- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Igen közben már ezen is túl estem, de szerintem valamit elrontottam. Még a leges legelső az volt, hogy egy külön mappába az összes ATI-val kezdődő kextet lementettem. Áldom az agyamat.
tehát rakjam föl a netkas féle 10.6.2-es exotic cards.pkg-t, és módosítsam a kextekben a dev. id-t? vagy hogy értetted?
update:
Valami olyasmit vettem ki netkas segítségéből, hogy:
ezeket első lépésben mentsem ki az extensions mappából:
ATI4800Controller.kext
ATISupport.kext
ATIFramebuffer.kextAztán töltsem le ezt "10.6.2 exotic patch pkg", és tegyem fel?...
Kicsit össze zavarodtam, hogy mit hova hogyan...
-
tlac
Topikgazda
ha felbontás váltás nem megy, akkor nem igazán jó...
readeon 4830/4850 – new framebuffer has same problem as leopard’s – inability to work without dvi2vga dongle in second port, to fix it – use 10.6.2 framebuffer, to do it – make backups of the following kexts before update:ATI4800Controller.kext
ATISupport.kext
ATIFramebuffer.kext
[link]tehát 10.6.2-es cuccok kellenek, hogy rendesen menjen és azt abban kellene módosítani a dev id-t
-
czanga
őstag
Nos...
Ma reggeli próbálkozás eredménye:
kext helperrel feltettem a video karimhoz a gyárilag fent lévő ATI4800Controller.kext mellé az EVOenabler.kext-et, és másolom system prefben látott eredményt:ATI Radeon HD 4830:
Chipset Model: ATI Radeon HD 4830
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x944c
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B7710C-176
EFI Driver Version: 01.00.318
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Display Connector:ennyi. felbontást nem tudok állítani, illetve quartz extreme ssincsen. Úgy érzem már a végeredménynél tartok
-
czanga
őstag
Elkezdtem feltenni a 10.6.3-at retail megoldással. Audio nem működik, ez a kisebbik gond, de a sapphire 4830-amat sem tudom működésre bírni. TonTomikával már mindent próbáltunk, de kifogytunk az ötletekből. Ugyanazt a metódust követtem mint TonTomika, és én sem vagyok épp béna ehhez, de lassan felforr az agyvizem...
-
chege
aktív tag
ismét kérdezek, hátha most kapok valami választ
vágyam egy retail OSX 10.6 lenne.
Sajnos OSX-em nincs ezért a Chameleon-t nem tudom telepíteni.
Találtam egy leírást[link], leszedtem az NV-s iBootot kiírtam Cd-re.
Van nekem egy Hazardos telepítőm, azzal restoreoltam a .dmg ből egy usbpenre egy 10.6.3t.
Beteszem az iBoot-os CD-t akkor bejön a Chameleon, be van dugva a pen akkor rányomok, bejön az Alma de csak pörög alatta a kis jel.
Ha verboseba indítom akkor azt látom hogy a VGA után áll meg. Mit tudnék tenni, hogy mennyen tovább a telepítő? -
O$zkł
aktív tag
frissítettem 10.6.3-ra és elment a hangom eddig vodooHDA kextettet használtam de a frissítés után a kis ikon beszürkült mintha nem lenne hangkártya
az lehet, hogy az apple cuccai közül akad össze vmivel? esetleg mit kéne törölni? vagy más kextettet kéne felraknom? előre is köszönöm a segítségeteket -
rii
nagyúr
hello
szeretnék én is kérdezni párat.
1.) a realtek 8139 kártyát jól kezelei a hackintos?
2.) Infra vevőt nem tudtok-e, amit szintén kezelne az OSX?
kheeee
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5376 üzenetére
illetve feltettem az sleep enabler-t kext utilityvel de sajnos meghalt a gép, és kernelpánikkal indul -x bootflag-gel is, szóval most teszem újra
emiatt felesleges újratelepíteni, elég lett volna csak törölni az /e/e-ből
-v -x -s-sel valószínűleg tudtad volna javítania sleep enablerből az osx verziójához megfelelő kell
pl. 10.6.3-hoz: [link]Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy a vinyókat külső tárolóként mutatja, még a Macintosh HD-t is. Ezt mi okozhatja?
szerintem az ahci miatt lehet, de van rá olyan hack amivel az ikonokat le lehet cserélni, de én sose foglalkoztam ezzel
Ha a vinyóra feltelepített bootloader-be beleteszem a VGA kextet, attól függetlenül a System/Libary... -ba is bele kell tenni? -Ezek a dolgok még nem teljesen tiszták.
szerintem elég az egyik helyre, nekem csak az /e/e-ben vannak a plusz kextek
viszont a videokártyához lehet csak /s/l/e-ből fog menni
de ezt próbáld ki, mert engem is érdekelMegfelelő a kext utility, vagy inkább csináljam terminálból a kextek telepítését?
én csak az /e/e-be dobáltam be őket, nem futtattam hozzá semmit
de ha az /s/l/e-be rakod, oda már szerintem érdemes használni valamit, ami könnyíti a folyamatot, mert hogy itt a jogokra is figyelni kell, meg a cachre isUpdate: hanggal van egy olyan probléma, hogy vagy maxon megy, vagy sehogy (mute). VoodoooHDA.kext van fent.
keress másik kext-et
-
TonTomika
aktív tag
Hmm...erről még nem olvastam, hogy mennyire kompatibilis OSX-el. Huawei fehér "szappan" modeme aminél kell mókolni, de működik, illetve az Option Icon 225 (ez is w'n'w stick) ami működik rendesen. Azt kéne megállapítani, hogy pontosan melyik gyártó gyártja ezt a WNW stick V-t.
-
Torry
addikt
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy mobilnetet bedugom, szoftver szépen települ, viszont azt írja ki, hogy eszköz nem található, miközben onnan telepítette meg stb.
Ez mitől lehet? -
O$zkł
aktív tag
vki tudna ajánlani egy ingyenes video konvertáló progit amivel lehet mkv-t aviba konvertálni?
előre is köszönöm -
TonTomika
aktív tag
válasz
TonTomika #5354 üzenetére
Újra itt! Videokártya probléma megoldva, találtam egy módosított kextet és ha az alaplaptól távolabbi DVI dugóba dugom a DVI-VGA átalakítót akkor szépen megy a dolog.
-LAN működik
-Hang működik
-PS/2 bill működikEgyenlőre ezt a két kextet tettem fel, illetve feltettem az sleep enabler-t kext utilityvel de sajnos meghalt a gép, és kernelpánikkal indul -x bootflag-gel is, szóval most teszem újra.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy a vinyókat külső tárolóként mutatja, még a Macintosh HD-t is. Ezt mi okozhatja?
Mik azok, amiket még fel kéne tennem? (Sleep-et szeretném megoldani valahogy.)
Ha a vinyóra feltelepített bootloader-be beleteszem a VGA kextet, attól függetlenül a System/Libary... -ba is bele kell tenni? -Ezek a dolgok még nem teljesen tiszták.-
Megfelelő a kext utility, vagy inkább csináljam terminálból a kextek telepítését?
-
Lakers
tag
Mert az image fájl egy zip fájlban volt
, és azt kellett kicsomagolni...
X52JR Asus laptophoz melyik patchelt mac-et ajánljátok? Kevés időm van mindegyiket leszedni... és az Aitkos és a Client Server verziók nem váltak be sajnos
Logic Studiot szeretném használni, de diákként nincs lehetőségem egy mac-et venni...
-
TonTomika
aktív tag
Ahogy nézegetem insanelymac.com-on másoknak se nagyon megy ez a kártya.
-
O$zkł
aktív tag
sziasztok
az lenne a problémám, hogy van 2 wifi kártya a gépben mert ezzel szoktam megosztani a netet viszont az osx csak az eggyiket ismeri fel a másikhoz találtam 1.5-ös drivert de hiába telepítettem fel nem látta szerintetek meg lehet valahogy oldani azt, hogy mind a kettő működőképes legyen ? ha igen vkinek vmi ötlete? -
Lakers
tag
Ha a telepítő DVD betölt, és megjelenik az apple logó, aztán hirtelen újra indul a laptop, akkor hardware kompatibilitási problémája akadt, igaz?
