- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Valahol olvastam, hogy a mai legjobb csúcsszuper számítógép (na most ebben nem vagyok biztos, mert sűrűn változik a helyzet ezen a téren, amire emléxem pár hónapja még egy Japán Egyetem birtokolta a világ leggyorsabb számítógépét) is csak fele sebességgel bír mint az emberi agy (nem jut eszembe a mértékegység).
Zsír ez a topic, majdnem minden hsz-t elolvastam, de amikre akartam válaszolni, azokat már megválaszolták, mé ha nem is közvetlenül. -
Den
veterán
én nem mondom hogy hülyeség volt,épp azt mondom hogy már a mai eszközökel megvalósítható lenne még mesterséges inteligencia sem kell hozzá, elég egy a feladatához makacsul ragaszkodó azt szó szerint végrehajtó gép ami a többit vezérli. ennek egy rosszul kiadott parancs elég lehet a terminátorban bemutatott jövőhöz, az emberiség ellen harcoló robotokhz.
arra akarok rámutatni, hogy az öntudatot, az inteligenciát olyan veszélyesnek fogják felpárah, mintha nem jelenleg is 6 milliárd inteligens biorobot létezne ezen a bolygón. És az sem biztos hogy az mi nem szerves alapú lesz mint mi. tehát akkor mitől félünk? -
Den
veterán
a terminátorszerűjövőhöz nem kell szvsz mesterséges inteligancia, legalábbis túl komoly. embergyilkoló robotk vannak már ma is. a robtrepülők, atomrakéták.
az autonómia pedig nem inteligencia kérdése. cápa is törhet az ember életére, a macskám is autonóm, stb
ugyanakkor inteligens emberek is irányíthatóak. -
Drótszamár
őstag
Elősször is boccs a poén miatt.
Másodszor pedig szerintem, ha elérkezünk egyszer oda, hogy meglessz az esélye annak, hogy egy MI öntudatára ébred, akkor vagy annyira meg fogunk ilyedni tőle, hogy elpusztítjuk még mielőtt megtörténne, vagy annyira átalakítjuk, hogy biztosan uralkodhassunk rajta.
Én nem hiszek abban, hogy egyszer véletlenül öntudatára ébred.
Másik megközelítésből, az ember se 5 perc alatt ébredt öntudatára, hanem ez egy hosszú evolúciós folyamat volt. Szerintem nem is lehet egyértelműen meghatározni mikor ébredt öntudatára. Egy MI is valószínüleg egy hosszú folyam eredményeképpen érne el ide, lenne időnk beleavatkozni. -
yksz
aktív tag
Én már belegondoltam és ez volt az egyik ok, amiért nyitottam ezt a topicot. De valaki egy pár hsz-szel feljebb jól mondta, hogy amíg mi alkotjuk oket, nem ok onmagukat, addig mi irányítjuk oket, persze lehet egy elvetemult osama bin láda csemete, akinek éppen az a célja, hogy pusztítani mindent, akkor o már simán tud majd csinálni egy olyat, aki nem veszi figyelembe a szabályokat, amiket mi emberek megalkottunk, hogy a robotok ne pusztítsanak és úgy alkottuk meg oket, hogy ezeket betartsák. De az elobb említett csemete(mint a mai világban a kulonbozo hackerek) csinál egyet, ami nem tartja, vagy nincs kotelezve, hogy betartsa a szabályokat, az elszabadul elkezdi tomegesen másolni magát és... jujj inkább abbahagyom az elmélkedést, mert megijedek és még a végén kárt teszek magamban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest