Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Smiley

    őstag

    válasz fiATHaLON #37503 üzenetére

    Nekem ez van benne... szerintem boven hozza a vart sebesseget. Ahogy mondtam ez volt a legolcsobb. En sata ssd-re mar biztos nem mennek vissza, ugyanis az AHCI mint protokoll a HDD-hez lett kitalalva, hogy aztan sporolasi modszereknek hala azota is eletbentartjuk ezt a fajta "osdi" technologiat azt mindenki dontse el maganak.
    https://www.alza.hu/adata-xpg-sx8200-pro-ssd-512gb-d5518496.htm

    Meg egy dolog eszembejutott, mondtad hogy vannak pluszban PCIe kartyak a gepben, ott azert erdemes szamolgatni meg nezni hogy mit hova pakolsz, mert az intel sporol a consumer vonalon a PCIe savval. 16 sav van ami direktben van bekotve a CPU-ba. Ez direkt ugy van megcsinalva, hogy halando ember veletlenul se ertse mirol van szo. :D
    Tehat ha 1 videokartya van csak a gepben az elviszi mind a 16x-et. Ha mar beraksz melle egy NVMe SSD-t a felso foglalatba akkor a videokartya mar csak 8x es az NVMe 4x, ami osszesen 12x, tehat meg 4x-et tudsz a CPU-ra kotni mindenfele lassulas nelkul. Nalam ez a felallas 1 VGA + 2 NVMe, ezzel ki is maxoltam a 16-t. A tobbi cucc mar a deli hidon keresztul csatlakozik a nemtudom milyen sebesseggel megosztozva a savszelessegen. Ha ide rakod az SSD-t az mar nem olyan jo, mert nem lesz gyors.

    Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

Új hozzászólás Aktív témák