-
chege
aktív tag
tudnátok nekem segíteni hogy tudnám orvosolni azt a problémát, hogy....
mint korábban írtam feltettem a hazard féle osx-t és mostmár megy a Boot, mármint tudok váltani OSX és Win között Chameleon RC3al.
De az a gondom, hogy az OSX nem tölt be, megjelenik az Alma utánna elszürkül és kiírja hogy nyomjam addig a bekapcsológombot mig ki nem kapcsol és utána kapcsoljam be, no ha ezt megteszem akkor kapok egy CMOS Checksum error-t. Kiválasztom hogy az utolsó helyes Bios beállítást töltse be, de akkor megint ugyan ez történik ha indítom a Leo-t.
Vissza olvastam, és esetleg valami DSDT-n kéne modosítani, de azt nem tudom hogy hogyan kéne.
Tudnátok segíteni nekem? Köszönöm! -
qwertly
addikt
Szia igazad volt abban,hogyha be tetem azt a halas háteret itt már részben átlátszó a menü sor,
de a másik zavaró dolog még fent áll,hogy ha kinyitom a dvd meghajtót akkor nem tudom vissza csukni hiába nyomkodom a vissza záró gombot.Az óra mellet levő ikonra klikkelek akkor sem csukódik be akkor sem ha erőből akarnám becsukni.Ez zavar mert így nyitva a dvd olvasó tálcája.Tehát nem tudok dvd filmet sem nézni + egy rossz mozdúlat és letörhetem.
-
Lakers
tag
snow leopard 10. client server verzió nem vált be... újraindul boot betöltés közben folyton, amikor valami Table-t akar bállítani akkor behal.
Esetleg mely verziót szedjem még le? ( iatakos meg társai)
-
chege
aktív tag
Na, hála Isten sikerrült orvosolni a problémát, a Win elindult.
3x-i próbálozásraHogy miért nem ment elsőre a fixboot nem értem. Na de mostmár megy
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbálkoztam én is OSX telepítéssel, csak most problémában vagy, mert se az OSX se a Win7 nem indul
Egy Hazard féle verziót tettem 10.6.1-10.6.2 volt a neve.
Intel SSD-n volt egy 55GB-s partición eredetileg az Win7-em, és csináltam egy 20GB-osat amire tettem az OSX-et.
A telepítés szépen ment, de amikor befejeztem és restartoltam akkor kaptam egy olyan üzit hogy "Missing Operation System". Mivel Win volt ezért MBR volt az első sector.
Ez lehetett az oka, gondolom.
Dual bootot szeretnék ezét fogtam a Win7 telepítőt activvá tettem a particióját. És azóta egy olyan üzi fogad hogy MISSINGMGR amit nem tudok sehogy sem orvoloni a netes leírások alapján.Tudtok nekem segíeni?
Az eredeti MBR-em megvan .bin fáljban.Köszönöm
-
qwertly
addikt
Sziasztok,nem is gondoltam,hogy ilyen könnyen települ a pc-re az os x 10.6.3
egy tartalék winyót használtam erre mert a rendszer winyóval nem szeretem volna játszani meg azon van a win7 és az ubuntu.Így lekapcsoltam a rendszer winyót és a tartalékot bekötve telepítettem a kis kínaik által össze kalapált verziót,csak a audigy 4 kellet külön kext leszedni többit megtaláltam a telepítő dvd.Csak pár zavaró dolog van amit nem tudok elhárítani,ehhez kérném a kedves fórumozok segítségét
.Az egyik ha kinyitom a dvd meghajtót akkor nem csukódik be csak akkor ha leállítom a gépet valószínűleg nem tettem fel valamilyen drivert
mert máskor ez működött,a másik pedig egy 22 monitorom van szépen felismerte be is van állítva a megfelelő felbontás de nem tudom beállítani,hogy félig átlátszó legyen a menü sor mint a win7-alatt.
-
varsam
őstag
mivel tök más fájlrendszert használ az osx, ezért nem fogod látni a dvd tartalmát (bár linux tudja olvasni azt hiszem, de mind1) de ne is foglalkozz vele, ott van minden hidd el. Az iso fáljt pedig egyszerűen csak írd ki képfájlként pl neroval.
Boot-ról nem tudok nyilatkozni. -
Lakers
tag
Üdv!
Pár hete voltam itt. Akkor ajánlásnak megfelelően leszedtem: Snow Leopard Client server 10.6.2 -t. Na most linux alatt a mappát 3.9GB-nak látja, de belül nem találok ekkora fájlt, csak egy 386mb-osat
meg még néhány megásat...
Kérdésem: Ha külső winyóra teszem fel, akkor bekavarhat a win7/ubuntu bootnak (olvastam win7-es dual boot megoldásokról-de külső winyó eseteén is)? Illetve, hogyan írjam ki? Win7 alól a megfelelő progival?
-
cipike007
csendes tag
sziasztok
szeretném felrakni az osx-et a gépemre de nagyon nem akar sikerülni
, ezért gondoltam tanácsot kérek. olvastam sokat fórumokban de valahogy nem akar összejönni. ha esetleg valaki tud segíteni, hogy mit és hogy csináljak elejétől a végéig(ja és hogy mik kellenek) azt nagyon megköszönném. most win 7 64 bit van fenn mellé szeretném dual bootal megoldani. a konfigot alul látjátok.
előre is köszönöm a segítséget. üdv
-
TonTomika
aktív tag
válasz
TonTomika #5350 üzenetére
Feltelepült, de indulni már nem indult el...
safe módban elindult, de billentyűzetet keresi, sanos csak PS2 billzetem van itthon. :S
Most keresek valami fixet hozzá. A boot.plist-be kell valamit írni? Ha igen mit?
AppleACPIPS2Nub.kext
ApplePS2Controller.kextEzeket próbáltam, de nem ment.
Az általad leírt módszerrel, pendrive-ra restore, rá a chameleon, + az a 3 kext amit mondtál, és -v -x indítással. 10.6.3. retail telepítőt restore-oltam.
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5350 üzenetére
igen, a telepítés után még a vinyóra is fel kell rakni a boot loadert
ha elindult, csinálj egy frissítést, szerintem utána kezd el buherálni a kext-eket
az extra/extensions-ban lévő kext-ek nem a bootloadernek kellenek, hanem a rendszernek
végül is milyen módszerrel sikerült a telepítés?
a pendrive-ra raktál egy retail osx-et és mellé a kext-eket? -
TonTomika
aktív tag
válasz
TonTomika #5349 üzenetére
-v -x -el elindult a telepítő!!!
Köszönöm!
Ha végzett, pendriveos loaderrel elindítom az OSX-et, kexteket bemásolom a helyükre.
VGA kextet módosítom. Bootloadert ugyan úgy csinálom meg, mint a pendrivera. Így elvileg működni fog?Telepített változatnál a bootloader-nek minden kextet be kell adni, vagy elég ugyan azokat, mint a pendriveon?
-
tlac
Topikgazda
-
TonTomika
aktív tag
Nos, restore megtörtént, chameleon-t telepítettem, majd kernel pánikkal leállt. Megnéztem, és a VGA kártya volt a ludas. Leszedtem a LegacyATI4800Controller.kext-et, kipróbáltam azzal, boot.plist-et módosítva. Kipróbáltam -pci0 -val, -pci1 -el, kext-et is módosítottam EZ alapján, de semmit. -v vel elindítva elindul, túljut ott ahol kernel pánik volt, de szétesik a kép, mintha rossz lenne a vga. Elképzelhető, hogy az átalakító a gyenge láncszem? DVI to VGA (Kipróbáltam mindkét csatolóban.) Itt azt írják, hogy elvileg működik átalakítóval is.
-
TonTomika
aktív tag
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5342 üzenetére
igaz, az is egy megoldás, hogy a pendrivera csak a bootolást csinálod meg, aztán majd az eredeti lemezeddel telepítesz
de a telepítőhöz csak a legfontosabbak kellenek
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>ezek No-n legyenek
és csak az a 3 kext legyen az Extra/Extensions-ben, amit írtam
ha mégis kellene még valami, majd hozzáteszed -
TonTomika
aktív tag
Chameleont sikeresen telepítettem a pendrive-ra, viszont a restore-t már letöröltem róla.
Chameleon elindul, most jön a com.apple.boot.plist
Az alaplapos csomagomban találtam egyet, így néz ki:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
</dict>
</plist>A boot.plist a csomagban az Extra mappán belül van, van itt még Extensions mappa, benne:
-AHCIPortInjector.kext
-fakesmc.kext
-IOAHCIBlockStorageInjector.kext
-NullCPUPowerManagement.kextVan még egy kext_64 mappám, benne:
-AttansicL1eEthernet.kext
-Disabler.kext
-fakesmc.kext
-NullCPUPowerManagement.kext
-OpenHaltRestart.kext
-PlatformUUID.kext
-SleepEnabler.kext
-VoodooHDA.kextTehát elég, ha csak simán bemásolom őket az Extra/Extensions mappába?
Ha így működni fog, akkor visszateszem a restore-t és elvileg már mennie kéne.
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5336 üzenetére
USB kulcsra viszont restore-oltam egy retail lemezt
mi volt a gond eddig? mi volt a megoldás?
saját telepítő:
első cél legyen az, hogy elinduljon a telepítő
ehhez az kell, hogy telepítesz rá egy chameleon-t, parancssorból csináld (leírás a readme-jében van)
megcsinálod a boot.plist-et és felrakod az alap kext-eket (fakesmc.kext, NullCPUPowerManagement.kext, OpenHaltRestart.kext) -
TonTomika
aktív tag
Két vinyó van a gépben, a 200-ason már telepített Win7, és a 400-ra kerülne az OSX teljesen külön. Boot sorrend az jól van beállítva, DVD-t is kiírja rendesen. Semmit nem ír ki boot0/boot1 után.
Igazából a legjobb lenne, ha a laptopomon OSX alatt fel tudnám telepíteni a vinyóra, csak az a bajom, hogy a külső vinyó keretem nem hajlandó bevenni 320GB-tól eltérő vinyókat. [link]
DSDT táblát hogyan tudom kinyerni?
-
mobbo
senior tag
válasz
TonTomika #5336 üzenetére
hova akarod telepiteni? kulon vinyora vagy particiora? bootsorrendet beallitottad biosban? eszkoz jol van kijelolve? nem ismerem az alaplapod de nalam is volt ebbol szivas mert valami full mas neven irta ki a sata dvd-t (atapi 3 vagy valami hasonlo) en meg allandoan cdrom-rol akartam bootolni ami nincs a gepben
a boot0/boot1 utan nem is ki semmit? boot0:mbr/boot1:done vagy ilyesmit?
-
TonTomika
aktív tag
Egyik az Empire EFi volt, a másik pedig ami az alaplapos csomagomban volt az darwin/x86 és chameleon 2 rc3-ra épült talán.
USB kulcsra viszont restore-oltam egy retail lemezt, Ezzel a tutoriallal csináltam rá egy boot loadert, de nem akart működni. (Loading Darwin/x86 párat pörgött a perjel és megállt.) Próbáltam áttenni az alaplapos CD-ről a dolgokat erre, viszont nem sikerült így sem működésre bírni. Most szerintem nyomok egy format-ot az USB-nek, majd megint restore és saját magam kéne csináljak neki egy loader-t. Vannak olyan tool-jaim hogy: DSDT patcher, EFI studio, Kext utility, meg show all files. Az első kettő hasznos lehet a boot loader-nél szerintem. EFI studioval még nyomtam egy patch-et a pendrive-ra de így sem indult el.
boot0
boot1 a képernyőn.Nem tudom pontosan, hogy mi alapján kell pl custom dsdt-t csinálni az alaplapomhoz, de ha lehet, akkor inkább visszatenném az original biost.
-
TonTomika
aktív tag
Az a baj, hogy nem tudom -v -vel elindítani.
