Hirdetés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
donmackó
üzenetére
Azért azt jó lenne tudni, hogy milyen módban bootol a gép?
Ha UEFI, akkor az kicsit macerásabb, egyes gépeken külön ki kell választani az ilyen jelölésű boot eszközt. Illetve pl. F12-vel is elő lehet hívni a boot választó menüt. Legacy boot esetén általában elég csak simán beállítani a boot sorrendet.Linux telepítőket pendrive-ra célszerű dd módban kiírni, akár terminálban, akár grafikus programmal. Az UNetbootin is használható, de előbbiek biztosabbak.
Windows telepítők pendrive--ra történő kiírásához hivatalosan a WinUSB való, bár én annyira nem vagyok odáig érte [link]. Illetve van más megoldás is. Továbbá Win8.1/10 esetén elég akár az ISO fájl tartalmának manuális rámásolása egy FAT32-es pendrive-ra.
-
Cs.I.T.
csendes tag
válasz
donmackó
üzenetére
EFI -s géped van? Ha igen, akkor lehetséges, hogy az okozza a gondot, hogy a telepítő készítő UNETBOOTIN erre nincs felkészítve. Én nemrég így jártam a MULTISYSTEM nevűvel. Linuxmint18Mate 64 bitest akartam feltenni egy EFI-l laptopra, de nem indult. Ha csak a mint iso-t írtam ki dd-vel, akkor már bootolt a pendrájvról és fel is tudtam telepíteni.
A elkészítés egyszerű.
Először felderíted hányadik lemezként ismeri fel a linux a pendrájvot.
felderítés:df | grep "/dev/sd."
Aztán kiírod az iso-t.sudo dd if=/eleresi_ut/linuxmint.iso of=/dev/sdx bs=1Mahol a /dev/sdx a pendrájv meghajtója, partíció nélkül, pl /dev/sdc, ha harmadik lemezként ismeri fel
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.11.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Rowon