Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• captainnemo
    senior tag

A grub parancssor akkor jön be, ha valamiért nem találja meg az oprendszert.
    Kell lennie egy grub.cfg fájlnak a /boot/grub/efi/EFI/ubuntu helyen, ami megmutatja melyik a boot partíció, általában UUID alapján. Ezt le tudod ellenőrizni?

A grub menüt meg az /etc/grub.d/ alatti scriptek hozzák létre, az /etc/default/grub konfig fájl alapján. Ezt is meg kellene nézni, jók-e az adatok, bár nem szokott gond lenni az alapbeállítással sem.

A /boot/grub/efi/EFI/ubuntu könyvtár nem létezik, ott ezek vannak
    fonts
    gfxblacklist.txt
    grubenv
    i386-efi
    locale
    unicode.pf2
    x86_64-efi

Próbáltam a sudo grub-install-t de hibára fut.
    sudo grub-install
    [sudo] bota jelszava:
    Telepítés a(z) i386-efi platformhoz.
    grub-install: figyelmeztetés: Cannot delete EFI variable Boot0003.
    grub-install: figyelmeztetés: efivarfs_del_variable: unlink failed: Érvénytelen argumentum.
    grub-install: figyelmeztetés: efi_del_variable: ops->del_variable() failed: Érvénytelen argumentum.
    grub-install: hiba: failed to register the EFI boot entry: Érvénytelen argumentum.

Viszont 2. futtatásra lement, de nem bootol.

A rEFInd-el nem tudok bebootolni.

• captainnemo
    senior tag

Kell lennie egy grub.cfg fájlnak a /boot/grub/efi/EFI/ubuntu helyen, ami megmutatja melyik a boot partíció, általában UUID alapján. Ezt le tudod ellenőrizni?

A grub menüt meg az /etc/grub.d/ alatti scriptek hozzák létre, az /etc/default/grub konfig fájl alapján. Ezt is meg kellene nézni, jók-e az adatok, bár nem szokott gond lenni az alapbeállítással sem.

ok köszi megnézem mi van ott, mert amúgy ha egy olyan grub-om lenne amiben azok a lépések vannak amiket beírok akkor amikor usb-ről bootolok, akkor annak mennie kéne, viszont nyilván akkor a hd drive hivatkozások mások, azaz ami hd2 az hd1 lesz. legalábbis így gondolom.

• zizidor
    őstag

Eddig 1 olyan esetem volt, amikor semmilyen más módszerrel nem lehetett indulásra bírni a gépet, csak ha az EFI partícióra másoltam a rEFInd-et, és azt állítottam be a BIOS-ban indítandó oprendszerként.

Új hozzászólás Aktív témák