Berakom a boot lemezt, bejön a darwin x86 bootloader, kiveszem a bootcd-t berakom a retail lemezt, frissítek, és próbálok itt nyomni mindent de semmivel sem tudom elővarázsolni a parancssort. Tölt egy kicsit, eltűnik a kaméleon és csak szürke képernyő van. Pendrive-on meg 10.6.3-as rendszer van restore-olva, ott sem tudom előhozni a verbose módot, viszont ott feldobja a hibaablakot, hogy kapcsoljam ki a gépet. AHCI természetesen bekapcsolva, bios úgy bekonfigolva ahogy a tutorialban szerepel.
Ahogy nézem csak a VGA kártya az ami különbözik. HCL listából raktam össze a konfigom:
Asus P5Q Pro Turbo
Corsair XMS2 2x2GB CL7
Sapphire HD4850 1gb referencia kártya
Samsung SATA DVD drive
2db sata vinyó. -
-
TonTomika
aktív tag
válasz
TonTomika #5326 üzenetére
Nos, megérkezett a számítógépházam és vele együtt a SATA DVD drive is.
Találtam a neten, egy kifejezetten az én alaplapomhoz készült leírást, EZT. Leszedtem azt a kis pakkot ami kell hozzá, updateltem a biost is, de sajnos a bootnál megáll. Bejön alma helyett bejön a kaméleon, alatta pedig végtelenül forog a kis karika. Próbáltam egy másik boot loader cd-vel is, azzal pedig a lankártya mac címe után áll le.
Valakinek valami ötlet?
-
Dani133013
csendes tag
Ezt azt jelenti, hogy a telepítésnél, a customize-ban valamit rosszul jelöltél ki. Én a chipset-re gyanakodnék.Próbálkozz mást kijelölni, mégha nem is olyan a géped, mint amit kijelölsz. Jópár lehetőség van, szóval sok sikert a próbálkozásokhoz. Nekem 3 teljes napba telt, mire felment, de mikor végre elindult, az vmi király érzés volt, legszívesebben üvöltöttem volna örömömben
-
Jansze
csendes tag
Szevasztok
Most telepítettem egy mac-ket AMD-s gépre.
Addig minden jól ment, amíg meg nem jelent egy szürke képernyő egy félig megzabált almával és alatta egy tekergő hernyóval.
Kb. félóráig bírtam nézni, de mivel ez a rohadt dög nem szédült el, így én adtam fel a dolgot.Csak ennyit tud ez a macska? Nem is dorombol? Mi hiányzik neki?
Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadnám.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
HP 6910p-re tett már fel valaki OS X-t?
Gép:Intel C2D T7300
2GB DDR667
Intel X3100
Intel Wifi 4965AG
Intel 82566 Gigabit Ethernet -
TonTomika
aktív tag
Disk Utility-ben rámentem az Image -> Scan image for restore-ra bekérte a jelszót dolgozott vagy 1-2 másodpercet és ezzel a hibával leállt. Szerintem ha hazamegyek hétvégén megpróbálom újratenni a lemezről, vagy egyből a DVD-ről csinálom a restore-t.
Wifi-re azért gondoltam az apple-ösre, mert használtan találtam azt hiszem olyan 3-4 ezer forint környékén, az pedig nem vészes szerintem. HCL listában van pár még amire írja, hogy működik.
-
tlac
Topikgazda
válasz
TonTomika #5322 üzenetére
Could not find any scan information. The source image needs to be imagescanned before it can be restored.
google-lel könnyen meg van a megoldás...
de nekem is volt ilyen gondom, azt hiszem ez kell: 2. postUtánajártam a dolgoknak, találtam egy ilyen megoldást, viszont ennek igencsak borsos az ára. Itt viszont találtam egy átalakítót, ami megfizethető, illetve itthon fellelhető.
nem vagyok benne biztos, hogy jó lesz az átalakító miatt
de az 1. linken pci-e van, 2.-on pedig pci
milyen pci-os a kártyád? -
TonTomika
aktív tag
Helló!
Nekem egy olyan problémám van, hogy szeretnék csinálni USB kulcsra egy restore-t a Snow Leo lemezemről. Disk Utility-vel megcsináltam a gyári retail lemezről a .dmg-t, viszont amikor restore-olni szeretném ezt a hibaüzenetet dobja ki:
Could not find any scan information. The source image needs to be imagescanned before it can be restored.
Természetesen létrehoztam neki a GUID partíciós táblát. Nem tudom, hogy mi baja lehet a forrással… :S
Ötlet?
Illetve mivel egy Hackintosh-t szeretnék építeni (pontosabban már megvan, csak telepíteni kell), szeretnék bele wifi kártyát is, N-eset. Utánajártam a dolgoknak, találtam egy ilyen megoldást, viszont ennek igencsak borsos az ára. Itt viszont találtam egy átalakítót, ami megfizethető, illetve itthon fellelhető. Ebbe szeretnék beletenni egy apple airport wifi kártyát. Antennát meg házon belül oldanám meg valahogy. Szerintetek ezzel így működne? Ha jól nézem semmilyen chip nem foglal helyet rajta, így tehát elvileg csak egy sima adapter tehát működnie kéne.
-
balagexp
csendes tag
Nem müxik
Letöltöttem vmi Leohazard Client Servert. Laptopom bebootol. Feltelepítettem és láss csodát bootnál azt kéri indítsam újra.
-
balagexp
csendes tag
Telepítés előtt muszály FAT32-re formázni? Én úgy próbáltam h rögtön a windows helyére rakni de hát fentebb írtam h kaki.
-
balagexp
csendes tag
MACre a Left 4 Dead 2 át van portolva. Már csak egy működő Telepítő kell. A Hazard Leopardot letöltöm és hátha megy
-
balagexp
csendes tag
Felraktam. Nem sok sikerrel... Telepítés után egy összefolyt kép fogad. Az egeret érzékeli és az a cukorka vagy mi(amikor tölt/dolgozik) az összefolyt képernyőn ott van csak 300 szor.
A Vista telepítőm felismeri a partíciót.
Szeretném ezt a "mackergült os"-t használni de így nem tudom.2 gépem van. Az egyik laptop de arról nem bootol be mert amikor a CD bott képernyőjéhez jut magatól restartol.
-
Torry
addikt
válasz
balagexp #5311 üzenetére
Öhm amennyire tudom, a win7 telepítő nem látja a mac-es particiot alapból, szóval előbb azt valami boot lemezzel vissza kell formáznod fat-re vagy ntfs-re onnan már menni fog a win telepítés.
De lehet hogy tévedek és látja, akkor semmi probléma.
Én is azt javaslom, hogy csippents le egy 15 gigát(pl:EASEUS Partition Master-el hipp-hopp megvan), formázd fat32-re majd oda rakd fel valamelyik osx-t, mert ha bármi is elbaszódik pl bootnál egy sima win7 telepítővel,gyors repair-el újra van működő rendszered.
Persze ha 2 gép van, akkor lehet próbálkozni -
mobbo
senior tag
hlc-t itt talalsz ami aranylag naprakesz [link]
en hazardot tennek fel a helyedben elsonek 10.6bol [link]
a client server verzioban benne van sok driver, de telepitessel kapcsolatban olvass visszaha ez megy (es nagyjabol osszeallt a kep hogy milyen kextek kellenek) akkor raknek fel majd retailt snowbol
-
czanga
őstag
válasz
balagexp #5311 üzenetére
A 2 két különböző vinyón lévő különböző OS a biztos megoldás, mivel a win és a leo is más partíciós táblát használ. Ez az én véleményem, lehet mások nem így látják.
Viszont ami a játékokat illeti, van mac-re játék, léteznek. Nézz utána akár google segítségével, hogy mit adtak ki mac-re, de ha elfogadsz egy tanácsot... ne akarj mac-en játszani... Nem arra van, erre használt win-t szerintem, vagy valamilyen konzolt. -
balagexp
csendes tag
Hali!
Ne az iDenebet hanem az iAktost töltsed le.
Van nekem egy Hackintosh telepítőm meg egy gépem:
Pentium 2 magos proci
ATi HD 4550 videokarim
...minden stimmel mindent felismerFeltelepíteném a macet. Nincs vesztenivaló adatom, ami kell külön partíción van.
Ha én most felrakom a macet és vissza szeretném majd rakni a wint akkor a win úgy indul mintha misem történt volna?(adatok nem maradnak meg azt tudom)MAC OS X en lehet játszani? (pl. Left 4 Dead 2,Stickman Warfare)
-
Lakers
tag
Hát igen... ha találnék valami normális részletes hardware kompatibilitási listát, az a baj a magyar hackintos oldal elavult ilyen téren. Ezeket az alkatrészeket amik vannak, sehol sem láttam leírva...
Viszont lenne egy kérdésem, úgy gondoltam megfejelem először egy snow leoparddal. Több fajta leírást is találok angolul, és most nem igazán tudom, hogy melyik iso-t érdemes letölteni. iDeneb/Hotiso stb... illetve, hogy kikéne írni az iso-t lemezre? (van ahol usb-s leírás van, de szerintem az a tutorial nálam nem fog bevállni
)
Vagy esetleg valami normális leírás, ami szerinted tényleg jó?
-
mobbo
senior tag
valamelyik valahogy valamennyire biztos hogy felmenne es futna
hogy a qe/ci menne az kerdes, ahogy az is hogy a hangkartyad milyen szinten tamogatott (LS-hez gondolom nem mind1)
erre pontos valaszt fejbol senki nem fog tudni neked adni (kivetel ha pont ilyen gepe van es pont ezt hasznalja rajta, de ez nem en vagyok)neked kell utananezni sajnos, kinyomozni a hardverkompatibilitasi listakbol meg a forumokbol
-
Lakers
tag
Sziasztok!
A Böngészök megadták magukat, mialatt a hardware komponens listát akarták betölteni...
Asus x52jr laptop adott. Corei3, Ati mobility Radeon 5470, DDR3-as ramok, nemtom, hogy a többi info kell-e hozzá, hogy megtudjátok nekem mondani, felmenne-e valamelyik Mac OS X a gépemre. Mert a Logic Studio program érdekel... és a google nem igazán adott ki ennél jobb megoldást, hogy hogyan tudnám kevés pénzből használni a progit, más fórumokon meg még nem írtak, de nem hiszem, hogy bárki bármi okosat tud majd mondani, de hátha. (ha felmenne, akkor még további kérdések lesznek)
-
mobbo
senior tag
-
mobbo
senior tag
xp-nél nem működik (illetve nem így, ott bonyolultabb)
ez a win7-hez való megoldás!To resolve this issue, enable the AHCI driver in the registry before you change the SATA mode of the boot drive. To do this, follow these steps:
1. Exit all Windows-based programs.
2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
4. Locate and then click the following registry subkey:HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci
5. In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
6. In the Value data box, type 0, and then click OK.
7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor.ezután állítsd át biosban ahci-re, bootolj be win7be, aztán ha felállt restart mégegyszer
-
rii
nagyúr
az eredetihez BOOT CD kell... Boot cd majd a DVD és még KEXT-eket a gépedhez összeszedni
-
cimpus
csendes tag
Kedves hozzáértők!
Segítségeteket kérném,hogy a medion md 96630-as notebookra melyik verzió telepíthető fel úgy,hogy a lehető leggtöbb program és driver működjön.
Rövid leírás :
intel p. dual cpu T2330 1.6GHz
geforce 9300m go
High definition audio802.11n wireless lan cardEsetleg eredeti lemezzel megoldható a telepítés?
Van éppenséggel snow leopard lemezem(eredeti) imac-re és macbookra is.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Torry
addikt
Nah szoval.
Hazard-féle cucc szépen feltelepült, viszont boot0-ás hibával nem bootolt sem a win sem az osx. Win lemez vissza, repair, win bootol. easyncd felrak, osx hozzáad, restart, kiválasztom az osx-t és az ég világon semmi nem történik, kiírja hogy nem tud bootolni, csak win7-t.
Az osx partíciot a partition manager aktivnak látja.Van valakinek ötlete?
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Építő/felújító topik
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest