- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Van aki felrakta már a 10.7.1-es frissítést?
-
Kommy
veterán
válasz
rooney8 #8809 üzenetére
Csinálj 3 partíciót ilyen felállásban:
1. Lion
2. snow leo
3. installerTelepítsd a snow leot a snow leo partícióra, elég 10.6.6 ig is frissíteni
azután csináld meg a lion telepítést és utána törölheted a majd a snow leo partícióját és a szűz lion-od lesz.
snow leo és lion telepítés utáni első indítás után is kell a multibeast -
Kommy
veterán
Találtam egy ilyet, hogy HDEF Gigabyte a kext.com-on amikor a DSDT auto Patcher-t tölröttem le , ez mi lehet? Talán a hangra megoldás?
-
Kommy
veterán
Tessék itt van az smbios.plist
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MBP51.88Z.00C1.B03.0802271651</string>
<key>SMcputype</key>
<string>769</string>
<key>SMexternalclock</key>
<string>667</string>
<key>SMfamily</key>
<string>MacBook Pro</string>
<key>SMmanufacter</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMmaximalclock</key>
<string>2200</string>
<key>SMmemmanufacter_1</key>
<string>Transcend</string>
<key>SMmemmanufacter_3</key>
<string>Transcend</string>
<key>SMmempart_1</key>
<string>PC8500</string>
<key>SMmempart_3</key>
<string>PC8500</string>
<key>SMmemserial_1</key>
<string>08161736</string>
<key>SMmemserial_3</key>
<string>08161738</string>
<key>SMmemspeed</key>
<string>1066</string>
<key>SMmemtype</key>
<string>19</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacBookPro5,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>W87552DW2E2</string>
<key>SMsystemversion</key>
<string>1.0.14</string>
</dict>
</plist> -
Kommy
veterán
válasz
rooney8 #8751 üzenetére
Hát , hogy átmegy e a beálíltások azt sajnons nem tudom, de félek tőle, hogy átmennek, ha arra telepíted, ha üres aprtícióra akkor nem mennek át (ez csak elgondolás)
Ez egy nehéz kérdés, ha biztosra tudnám, hogy a GM-nél nincs olyan, hogy lejárati idő akkor azt mondanám maradhat a GM, de mivel nem tudom így azt mondom a véglegest rakd fel. (amúgy ugyan az a kettő) [csak iphone-nél a beta szoftverek egy idő után lejárnak és nem indulnak el.]
-
-
Kommy
veterán
Lenne egy Lion telepítési hiba (ezt adja a telepítés közbeni log) :
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: @(#)PROGRAM:Install PROJECT:Install-596.1
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: @(#)PROGRAM:IA PROJECT:InstallAssistant-197
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Hardware: MacBookPro5,1 @ 2.20 GHz (x 2), 4096 MB RAM
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Running OS Build: Mac OS X 10.6.8 (10K540)
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: PATH=/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: TMPDIR=/var/folders/Ke/KeUP8o4pFcWX2U7T4vt7bE+++TI/-Tmp-/
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: SHELL=/bin/bash
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: HOME=/Users/ali
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: USER=ali
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: LOGNAME=ali
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: SSH_AUTH_SOCK=/tmp/launch-YOloVz/Listeners
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: Apple_PubSub_Socket_Render=/tmp/launch-ZSLZ5g/Render
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: COMMAND_MODE=unix2003
Jul 21 10:29:14 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Env: __CF_USER_TEXT_ENCODING=0x1F5:29:43
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Using distribution archive from /Volumes/Mac OS X Install ESD/Packages/OSInstall.mpkg
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Using product based on media at /Volumes/Mac OS X Install ESD at distance 10
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Using product based on distribution at /Volumes/Mac OS X Install ESD/Packages/OSInstall.mpkg at distance 5
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Checking Software Update catalog URL http://swscan.apple.com/content/catalogs/others/index-lion-snowleopard-leopard.merged-1.sucatalog
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: No available package ref for compatibility update. Ignoring.
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: getattrscore: EINVAL from getattrlist() getting {6040a, 0, 4, 0, 0} at /Volumes/Rendszer sza√É√Öma√É√Öra fenntartott/^RA√°ňá^?
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: getattrscore: EINVAL from getattrlist() getting {6040a, 0, 4, 0, 10300000000} at /Volumes/Rendszer sza√É√Öma√É√Öra fenntartott/¬ģ√Į^Z^A
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Failed installation-check {\n NSLocalizedDescription = "";\n NSLocalizedFailureReason = "A Mac\U00a0OS\U00a0X 10.7-nek ez a verzi\U00f3ja nem telep\U00edthet\U0151 erre a sz\U00e1m\U00edt\U00f3g\U00e9pre.";\n}
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: No available package ref for compatibility update. Ignoring.
Jul 21 10:29:19 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Disk IADisk_10_6: disk0s3 OSX500GB: failed volume-check: {\n NSLocalizedDescription = "";\n NSLocalizedFailureReason = "Ez a lemez Time Machine biztons\U00e1gi m\U00e1solatokhoz haszn\U00e1latos.";\n}
Jul 21 10:29:38 Alis-Mac-Pro Install Mac OS X Lion[692]: Using product from product keys 11A511_ServerEssentials at distance 25A következő konfigon:
A konfigom:
Gigabyte GA965P-S3 alaplap a legfrisebb biossal
Intel Core 2 Dou 1,8Mhz E6300
4x1GB Kingstone RAM DDR2 1066Mhz
Sapphire Ati Radeon HD5770 Vapor-X 1GB DDR5
4db Sata winyo
1db VIA SATA vezerlő (PCI)
1db SB Audigy II. Hangkártya (PCI)
1db USB Bluetooth10.6.8 retail van a gépen jelenleg
-
Kommy
veterán
Van aki felrakta már a Lion-t? Amúgy azt olvastam, hogy az InstallESD.dmg megegyzik a GM-ben levővel, szóvala két rendszer ugyan az, tehát az MD5 hash-ük azonos.
-
Kommy
veterán
Ez nem is tűnik olyan nehéz dolognak.
Reméljük nem is fog gondot jelenteni.
Ha jól értem és a snow leo-ra rakjuk akkor semmit nem kell telepítés után csinálni.
különben multibeast.És mi val ha én külön partícióra szeretném telepíteni, de én csak azt szeretném hagyni a snow leo-t nem de nem is rá szeretném telepíteni.
-
Kommy
veterán
Kinn van a LIon a Mac App Store-ban
-
Kommy
veterán
Egyre jobban tetszik a Lion, már el sem indítom a Snow Leopard-ot annyira tetszik. Most hogy ki tudtam kapcsolni, hogy ne fordítva görgessen most nagyon jó (igaz kezdtem megszokni) ,csak anniy a kikapcsolás, hogy az egér beállításaiban ki kell venni a pipát a scroll direction: natural elől.
Belegondolva, ha trackpadot használnák akkr a fordított lenne a normálisabb, de egéren jobb ha area görget mint amerre én görgetek az egéren.
Sőt most már a magicprefs-re since szükésgem az egérhez minden megy nélküle amihez eddig kellett.
Főleg a böngészőben a az előző oldalra visszmenés teszik nagyon, hogy csak simán scrolllozok az oldalon oldalra és szépen elkezdem látni az előző oldalt és amint kihúzon a jelenleg máris az előzőt látom
-
Kommy
veterán
Valamit most nem értek ebben a ReadMe-ben első sor írja hogy másoljam át a két fájlt oké ezzel nincs is baj, majd jön a command rész ahol ugyan azt akarja megcsinálni.
sudo cp /location/layout885.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
sudu cp /location/Platforms.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
Ezt a kettőt megcsinálta finder-ben ^
Viszont ezt a hármat nem értem mivel nincs ilyen kext sehol :S
sudo cp -R /location/ALC885_889a.kext /System/Library/Extensions
sudo chown -R 0:0 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kext
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kextClear cache: (if not correct, please tell me.)
sudo rm -rf /System/Library/Caches/*Nekem ezek a dsdt meg ezek kicsit magasak jelenleg, de elvileg Snow leo alatt volt, először működött is rendesen aztán 10.6.8 ra frissítés után már nem megy a sleep.
(hülye helyesírás ellenőrző néhány szót átírt)
-
Kommy
veterán
Köszönök minden segítséget, csak úgy hasít, és úgy néz ki működik minden. Most már net is van éppen Lion alól írok.
De furcsa a görgetés , hogy fordítva megy.
És igen még a Time capsule-t is látja, így most már tudom, hoyg a Snow Leommal van valami baj, hogy nem látja a Time Capsule-t : hiba
Az is fura, hogy iPhone-t csatlakoztatva egyből bejönnek aképek, nem kell programot indítani, hogy le tudjam őket tölteni.
-
Kommy
veterán
Megcsináltam minden úgy ahogy írtad.
Amikor indlua gép ugye alapból bejöna chameleon, ott kiválszatottama telepítő partíciót, majd ránymota, és can't found match kernel hibaüzenetet kaptam.
Lehet rosszul csináltam valamit?Megvan a hiba nem futott le rendesen amit le kellett tölteni
-
Kommy
veterán
Letölötttem a GM Lion-t az lenne a kérdésem, hogy nehéz felrakni?
Arra rátaláltam, hogyan lehetne kiírni kirakni usb-re (én mondjuk egy külön partícióra szeretném) nincs ekkora pendrive-om.Le tudod írni te hogy csináltad?
Vagy van értelme próbálkoznom, gép adatai: Gigabyte GA-EP45-DS3 | Intel Q9300 Scythe Ninja 2 | 4x1 GB Geil Black Dragon 1066MHz | Gigabyte GTX 260 |Supertalent ssd + 500GB Western Digital HDD | Enermax Liberty ELT400AWT -
Kommy
veterán
SSD-re próbált már valaki telepíteni Mac-et? Multkor próbáltam és másodikindításra már nem ment a rendszer, míg ugyan az a rendszer rendes vinyóról semmi gondja sincsen. Persze az ssd-n lévő windows-al semmi probléma.
Ki akarom próbálni a lion-t és most csak az ssd-re tudnám felrakni, mivel kell a másik vinyón lévő osx.
-
Kommy
veterán
Mármint melyikre gondolsz?
Time machine: biztonsági mentés
TIme Capsule: egy reouter amiben van egy merevleemz és lehet usb-n csatlakoztani rá még.
bonjour: egy szolgáltatás ami opensource és minden platformra elérhető:rooney8: én megpróbálnám átdugni egy másik portba a merevlemezt.
-
Kommy
veterán
Valakinek lenne arra valami ötlete, hogy az AirPort Utility miért nem látja a Lan-on csatlakoztatott Time Capsule-t. Egy másik gép (windows 7-es) Lan-on és Wi-fi-n is látja minden gond nélkül.
De megy minden további nélkül rajta a net. Sőt ha nagyon akarom akkor elérem AirPort Utility-ban is, de nekem ez nem elég mivel Time Machine-hoz szeretném használni, tehát igazából a winchester a gép nem látja (másik igen).
Kiderítettem, hogy az AirPort Utility bonjour service-en keresztül kommunikálna a Time Capsule-val, ezért letöltöttem a bonjour browsert, de amikor elindítom az AirPort Utility-t nem jelneik meg úja, csak az ftp-van benne.
Erre lenen valakinek valami ötlete?
-
Kommy
veterán
Kinn van a GM verzió a Lion-ból
-
Kommy
veterán
Tudtok valami normális bluetooth vevőt ajánalani, amivel tudom használni normálisan a billenytűzetet és az egeret egyszerre, mert most valami miatt akadozik az egér, mintha az egér lenne a rossz , de nem hinném, mert egyszer volt ilyen akkor lecseréltem eg ymásik bluetooth eszközre és jó lett, de megint kezdi friss telepítés (time machine visszaállítás okozhatja ezt?)
-
Kommy
veterán
Már újrahúztam
.
De szerencsére úgy néz ki ez megfelelő is lesz, mert működik a sleep. Végre ennek nagyon örülök. A programot választottam mi készít hozzá dsdt-t
Kext-et meg a hang-hoz rakok, meg az nvenabler-t (VGA) és semmi mást.
Remlkema time machine-al ezeket a dolgokat nem befolásolom (ha visszarakom). Mivle fontos dolgok vannak benne és ekk ugyan az a környezet.
-
Kommy
veterán
Erről a DSDT-ről tudnál nekem egy kicsit mesélni, hogy mi ez és hogyan működik?
Jelenleg egy gigabyta ga-ep45-ds3, q9300, gtx260-as gépen futtatok mac-et (iboot, és multibeast, retail lemezről). Igazából nincs vele különösebb gondom.
De ha a DSDT-s megoldás jobb mint amit én használok akkor megpróbálkoznák azzal , ma van rá időm.
Akár egy kis lpés-ről lépésre-t írhatnál, de gondolom, hogy ugyan úgy iboot-al elindítom , retail telepítőt berakom kiveszem a telepítőből amik nem kellenek (később tudom telepíteni őket, nyomtató támogatás meg ilynek, így gyorsabb a telepítés).
-
Kommy
veterán
egyszer működött, majd amikor a wi-fi-t próbáltam megcsinálni, hogy legyen akkor, újra kellett telepítenem és azóta egyszer sem sikerült megcsinálnom, hogy jó legyen a videókártya a saját képernyőjén.
Az a baj, hogy x3100-hoz nincs mit kiválasztanom, hogy működjön. De aztán lehet hagyom az egészet, nincs sakkora szükségem rá. Elég ha a gépen megy rendesen.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens Amilo PI 2512 notebook-om, amire most telepítettem fel a Hazard féle 10.6.2-es Hackintosh-t. A problémám ott kezdődik, hogy már próbálkoztam vele régebben, akkor még eddig sem jutottam el mint most. Jelenleg úgy van, hogy kék a képernyő a laptopon, de ha csatlakoztatok külső megjelneítőt akkor azon rendesen van kép, így be is tudtam fejezni a telepítést. (csak telepítés végén lesz kék a képernyő). Lenne valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám a notebok képernyőjét életre kelteni?
-
Kommy
veterán
válasz
cadmester #6495 üzenetére
Kicsit vegyél vissza. Nem vagyok a kutyád hogy így beszéljél velem. Egy kérdést tettem fel. Amúgy akkor magyarázd meg miért lehet windows alatt halkítani rajta minden gond nélkül.
Vagy mond meg hogy lehet beállítani a programot úgy hogya az eredeti hasngerő szabályzó gombokkal menjen a hangerő szabályozás.
Amúgy jó lenne ha visszafognád magadat, elég sok mindenkinek beszólogatsz, ezért nem is nagyon járok ebbe a fórumba, mivel amit te művelsz itt az kész vicc.
Szerk.: legalább tudnád lemásolni a program nevét
-
-
Kommy
veterán
Nem tudjátok, hogy digitális kimeneten mivel lehet hangerő állítani? Mert ha digitálistra van állítva akkor inaktív a hangerő szabályzó.
-
Kommy
veterán
válasz
Mr. Teddy #6207 üzenetére
Mivel guid kell a retail telepítéshez ezért nem indul el telepítés után mivel a windows mbr tipusút használ, így vagy marad másfajta telepítő, vagy valahogy meg lehet oldani az mbr-re telepítést de most hirtelen nem tudom , hogyan.
Megtaláltam: elso korben (kb pont most egy eve ) en is kulso vinyora telepitettem GUID-ra, es azt Carbon Copy Cloner-rel klonoztam egy MBR-es vinyora aminek az elso particiojara bootolhato xp van rakva, masodikra pedig igy az OSX.
XP bootban pedig chain0-val beraktam a bootmenube az OSX-t is. -
Kommy
veterán
válasz
csuki00 #6118 üzenetére
Megy fent keringővel is, de szerintem csak a legújabbal ami jelenleg 10.6.3-es ami Dupla rétegű lemezre írható ki. Érdemes megpróbálni -x kapcsolóval indítani a telepítőt. Amikor f5-öt nyomsz utána annyi történik, hogy frissted a listát meg kell jelennie benn a Mac OSX telepítő cd-nek és ki kell választani .
Meg lerhatnád milyen gépre próbálod felrakni, legalább az alapla, proci és vga triót. Ja és még valami nem árt ha sata-s a dvd és a hdd is. És igazság szerint ahci-re kell állítani a sata-t -
Kommy
veterán
Most csináltam egy leírás szerint egy telepítést. Iboot-al bebottoltama telepítőt felraktam, utána iboot-al elindít a telepített Mac. Ezután 10.6.6-os combo update letölt telepít, közben MultiBeast letölt. Frissítés után multibeat telepítés, EasyBeast kiválaszt, + az NVenabler, + a hanghoz a kext. Ezután újraindítás és működik a rendszerem
Csak hangom nincs úgy látszik rosszat választottam ki (rosszul tudtam ilyen realtek chip van a hanghoz)
-
Kommy
veterán
Na most próbálkoztam jó párszor, telepítettem graphicsEnablerrel kiválasztva a telepítőben, nincs kép. Ezután kitöröltem nincs kép.
Már szedtem le másik boot cd-t de azzal sincs kép.Ha nawcom mod cd-vel bebootoltatom akkor 1024x768, as felbontás van, ha pedig iboot-al akkor 192021080-as natv felbontás van (ez nvenablert használja)
Ha tudsz valami olvasnivalót akkor szívesen olvasgatom és próbálkozok. De én nem tudom mire keressek rá.
-
Kommy
veterán
dupla
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Néhány napja írtam egy hibáról ezt most felejtsük el.
Most egy kicsit szeretném átvariálni a merevlemezeimet, mert ahogy most van nem a legjobb jelenleg számomra. Most az ssd-re fog kerülni a mac és a nagy vinyóra pedig a Wiindows.
Most telepítettem egy Retail 10.6.3-at, Nawcom Mod CD-vel. A telepítés minden gond nélkül lefut, majd pedig indításnál nincs kép akárhogyan idítom, ekkor berakom a Nawcom Mod CD-t és arról bootolva a Mac-et elindul van kép (1024x768), ekkkor felrakom a NVEnablert és újraindítás után már van kép. Viszont ekkor kernel pánikot kapok, amikor már látom az asztalt.
A gépem: Gigabyte GA-EP45-DS3 , Intel Q9300, 4Gb ram (4x1GB) ,Nvidia GTX 260. Az extra kövtárbana következő kext-ek vannak (telepítő rakta fel őket): AHCIProjectInjector, ElliottForceLegacyRTC,fakesmc,IOAHCIBlockStorageInjector, IOATAFamily,IONetworkingFamily, NullCPUPowerManagement(ha minden igaz ennél van a hiba), SleepEnabler
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Battlefield 6
- Filmvilág
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest