- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
qpakcovboy #542 üzenetére
Ma már a jobb laptopok beállíthatók részleges töltésre, hogy aki tartósan hálózatról használja, ne nyírja ki az akkut lehetőleg. Kérdés, hogyan konfigurálták, vagy mi az alapértelmezés, esetleg a gyárilag telepített szoftver figyeli a felhasználói szokásokat és már detektálta, hogy hálózatról ment, elvileg ilyen is elképzelhető.
Ilyen "kopásszintekkel" nem feltétlenül érdemes foglalkozni, főleg amikor egy szinten letilt a BMS amúgy is. Fel kell tölteni teljesen, utána addig használni, míg lekapcsol az akku. Nem az operációs rendszer, ami már előtte figyelmeztet, azt ideiglenesen le is lehet tiltani.
Az akku (BMS) úgy kapcsol le, hogy hirtelen se kép, se hang, tehát a pillanatnyilag nem mentett adat is elvész természetesen.
Így egyrészt megtudod, mennyit bír az akku, továbbá a BMS is be tudja kalibrálni pontosan a 0 % szintet, beméri magának az Ah / Wh kapacitást is, így legközelebb már pontosított lesz a % kijelzés.
Ez nem olyan, mint a telefonok egyszerűbb megoldásai, mivel itt az akkut egy külön BMS-processzor figyeli, adatokat is tárol róla, amit az operációs rendszer felé is továbbít.
-
H-Zol
senior tag
válasz
qpakcovboy #542 üzenetére
Anyira nem vagyok profi de a lítium aksik nem szeretik ha tele vannak töltve , ( a tárolásra a 3,7 v-on ajánlják minden fele ) , most , hogy 200 nap ful töltést kapott azt nem tudom , hogy mennyire károsította , de ezek az aksik merülési és töltési ciklusokra avulnak el , ezeket a ciklusokat rontja a túl töltés , gyors töltés , hidegben való használat stb !
Szerintem ott azoknak az aksiknak nincs bajuk ( az én leptoppom 6 éves de még mindég 5-6 órát kibír az aksija ) !
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest