD grafikát meg a hang, port kivezetés, usb hibák sebességben és feszültségben. Van bőven. Ezért kérdeztem, hogy melyik az a konfig amit ha reszelni is kell de biztosan jó lesz. Maverick-el néztem őket.
-
Tikakukac
titán
válasz
GazVezír #21930 üzenetére
+LógaGéza
Köszöntem.
Néztem az ajánlott konfigokat Haswellben, aztán olvastam. Hát azért küzdenek még szépen mindennel.
Mindenesetre a jelenlegi elképzelés: GA-Z87MX-D3H lap mellé i3-44304330 meg némi ram, repül át a samu ssd-m meg egy sima vinyó.Ez így élhető?
Igen, kicsit elnéztem a kopit
-
Tikakukac
titán
Nem feltétlen kell kicsi gép, helyem van bőven, ITX-hez meg kéne új tápos ház is, azt meg nem vennék feleslegesen.
Szóval jöhet sima ATX lap is akár, GA-B75M-D3P lapnál tartok most, de az újabb építéseket Z77-re csinálják.
Tippek ötletek egy körvonalas konfigra?Olyanon is megakadt a szemem, hogy hdmi-n mondjuk hangot nem tudott egyik srác kivinni, ezért kéne egy bombabiztos konfig amit nem kell újravásárolgatni bő 2-3évig max procit cserélni.
-
Tikakukac
titán
válasz
#10691584 #21924 üzenetére
Néztem külföldi építéseket, amik elviekben tutiságok, csak az ördög, na, hogy egyszer belefagy a sleepbe és hasonlók. Tizensok éve lassan észnélkül szerelek meg konfigolok mindent amit csak lehet és kíváncsi vagyok milyen az OOB érzés, csak bekapcsolom és kész
Exemnek volt Minije még a core2 érából, én rühelltem, mert lefújozta az eredeti Riddick dvd-met meg akkor nagy linux párti voltam, fiatalság...
Nyilván itt az dönt, hogy mennyire jó egy Mini. Tényleg hajam lerakom vagy nem. Mert az árkülönbség elég nagy az épített között, de ahogy nézem az almás dolgok betonmód tartják az árukat, a legós gép meg akkor alakulna jól, ha legalább apróról szedném össze a hozzávalókat. -
Tikakukac
titán
Sziasztok topiklakók!
Kérdésem: beöregedett a HP notim amim dokkon csücsül, kéne egy kevésbé zajos és hasonlóan apró gép. A lehetőség: veszek egy Minit, jól tartja az árát, és kész, pénz lerak és csókolom. Egy i5-ös változat bőven elég volna.
Összeütöm szépen alkatrészenként és mehet a "hekking" mATX alapon.
Mennyire lehet úgy építeni egy konfigot, hogy az mondjuk 1 nap munkával megbízhatóan, tehát 100%-osan fog menni? Cégnél kezdik leváltani a kollegák a notikat Mac dolgokra, nekem a notim szent, azt nem cseréljük, de az asztali változatot beáldoznám megnézni mi a csoda van.
Ha legózásra adom fejemet akkor 80k körül lőnék össze valamit, akad tápom meg házam is szóval csak lap-proci-ram meg esetleg vikari kéne.Mit ajánlotok erre? Danke előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Opel topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest