- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr Pupák #13201 üzenetére
nm!
No várjunk csak, ha nincs másik OS azon a gépen, akkor a GRUB-nak nincs funkciója, ilyenkor nem is szokott megjelenni, csak indítja a rendszert. Nem lehet, hogy frissítés után alapállapotba hozza magát és nem jelenik meg? Mi a gond amúgy azzal, hogy nem jelenik meg, gondolom a beállított default másodperc letelte után megkezdi a gép a bootot.
Kernel mizéria miatt volt szükség a grub-ra
A GRUB-ot lehet konfigolni, szóval úgy működik, ahogy bekonfigolod, ezt akár a Grub customizer programmal GUI-ból is el lehet végezni, ha legközelebb gond van, ezt tedd fel és állítsd be, ahogy szeretnétek, hogy működjön. De még egyszer mondom, alapból semmi dolga a GRUB-nak egyetlen OS megléte esetén.
-
válasz
Mr Pupák #13194 üzenetére
eltűnt a Grub
Hogy a manóba, az nem tűnik csak úgy el! Több rendszered is van egymás mellett?
Ha viszont x másodperc múlva elindul a rendszer, akkor csak egyetlen parancssorra van szükség és a tárolóból felrakja a GRUB-ot újra:
sudo grub-install /dev/sdx
(x értelemszerűen az érvényes particiószám)Ha nem indulna a rendszer, akkor kell a Frawly kolléga által linkelt módszer.
(#13195) Frawly
"Alapvetően semmi, amíg működik és nem törik el, baj az utána van."
Tökéletesen igazad van, max azt nem értem, mi köze ennek a GRUB-hoz, mivel szerintem ez minden egyes csomagra, programra/scriptre/konfigfáljra igaz.
Hiába szükségtelen szerinted, a disztrókba minden fejlesztő berakja, így a laikus user használni is fogja! Annyira azért nem veszedelmes dolog az, nekem 8 év alatt nem volt vele bajom, ha igen, akkor én öltem meg. -
Frawly
veterán
válasz
Mr Pupák #13194 üzenetére
Ebben az angol nyelvű videóban próbálják kezdőbarát módon elmutogatni, hogy hogyan lehet megjavítani.
Egyébként meg reád is nézünk ubyegon, nem érted soha, hogy mi a baj a GRUB-bal. Alapvetően semmi, amíg működik és nem törik el, baj az utána van. Meg hogy a sima ext4 partíciókról futó desktop Linuxnak felesleges. A GRUB lényegében hosszú évek óta sokkal több, mint egy bootloader, lényegében egy komplett mini OS. Alap desktop igényeknél teljességgel szükségtelen lenne, az emberek és a disztrók többsége megszokásból alkalmazza már csak.
GRUB-ra akkor van szükség, ha valaki egzotikus fájlrendszerrel, RAID-ről, meg egyéb spéci mókolásról bootol, vagy MBR/Legacy-CSM-boot módban van több OS-e, amiket párhuzamosan akar bootolni. De csak egy szál Linuxhoz, vagy ha UEFI boot van, akkor holt felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest