- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- One mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
scabiosa82 #10299 üzenetére
Teljesen megértelek. Az x265/heic szerintem is nagyon jó formátum. Ha van, érdemes használni. Viszont azzal nem értek egyet, hogy a frissessége nem érdekel. Én az írásaidból azt veszem le, hogy igen gyakran rá leszel szorulva frissebb verziókra, már csak az iPhone miatt is, szerintem érdekeljen. Érdekel az téged, legfeljebb még nem tudsz róla
-
Frawly
veterán
válasz
Ezek a Qt és Gtk ilyen függvénytárak, szoftverkomponensek grafikus felületekhez, amiket a szoftvernek csak meg kell hívni és egységes megjelenést meg programozási felületet biztosít. Kicsit olyasminek kell őket elképzelni, mint Windowson a dll-eket. Néhány windowsos szoftver is használja őket, pl. a qBittorrent használ Qt-t, a Firefox meg talán Gtk-t.
Neked mint végfelhasználónak nem kell ezzel foglalkozni, de érdemes olyan grafikus környezetet felrakni, ami leginkább passzol az általad használ programok zöméhez. Tehát ha zömében Qt-s programokat használsz, akkor nincs sok értelme Gtk-s felületet (Cinnamon, Gnome, Mate, LXDE) telepíteni és fordítva. Bajt nem okoz, inkább a memóriagazdálkodás és a helyfoglalás miatt törődnek sokan ezzel.
-
válasz
Azért ez nem olyan nagy dolog ha azt vesszük, hogy 2013 óta létezik ez a formátum
Mac nem kezeli? Az, hogy a Linux kezeli-e vagy sem, szerintem rendkívül marginális kérdés, egy opensources rendszernek nem is annyira feladata snobphone formátumokkal foglalkozni, maradjanak csak a nyílt forrású rendszereknél.
Azzal meg hagyjon a jónép, hogy miért kellett nekem iphone, illetve állítsam át a formátumot, vagy konvertáljam jpg-re.
Szerintem valami mobilos topikkal kevered ezt a topikot, itt szerintem kutyát nem érdekli, ki milyen telót használ, a Linuxos fejlesztők is inkább androidos rendszerrel foglalkozzanak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen légkondit a lakásba?
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt vízhűtés
- Windows 10
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest