- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
Lazika #31475 üzenetére
nekem HD 530 van, 0 probléma van vele, neked 510-es, de az is Skylake szóval ugyanúgy mehet. Clover-be Inject alá kell egy ig-platform-id "0x191b0000" (ez nekem 530-nál, 510-nél sajnos nem tudom, de tuti fent van valahol): Kextek amiket valószínűleg kell használnod: IntelGraphicsFixup.kext, Lilu.kext. FakePCIID szerintem nem kell hozzá, a High Sierra támogatja a HD 510-et
nekem így van:<key>Inject</key>
<dict>
<key>ATI</key>
<false/>
<key>Intel</key>
<true/>
<key>NVidia</key>
<true/>
</dict>
<key>NvidiaSingle</key>
<false/>
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x191b0000</string> -
kushwavez
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Hardwer acceleration problémáim vannak, HD 530-on (Skylake) 10.13.1-en, minden működik, de alvás után a képek nem jönnek be a merevlemezen, csak tölt. smbios-al lehet probléma? Úgy tudom, hogy High Sierra-n már az is számít, hogy jó smbios legyen, mert akkor a PVAP hardware acceleration is úgy van beállítva. Elvileg Shiki.kext-el ez megoldható, de fogalmam sincs mit is kéne beállítanom. Jó végre találni egyébként egy magyar fórumot ami ezekkel foglalkozik.
System: Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
Proci: i5-6300HQ
smbios amit használok:MacBookPro14,3 -
kushwavez
senior tag
válasz
cseke- #31443 üzenetére
1. Clover Configurator-ban a "GUI" fülben a "Hide Volume"-hoz kell beírni az .efi útvonalát amit el akarsz rejteni.
Nekem UEFI-s gépen csak a Windows, a macOS, meg a Recovery van megjelenítve. A Hide Volume-nál meg ezt írtam hozzá: "\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI", "Windows" (ez magát a windows partíciót rejti el, és marad a "Microsoft EFI" amivel a Windows-t bootolja). [KÉP]
2. sajnos erre nem tudom a választ, nekem is tölt. A boot időm kb 2 perc (talán) és amit mutattál képet, azután tölt sokat nekem is. -
kushwavez
senior tag
Sziasztok!
Az én laptopomon fel van telepítve a High Sierra 10.13.1.
Nos lenne egy probléma. Alvó mód alapból nem működik, sötét képernyő volt miután felhajtottam a lid-et, ezt megoldottam, kell hozzá egy Custom EDID inject Clover-be. Így végre működött a gép wake után is, DE a videók, youtube, etc. egyáltalán nem indultak el. Rájöttem, hogy a hardwaredecoder volt a hibás, szóval kikapcsoltam azt terminálban: "defaults write com.apple.coremedia hardwareVideoDecoder disable". Ezzel a videók végre működtek alvó mód után is. De van még egy hiba. Safari működik, minden megy rajta.Alvás után a Chrome nem indul el, FaceTime nem tölt be, iTunes kilépésnél not responding, ami a legérdekesebb, hogy a hdd-n levő képekből semmit nem tud betölteni, csak tölt, de nem hozza be (Preview lefagy). Egy újraindítás után ismét minden működik, viszont ha alvóba teszem és felélesztem, ugyanez a helyzet.
Ha valakinek van valami ötlete, értékelném! Szerintem megint valami decoder cucc lesz, de egyszerűen nem jövök rá. Próbáltam Shiki.kext-el, shikigva=4 flag-el, de semmi.
A rendszerem:
Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
Skylake-H PC-H
Intel HD 530 (Skylake), (IntelGraphicsDVMTFixup.kext, IntelGraphicsFixup.kext, Lilu.kext, Shiki.kext)
GTX 950M (kikapcsolva, optimus)
4+4 GB DDR4
230 GB HDD
Dual-boot Win 8.1 + HS 13.1 (HFS)
Alc 255 audio (AppleALC.kext)
Wifi: Eredeti: Qualcomm Atheros QCNFA344A (unsupported), cserélve BCM94352Z-re
Clover Bootloaderrel, próbáltam frissíteni, semmit nem ért. a Kext-ek a legfrissebbek.
Ezen a gépen MINDEN működik, kivéve azt amit leírtam, és persze a vidikari meg a realtek card reader (amit sosem használtam)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest