- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #260001 üzenetére
Meg is jött a 60 g-os. Egy rövid beszámoló.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #260197 üzenetére
A laptop is jó példa, eszembe is jutott, hogy beírom. De érted a lényeget.
Az elektromos autó Achilles-sarka a töltési idő. Nagy árammal lehet tölteni, de gyorsabban degradálódik az akku. Kis kapacitású akku gyorsabban töltődik, de nem megy el olyan sokat. És emellett gyorsan ne menjél, mert gyorsabban merül az akku.Összegezve tehát országjáró autókra: vegyél nagy kapacitású akkut, töltsd lassan, vezesd úgy, mint egy buszt és aludj ott, ahol töltöd.
Na, erre tényleg jó alternatíva lehet egy 10 perces akkucsere újabb 300-400 km utazáshoz, vagy 120-150 km csapatáshoz.Idővel tényleg eljutunk az autonóm, teljesen önvezető autókhoz, ahol az embernek nem kell megállnia pihenni. Egy hosszabb út során tényleg csak a fiziológiai szükségletek miatt kell majd megállni, de ha WC-t tesznek az ülés helyére, ezt is el lehet odázni.
És ezt a jó világot akarják megszakítani töltési időkkel...
Mintha egy óceánjáró vitorlás hajót köteleznének, hogy naponta 3 szigetnél vessen horgonyt, hogy a tulaj hasmenénes macskájának legyen hol elkaparnia...Hogy ellenőrizné? Az akkupakkban van egy áramkör, ami a menedzsmentet futtatja és mobilneten kommunikál a gyártóval.
Norvágiában a fővárostól bő 2000 km-re is van autópályán megközelíthető település. Kötve hiszem, hogy egy utazó kereskedő az EV-t tartja praktikusnak.
Norvégia népsűrésége 1/16-a a Németországnak. Ez alapján kötve hiszem, hogy mindenhol lenne töltő. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #260155 üzenetére
Én is megvettem tavaly, a szomszéd próbálta ki pár hete. Gondolom, visszarakta rendben a dobozba...
Nem szeretem, mert a robogó akkumhoz sok, de a robogót úgyse otthon tárolom, hanem a melóhelyen. Mindkét garázsnál van egy-egy töltő, plusz egy régi szovjet, amiről bikázni is lehet. -
Qtya123
őstag
válasz
radi8tor #260155 üzenetére
Én a Parkside ütvecsavarozót vettem meg a héten 35ezerért. Nem tudom mennyi szokott lenni és milyen árnak számít ez, de körbenézve a neten 35-ért sok esetben akku nélkül vannak cuccok, vagy ha akksival van, akkor csak ilyen 150-200 Nm-es készülékek.
Meguntam már a két autón a kerekeket kéziszerszámmal cserélni, ez legalább kicsit meggyorsítja majd.
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #260073 üzenetére
Lehet EV autók hozzák el a SUV-ok végkorát?
Azert nem gondolnam, mert a nagyobbakbol kvazi a SUV amit konnyen tudnak gyartani, ott elfer az akksi a padlo alatt viszonylag konnyen. Elvetve talalni rendes szedan vagy hatchback formaju elektromos autot (kupet plane nem), ahol igen ott is felfujtabb a belsoegesu valtozatnal (ha egyaltalan van), lasd id3, i4, i7, EQE, EQS. Kivetel ebben talan a Taycan/etron GT, meg a Teslak, de elobbieknek meg is kerik az arat, utobbiakat meg sosem fogta vissza a belsoegesu platform, es az autogyartasi tapasztalat.
-
-
-
válasz
radi8tor #259850 üzenetére
..némi beruházással, mert töltő kell hozzá. Egy benzinkút mosó melletti porszívónál hagytam, vélem tudni, h a kútról valaki, nagyon hosszú a történet, őrült balf@..sz voltam ebben a dologban, ha nem kap el a hév, még jól is kijöhettem volna belőle, de így is örülök, h nem lett belőle "ügy". A lényeg, h engem loptak meg, és majdnem én kerültem lecsóba.
-
válasz
radi8tor #259848 üzenetére
Én nem is néztem, h mibe van. A négy kerékcsere után a 4Ah-ás még telit mutatott. Tölteni töltöm óvatosan Echo módban. Miután sikeresen elhagytam a 200ezres EGO lombfúvóm, amivel szárítottam mosás után a kocsit, így nem kaptam felhatalmazást a Zasszonytól ismételt ekkora beruházásra, így egy Parkside Performance lombfúvót vettem. Ahhoz egy smart töltőt, meg egy 8-as és egy négyes akkut, egy négyesem volt már ebből a típusból, az marad a csavarozón, a felemás kettő meg a lombfúvón, remélem ezt nem hagyom már el.
-
válasz
radi8tor #259837 üzenetére
..igen olyat vettem. Van digitális nyomatékkulcs is, pontosabban az csak egy adatpter.
[link]
Nem szeretem, kicsit macerás, maradok a régi mechanikusnál.
Most még azon gondolkodom, h csinálok 12V-os rendszert a garázsba az emelő is azzal műxik, a kompresszor is. Most megoldottam a régi akkuval. Két évet használtam és kivettem a kocsiból, vásároltam egy újat. Mint útólag kiderült, a régi is jó kondiban van még, így nem dobtam ki, azt használom ezekhez a "műveletekhez". -
Peter.70
addikt
válasz
radi8tor #259837 üzenetére
Fejlámpám van. [a nyomatékkulcs az ilyesmi] és mivel csillog alig látszik lámpafényben a beosztás
Hát ennyiért biztos nem kell Milwauke -
válasz
radi8tor #259829 üzenetére
Én is ilyennel szedtem le ma, nem is kellett a maxra állítani, 400-on tekerte mint a rosseb. Érdekes, h előtte a kisebb volt az nem akarta leszedni a 120-ra meghúzott csavarokat. Behajtásnál 130-ra állítottam, alig kellett utánahúzni a nyomatékkulccsal. Az elektromos emelő is szuperül tette a dolgát. Most először éreztem, h nem nyűg a kerékcsere.
-
HoaryFox
őstag
válasz
radi8tor #259774 üzenetére
Mi szombati napon voltunk (öcsémtől kaptam szülinapomra a jegyet, plusz még ő fuvarozott saját kocsival, szal nekem kvázi ingyen volt
) és megfogadtuk, hogy szombaton nem megyünk többé. Olyan tömeg van olyankor, hogy ihaj (egész környéken olyan dugó volt, 1,5 órát araszoltunk kb. a Könyves Kálmán körúton a Népliget utántól a Kerepesi-ig).
Am meg az az uncsi, hogy minden évben kb. pontosan ugyanazok vannak: tengernyi BMW, VW, Audi, F Astra, Mustang, GT-R, ... Nagyítóval kell keresni a kuriózumokat, amire azt mondod, hogy "na, ez igen!"
A drift az látványos mint mindig, de ugyanaz a program évről-évre. Mondjuk most volt lehetőség felmenni ilyen darus "lelátóra", amit kvázi belógatnak a driftpálya fölé saccperkb. 15-20 m magasságba, az biztos feeling, de egyrészt elég rövidnek tűnt (talán max. 10p), másrészt nem lehetett olcsó (nem néztem árat).
Ja és 1 dobozos Dreher Gold 1.300 JMF volt -
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #259781 üzenetére
Jazzen van ugyanilyen, semmivel nem zajosabb, de ezt már egyszer kitárgyaltuk. Azért raknék az Alfa alá is, mert ültetve vagyon 35 mm-rel.
Amúgy itt nincs semmi szövet a kerékdobokban, csupa műanyag az egész.
A gyári tálcán, amit kiváltanék ezzel, van némi, de azon is van fémbetét a kipufogó alatt.szerk.: De amúgy is valami sportkipu van az autón, a katalizátortól a végdobig full üres cső, és az az egy szem dob sem tompíthat túl sokat. Hidd el, az a fémlemez nem oszt, nem szoroz.
Tipikus hülyegyerek járgány. -
válasz
radi8tor #259757 üzenetére
Szerintem igen, egy kicsit nehéznek találom, de ennél többet nem tudok felhozni ellene.
Ja, és szép kék a kijelző háttérvilágítása.
Próbáltam egy pár nyomásmérőt, de talán ez az ami idág a legjobb a sorban. Kb. két éve van meg, így azért nagy tapasztalat nincs még róla. Én ebben trehány vagyok, csak havonta egy alkalommal szoktam megnézni, h mennyi luft van a gumiban, és ha cserélek évszakos gumákat. Azokat kisebb nyomáson tárolom használatáig, majd felrakás után helyezem üzemi nyomás alá.
-
Peter.70
addikt
válasz
radi8tor #259738 üzenetére
[gumi kréta]
Bárdinál is 445.- Ft -
Qtya123
őstag
válasz
radi8tor #259353 üzenetére
Na végül a Swiftben nem találtam értelmes helyet a középkonzolnál. Ahol jó lett volna, ott meg nem volt elég hely. A kesztyűtartóba került, nem csak úgy behajítva, hanem az üreg belsejében a plafonra csavarozva.
Crossban meg sajnos a könyöklő fedelének aljára nem fért el, mert túl hosszú.
Így a könyöklő üregében csavaroztam fel:
Szerintem jobb megoldás, mint amit a Swiftben ki lehetett hozni. -
-
Qtya123
őstag
válasz
radi8tor #259353 üzenetére
Az a baj, hogy a Swiftben olyan brutálisan keskeny az ajtózseb, hogy esély nincs úgy beletenni a konzollal, hogy az onnan kicsatolható és kiszedhető legyen: [link]
Egy jégkaparó fér bele élére állítva....De valóban megfontolandó, hogy a láb mellett sérülést okozhat. Akkor a Swiftben agyalni kell tovább.
focvis: Akkor szerintem a könyöklő fedelének alja lesz nálam is a Crossnál.
A napszemüvegtartó tényleg nem a legjobb ötlet, nem egy erős szerkezet és ha kirepül könnyen fejbe vág.Ezért száműztem a poroltót is a csomagtartó aljába. Oké, hogy ezer év kivenni, de még mindig jobb, minthogy nincs rendesen lerögzítve az utastérben az ülés alatt és egy borulásnál pont az verjen agyon. Plusz az ülés alatt fut a légzsák kábel is, azt se tépje már el.
-
nandow
aktív tag
válasz
radi8tor #259252 üzenetére
Van lehetőség megválasztani, mikor akarod lefényeztetni a lököst cascora?
Nem úgy van, hogy az adott káresemény után pár nappal be kell jelenteni a kárt?
A full cascot nem ismerem, gondolom neked az van. Nekem kiegészítő casco van (szélvédőkár, lopás, természeti károk). Ott az rémlik, 5 napon belül be kell jelenteni, ha történt valami az autóval és javíttatni szeretném. -
BigBlackDog
veterán
válasz
radi8tor #259146 üzenetére
Én az 1-es főúton, Herceghalom > Biatorbágy szakaszon mentem keresztül tegnap, de kicsit korábban, dél környékén. Már akkor is volt egy 100-200 méteres és egy 300-400 méteres szakasz, ahol kb. tejködnél egy fokkal volt csak jobb a látótávolság. 50-60 km/h-t még biztonságosnak éreztem (ködfényszóró + ködzárfény), ennek megfelelően még lehetett látni előre eleget. De szemből bőven 90-100-as tempóval érkeztek többen is (gondolom abból az irányból át lehetett látni a porfelhőn
). Viszont az látszódott, hogy az M1 kb. pokol volt, olyan porfelhőt vitt keresztül a szél rajta.
A hosszú lezárással azért sikerült elég sok "vakmerő" autóst is lehozni a kisebb utakra; este hét környékén a Zsámbék > Páty útszakaszon is szinte folyamatosan jöttek szemből, illetve 100-120-as tempóval előzött is pár "bátor" autós a kiváló minőségű útszakaszon.
-
rbalint88
addikt
válasz
radi8tor #259134 üzenetére
Legnagyobb belsosavberletes gyoker akivel eddig talalkoztam az egy echte osztrak ember volt Ausztriaban
Egyebkent szomszedek tegnap mentek el sielni Ausztriaba, atmentek egy eleg komoly ilyen porviharon, nem sokkal utanuk tortenhetett a baleset, azt irta nagyon para vakrepules volt. Pedig nem ugyetlen fiu, a keves ember egyike, aki mellett nem felek idiot: on uzemmodban sem. -
válasz
radi8tor #258973 üzenetére
Kocsihoz már nem veszek több cuccot mostanában, marad a kézi erő, idén már 500k költés körül járok a kettőre (matricák, kötelező, töltések, tankolás nincs benne), még jó, hogy zasszony nem tudja mikor mire mennyit hagyok ott.
(ebbe persze van műszaki, kisakku, motortartó bak, pollenszűrők, csomagtér teleszkóp, meg a polír)
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #258975 üzenetére
Az említett világításkapcsoló mögött nem kell, hogy mozogjon, jó mereven is. Előzőleg jobb híján saruztam. Bár innentől lehet saruzni megint, elég csak az egyik felét cserélni.
Az a baj, hogy túl vékony vezetéket használtak, és nincs is relézve, a tompított 55 W-ja szép lassan összeolvasztja az évek során újra és újra. De még a stekkert is, muszáj vezetéket vágni és cserélni az egészet. És ki a felelős mindezért? Ők!
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #258960 üzenetére
Egyáltalán nem kapcsolódik ehhez, csak a melegítésről jutott eszembe.
Tegnap végre sikerült vennem a városban ilyen vezetékösszekötőt, most már egy fokkal kevésbé tákolós módon fogom tudni cserélni a WagonR olvadó világításkapcsolóját.
-
válasz
radi8tor #258966 üzenetére
Gondolom ez nem lesz barátságban a fényezéssel.
SCT-Mannol 9904 Epoxy Plastic - Kétkomponensű műanyagragasztó, 30g -
Ezt találtam így elsőre ami szimpi, már csak a kérdés hol tudom holnap reggel megvenni.- vagy nézek szélvédő javítót aztán “becsöngetek”.
Útszéli kavicsfelverődéses szélvédős is lehet a végső mentsvár. -
Integrale
veterán
válasz
radi8tor #258924 üzenetére
Nem mázli, ez kifejezetten tetszik, hogy egy nap 4 évszak is lehet, tapasztaltuk már párszor, hogy délelőtt pulóverben, napsütésben tengerpart, majd felmegyünk a képen lévő helyre kajálni, és vízszintesen esik a hó, majd a hegyről másik iránybe legurulva eső esik 10 fokkal.
Asszem ez egy hétvége volt, havas keleten fent, napsütéses nyugaton.
Nincs elterjedve a téligumi, 4 évszakos sem igazán, a 4 keréken 4 féle, lapos, szarrákopott, szétrepedt gumikkal vannak inkább megelégedve.
Ez a Jaguár tulaj pl. az ablak előtt bőgette a motort, mert nem tudott felmenni a felüljáróra, visszacsúszott a padkáig. Lementem, kitoltam és megkértem, hogy ne a dombon akarjon felmenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest