- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
Ezt beírtam:
sudo ntfsfix /dev/sda6 (nincs ugye felcsatolva)Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
Checking the alternate boot sector... OK
NTFS volume version is 3.1.
Going to un-mark the bad clusters ($BadClus)... No bad clusters...OK
NTFS partition /dev/sda6 was processed successfully.Ez jött válasznak kb 1mp múlva. Visszarakom a wines vinyót hogy helyretegye.
-
Mtbsrác
senior tag
Történt egy fagyás a géppel ami ezt okozta: (kép) gép ki/be kapcsolása után indult a gép rendesen ha csak reseteltem mindig így indult és villogott a caps lock és a scroll lock majd kampeca. (tippem szerint a tv kártya meghajtója ez de az meg működik nézem a tv-t vele most is)
Majd onnantól kezdve az ntfs partíción csak a kép video és hang fájlokkal boldogul a rendszer. pl vboxot elindítanám ott ez a hiba fogad: progi indít majd egyből kiírja hogy ellenőrizzem hogy csatolva van-e a képfile, majd ha rányomok hogy induljon ezt írja ki, amúgy a torrent se éri el a file-okat.
Could not open the medium '/media/topi/078B2E753AA51102/wirtualbox/xpwd.vdi'.
VD: error VERR_ACCESS_DENIED opening image file '/media/topi/078B2E753AA51102/wirtualbox/xpwd.vdi' (VERR_ACCESS_DENIED). Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens:
MediumWrap
Interfész:
IMedium {4afe423b-43e0-e9d0-82e8-ceb307940dda}Egyszer már volt ilyen akkor CHKDSK-t kellett futtatnom win alól betéve egy másik vincsesztert, de most ezt el szeretném kerülni. Hogy csináljak egy chkdsk-t linux alatt mert a google nemokosított fel.
-
Mtbsrác
senior tag
Mikorra várható a legújabb mint ami lts támogatásu? Ugye kijött a 16.04-es uborka.
-
Mtbsrác
senior tag
Valahogy lehet hardveresen kódolni mp4-et hogy ez legyen a formátuma? Kipróbáltam már pár videószerkesztőt de mint prociból dolgozik.
-
Mtbsrác
senior tag
Megérkezett a EasyCAP DC60+ usb-s tv kártyám, felettem a firmware-jét papíron kezeli is, majd vlc alatt megpróbáltam elindítani de nem láttam ott a videoban látott lehetőséget 2:07-nél. Innentől ugye lőve a dolog.
Vagy egy másik megoldás:
Itt írják hogy indították el sudo somagic-capture -c --iso-transfers 100 --pal --sync=1 | mplayer -nocache -vf yadif -demuxer rawvideo -rawvideo "pal:format=uyvy:fps=25" -aspect 4:3 -
így, ez el is indul elvileg csak épp az mplayert nemlátom seholse. Ha bezárom egy pillanatra felugrik az ablaka. Ezt hogy tudnál láthatóvá tenni? -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5371 üzenetére
Flamewar az micsoda? Ez a control kb ugyanaz mint az óra melletti kis ikon, mármint ugyanazt tudom állítani vele. Amúgy én 1.0-ás júzer vagyok szinte mindenm újdonság volt amiket írtatok hogy mivel is nézzek ezt azt
. Akár privátban is jöhet. Most emiatt kell visszatérnek mint-re
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5367 üzenetére
Igen de erre egyikünk se gondolt
Viszont egy másik kérdésem volna, hogy miben másabb a hangkezelése/drivere az ubuntunak mint a mint-nek? Mert működik minden, de ha tv-t akarok nézni akkor a hang rotyog búg alig hallani. Ez MINT alatt nemvolt gond. [link] ez fut most épp, tetszik is nagyon szeretném használni de a hang a tv-be
-
Mtbsrác
senior tag
Meglett a hiba
Erre előbb is gondolhattam volna. Az eset az hogy ugye mindig ugyanazzal a virtualképpel próbáltam a teszteket, így ugye mindig hibázott hiába raktam akármennyiszer raktam újra a rendszert. Namost gondoltam egyet és csináltam egy új virtualképet és tettem fel rá az xp-t ill rá az állomás progit. S láss csodát tökéletesen működik minden
-
Mtbsrác
senior tag
Ez a bibi hogy akármit csinálok akárhova keverem akkor is evődik a memória. Itt vmi nagyon sunyi géphiba lehet, mert feltettem egy régebbi distro-t és régebbi vboxot és ugyanúgy zabálta a memóriát. Ja és egy teljesen másik vincseszterre tettem fel amin semmi más nemvolt csak a rendszer. Amikor a procihűtő leállt és kikapcsolta a gépet ott történt valami. Bios reset megvolt már akkor is.
-
Mtbsrác
senior tag
Na annyit sikerült még kiderítenem hogy a virtualbox miatt kezdődik el ez a mértéktelen memória zabálás, bmelyik rendszer alatt. Most ubuntu mate rendszer fut 3.16-os "gyári kernelel" és itt is evődik rendesen ha fut a vbox. Viszont ha nem akkor van alapesetben max 400mb memóevészet.
-
Mtbsrác
senior tag
Mivel tudnám megnézni hogy mi az isten zabál ennyit a memóriából? Rendszerfelügyelő és a top csak az éppen aktuális mennyiségeket mutatja. Alap mint 17.3 van nvidia driverrel és normál frissítéssel. De még mindig telítődik mind a két memória sima/swap. Nemmegy semmi most, kivéve a böngésző a 2gb-ból 1,7gb foglalt és 2,6gb swap mellé a 3gb-ból. Vbox ment azt leállítottam. Felteszek majd egy sima ubuntut azt meglátom majd azzal mit csinál.
-
Mtbsrác
senior tag
Időjárás állomás adatait
mivel a linuxos verziója sokmindent nem támogat így kéntelen vagyok így használni. Nomeg 45mp-ként tölti fel az inputot
Amúgy most okés a memória csak 600mb ha a böngésző megy akkor 1gb köré ugrik. Lefuttattam a memtest-et és nincs hiba. 2x is lefutott gond nélkül. Így már csak a rendszer lehet a ludas meg én főleg.
-
Mtbsrác
senior tag
- első kettőt nemigen értem
- erre rájöttem énis
- de non-stop megy mivel a netre is töltöm fel az adatokat.Viszont azóta megtelítettem mind2 memóriát, normált szinte teljesen a swap teljesen megtelt de mégse csatolta le az ntsf meghajtót, csak belassult a gép. Vbox most ugye nemment. Érdekes egy pici swap felszabadult viszont. 1%-nyi csak kb
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5334 üzenetére
Meglesem csak nemtudom mit is nyomjak hogy a grub indító jelenjen meg mikor boot-olna. Amúgy pár napja volt egy olyan sülése a gépnek hogy leállt a procihűtő és a védelem állította le a gépet (kikapcsolta iziből
). Ezt most tudtam meg és kb egyezik a fennt kezdődött anomáliáknak az időpontjával. Ez lehet az indítója az egésznek. Mondjuk azóta teljesen újraraktam a gépet, de megint újrateszem akkor és kipróbálom alap rendszerrel csak max nvidia driver feltételével.
Vboxra. Sajnos kell hogy használjam, mivel a bankom is csak azon (xp-n) keresztül működik, ill ugye itt tárolni tudja az elmúlt eseményeket és több évre visszamenőleg megtudom nézni melyik nap milyenvolt volt az idő.
Most egy ideje 98%-on van a swap és nem megy felfele egy cseppetsem. De nemértem mi eszik ennyi alap memóriát hiszen csak megy a gép bekapcsolás óta, akkor volt 600mb használat mostmeg 1,6gb. Najó ez a böngésző ment párszor.
-
Mtbsrác
senior tag
BIOS - IOMMU-t megnéztem és semmi ilyesmit nemtaláltam a biosban. Asus p5k deszka amúgy. Ha jóllátom a swap-ot nem is használja a gépe egyáltalán máskor mutatta a rendszerfigyelő hogy azért abban is van néha adatmozgás. Most 0,0%
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5330 üzenetére
Létezik, hogy 4,5 óra telik el, mire kilövődik?
Igen jópár órának elkell telnie és utána ciripel.BIOS - IOMMU Ilyenre abszolút nem emlékszek, hogy lenne egyáltalán de mindjárt megnézem és megírom.
Kernelre
Kernel-t azért cserélném le mert ezzel már steam-ben ha játszok véletlen akkor működik a mikrofon rendesen. De majd kipróbálom simán csak alapként feltéve a rendszert. Ami furcsa hogy elég régóta használtam a másik kernelt tegnap előttig és addig nemvolt gondom vele.Időjárás progi
http://www.weather-display.com/files.php itt van de ezzel az a gondom hogy nem menti el az adatokat mint a win-es verziója, ill telepíteni se tudtam még. -
Mtbsrác
senior tag
Na megcsináltam a dmseg-et és a végén lettem figyelmes az utolsó sorokra, kb azt értettem, Out of memory: Kill process 2637 (mount.ntfs) score 849 or sacrifice child
Killed process 2637 (mount.ntfs) total-vm:5219708kB, anon-rss:1556232kB, file-rss:0kB Viszont ha leválasztom majd felcsatolom ugyanazt a partíciót akkor bezony működik. Caja frissítés nemokozhat ilyen hibát? Pár napja jött a frissítés rá.(Avidemuxra) A tippet meg thx majd kipróbálom
Amiket linkeltél szerkesztők azokat már lezongoráztam de nemigazán jön be az a vágási módszer. Ill ha kivágok egy részt akkor nem pontosan rakja össze. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5322 üzenetére
Okés csinálok majd de most nem vagyok már otthon. Amúgy totál újrarktam a gépet és csak a kernelt cseréltem le semmi mást nemcsináltam + frissítés persze és no vbox. Viszont egy wine-al futtatott videokonverter progi ment mindig a háttérben és az dolgozott, s csak azután jött a hiba mint ahogy éjjel is. Valószínűleg ez okozta a hibát de estére kiderül most nem megy semmi ilyesmi. Azért használnám azt mert normál videószerkesztő és konverter nincs linuxra ami tetszene és működne ill könnyen kezelhető lenne
avidemux (friss stabil) működik csak épp nem kezel semmit nem nyit meg semmi file-t. 2.4-et akarnám megszerezni az működött tudom csak nemérni el seholse. Próbáltam már több progit is linux alatt de mint vagy nehéz használni vagy 10percig kell szórakozni egy filmel mire kódolásra kész lesz.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5320 üzenetére
Újraraktam az egészet most éjjel kiderül. Ugyanazokat a progikat futtatom, ugyanúgy és meglátom reggelre milesz. Viszont most más kernel van a linux alatt (eddig 4.3 volt most 4.4 és a frissítés kezelő ajánlotta). Viszont live-ba indítva minden ment rendesen látott is rendesen mindent, ill mondom egyekutya elindítom simán a gépet, majd kiírta hogy ilyenolyan hiba de engedtem neki javítani és jólett. De nem vaciláltam tovább újratettem. Eddig jó.
Winyó wines másik vincsivel tesztelve. Tökéletes nincs hiba és 100/100.
-
Mtbsrác
senior tag
Ezt miért csinálhatja? Ma kezdte el, reggel mikor felkeltem akkor is ugyanez a hiba fogadott. Újraindítottam akkor jóvolt, majd 3-4óra mulva ismét ezzel a hibával szállt el. Onnan tudom hogy akkortól volt elérhetetlen az időjárás állomásom adatai. Ja az a hibaüzi a partició elérésénél írja ki.
Amúgy a virtualgépbe egy xp fut (itt van az állomás futtatva) és az meg azt a hibát írja ki.
-
Mtbsrác
senior tag
kifagyva most épp ezt:
topi 4595 3.7 0.0 0 0 ? D 01:42 0:20 [tvtime]
topi 4867 0.0 0.1 13256 2128 pts/1 S+ 01:51 0:00 grep --colour=auto tvtimeHa killall-al a 4595-ös processz-t akarom kilőni akkor kiírja hogy 4595: nem található folyamat, holott ottvan megszakíthatatlan állapotban, ugyanez a 4867-re is. Ill néztem másik tv-néző progit a kp-ban és semmit se találtam.
-
Mtbsrác
senior tag
Végre megkaptam a digitális beltérit amit kompozit bemeneten működtetni tudok tvtime-on keresztül. Csak az a baj ha bezárom a tvtime progit akkor a feladatkezelőben ott marad tovább de megszakíthatatlan állapotban. Ezt hogy tudnám kilőni ha kellene?
-
Mtbsrác
senior tag
Kapni fogok egy EasyCap DC60 USB Video Capture Adapter-t ami papíron működik linuxal ahogy ez a video is mutatja. [link] Viszont neki ott van a felvételi lehetőség is a VLC-ben ami nekem nincsen. Azt hogyan tudnám esetleg elővarázsolni? Ill ugyanez a dolog működhet akár SMPlayer-el is? Mármint azzal felvenni.
-
Mtbsrác
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5187 üzenetére
Kössz, de akkor csak a 4.3-tól felfele lehet mert most a 4.2.0-34 van fennt amit a frissítés kezelő biztosít és azzal jó. Mit tudnák feltenni esetleg hogy mégis jó legyen hogy tudjak mondjuk játszani is, mert a játékok ugye opengl-t kérnek (esetemben CS:GO).
-
Mtbsrác
senior tag
Jajj ez kimaradt mikor jó a rendszer akkor ezt írja ki:
Graphics: Card: NVIDIA GT218 [GeForce 210]
Display Server: X.Org 1.17.1 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
Resolution: 1680x1050@60.0hz
GLX Renderer: GeForce 210/PCIe/SSE2
GLX Version: 3.3.0 NVIDIA 340.96Amúgy most a 4.2.0-34-generic-el működik (ezt a frissítés kezelőből tettem fel) jól, de az e feletti stabil kiadásoknál csinálja mint pl 4.3.x vagy 4.4.x.
-
Mtbsrác
senior tag
Újraraktam a gépet és mondom felteszem a legújabb stabil kernelt frissen izibe.
17.3-as mint-ről van szó, a rendszert felrakom majd felteszem a kernelt és újraindítom. Eddig oké a szitu a felbontás is rendbenvan (1650....), de mihelyst az nvidia drivert (340-est ajánlja, de másikkal is rossz) is felteszem rá majd újraindítom nemtudok állítani semmi felbontást. Ellenben a felbontás lecsökken 1024-re. Fordított sorrendben is ugyanezt csinálja, ha először nvidiát teszem majd a kernelt. Nvidia menü szimplán üres nincs benne semmi.Az inxi -G ezt írja ki ezután:
Graphics: Card: NVIDIA GT218 [GeForce 210]
Display Server: X.Org 1.17.1 drivers: nvidia,vesa,nouveau (unloaded: fbdev)
Resolution: 1024x768@61.0hz
GLX Renderer: N/A GLX Version: N/AIlyenkor mit lehet tenni?
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Dhampir #5096 üzenetére
Ez mi is pontosan?
Más kérdés:
Tvheadend+kodi kombót szeretném feltepíteni de nemigen látok ill találok róla bminemű leírást. Tudna vki érdemben segíteni? A tvheadend Lathronos kollega jóvoltából már fel van téve de itt meg is akadtam. Most még ugyan egy sima PCI-os tv kártya van a gépbe de szeretnék venni egy usb-s dvb-c-s kütyüt is. Amiatt kellene. -
Mtbsrác
senior tag
Igen ez ezt írja ki, és még van S-video és Compozit bemeneti jel. Viszont vmi csodánál fogva elindult, működik de a képe nemszép, hangot még kreálnom kell mert csak egy db sdpif csati van a gépen azon pedig hang nemmegy (gnomemixerbe se találtam meg). Csinálnom kell majd egy kábelt amivel a gép hátuljába jack-en keresztül vigye a hangot.
És a kép amilyen a tv minősége:
[link] -
-
Mtbsrác
senior tag
Folyt itt akkor!
Ezt írja a dmseg, ez kb nekem kínai:Nem tudom mi a jó mi a nem és mit kell benne nézni.
-
Mtbsrác
senior tag
Visszaállítottam az eredetit de ott se akart működni a felbontás állítás, majd mondom mostmár tökmind1 alapon amit a frissítéskezelő ajánl legutolsó kernel felteszem azt (4.2.0-30-generic x86_64 (64 bit)), s láss csodát ismét működik minden rendesen. Így ez marad azt hiszem.
Viszont a tv kártyát még mindig elszeretném indítani valahogy
-
Mtbsrác
senior tag
Na feltettem a 4.4-est működik is ahogy kell de mostmeg nemtudok felbontást állítani
Max 1024*768-at enged és az nvidia beállításoknál sincs semmi az x server-en belül. Namost ekkor mivan hogy lehetne a felbontást visszavarázsolni?
-
Mtbsrác
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #5035 üzenetére
Úgyis jó ha egyszerűen felrakatom a frissítés kezelővel? Bár abba ezt a verziót nem is látom. 4.2.0-30 az utolsó. Amit linkeltél így kell végigjátszani:
cd /tmp; wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.4.2-wily/linux-headers-4.4.2-040402-generic_4.4.2-040402.201602171633_i386.deb http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.4.2-wily/linux-headers-4.4.2-040402_4.4.2-040402.201602171633_all.deb http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.4.2-wily/linux-image-4.4.2-040402-generic_4.4.2-040402.201602171633_i386.deb; sudo dpkg -i *.deb
cd /tmp; wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.4.2-wily/linux-headers-4.4.2-040402-generic_4.4.2-040402.201602171633_amd64.deb http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.4.2-wily/linux-headers-4.4.2-040402_4.4.2-040402.201602171633_all.deb http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.4.2-wily/linux-image-4.4.2-040402-generic_4.4.2-040402.201602171633_amd64.deb; sudo dpkg -i *.deb
sudo update-grub
sudo update-burg
sudo reboot
uname -r
sudo apt-get purge linux-image-4.4.2-*
sudo update-grubGondolom a rebootnál újraindítja a gépet. Utána kell folytatni az uname résszel. Még sosecsináltam ilyet ezért kérdem.
-
Mtbsrác
senior tag
Egy másik kérdés.
Érdemes másik kernelt feltenni? Most 3.19 van fennt de már 4.xx-ek is vannak. Ha igen akkor esetleg melyiket érdemes. -
Mtbsrác
senior tag
Lspci ezt írja róla:
05:02.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)
joecontra:
xc3028-v27.fw-t feltettem így:
wget http://www.steventoth.net/linux/xc5000/HVR-12x0-14x0-17x0_1_25_25271_WHQL.zip
unzip -j HVR-12x0-14x0-17x0_1_25_25271_WHQL.zip Driver85/hcw85bda.sys
wget http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/raw-file/3919b17dc88e/linux/Documentation/video4linux/extract_xc3028.pl
perl extract_xc3028.plDe ugyanúgy nincs jelet ír ki!
[link] -
Mtbsrác
senior tag
Van egy kis bibim egy tv kártyával "Leadtek Winfast 2000 expert" és a tvtime az istenért se akarja megtalálni. A rendszer felismeri és látja is igaz kicsit érdekesen
: cx88 IR (Leadtek Winfast 2000XP) type: keyboard
mint 17.3 a rendszerem lelke.
-
Mtbsrác
senior tag
Avidemux-on kívül milyen szerkesztő és dekódoló progit ajánlotok? Avidemux amióta mint-et használok egyszerűen nem tudom működésre bírni ill nincs benne semmi kódek, ill lefagy állandóan. Így nemérdekel már egyáltalán.
Feltételem egyszerü lenne:
- megvágni a videót (kivágni a feles részt)
- majd mp4-be kódolnál lehetőleg hangot is tudjon kódolni más formátumba.
- könnyen telepíthető és egyszerű legyen. -
Mtbsrác
senior tag
Kérdés!
Ezzel a nyűveteg blueman nevü kis progi miért nem akar működni?
Azaz működik látja a telefont és párosítva is van s mindent úgy állítottam be mint ahogy volt, eddig a 17.2-es mint-en. Most hogy feltettem a 17.3-ast az istenért sem tudok küldeni file-t telóról a gépre, csak a szgépről a telefonra. Régi minten faja volt minden. Komolyan ami jó ezt mindent elcseszikAz ablakkezelőt nemtudom a szélén indítani csakis beljebb nyílik meg nem ott ahol én állítom, ill szgép indításnál állandóan középre vágja be és nem szélre.
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan problámával jönnék, hogy adott ugye a STEAM nevü program.
- Nos a gond az hogy akármelyik játékkal játszok amiben lehet mikrofonnal beszélni most spec (CS.S, v. CS.GO, ill L4D2), ott mindegyikben búg a hang amit ők hallanak. De ha simán a steam chatablakba vagy más progiban pl skype esetleg teamspeak, beszélgetek ott okés. Csak játékon belül
Hangkártya ami van a gépbe:
HDA Intel ALC883, egy Asus P5k lapon. Esetleg van kimondott hangkártya driver, nemcsak az alsa? -
Mtbsrác
senior tag
Mostmár csak azt szeretném elérni ha megnyitom pl a filekezelőt akkor NE középre adja be hanem baloldalra mint ahogy volt a 17.2-be. Az ott indította el ahol bezártam és nem középen.
Szerk: félig megoldódott mostmár majdnem teljesen kiteszi de mégse. rendszer/beállítások/megjelenítés/ablakok, ezenbelül kiválaszottam hogy ne középre legyen. De még ígyse ott nyitja ahol én szeretném. Idegesít kicsit mert úgy szoktam meg
-
Mtbsrác
senior tag
Igen igen ez volt a baj. Mesa-t tettem fel mindig ez pakolt összevissza mindent. De ezt tettem fel helyette és mindenki örül:
libvdpau1 vdpau-va-driver
Ez 1-2file-t pár kbye-t letöltött és ennyi elég is volt hogy működjön. Viszont azt parancsot akkor a promp- ba adjam ki? Mostmár csak a kiváncsiság hajt. -
Mtbsrác
senior tag
Egy erdekes dolodgra lettem figyelmes. Feltettem a legujabb 17.3-as mint-et majd elkezdtem felrakni ra a VDPAU drivert majd ujrainditas utan mindig ezt adja be. biztos ez csinalja mivel volt hogz direkt ezzel kezdtem a telepitgetest es egybol ki is bukott. Sajnos kell a fullhd vidik megnezesehez,
Ha ezt ismet bedobna hogy tudom megcsinalni hogy jolegyen? Akar fenntvolt az Nvidia driver akar nem mindig ez jott elo a vdpau install utan.
-
Mtbsrác
senior tag
A rendszerfigyelőben bekapcsoltam hogy mutassa a Virtuális memóriát is hogy mi mennyit fogyaszt. Hát elképedtem a számadatok láttám. Firefox 3GB, Virtualgép 256mb ram van adva egy xp-nek az időjárás állomás miatt 1,7GB, Caja ez is kb annyi, Opera is tud 2-4GB adat közé felszokni. Ezek normális értékek?
Vagy lehet szabályozni őket valahogy.
-
Mtbsrác
senior tag
800 akkor jön össze ha hosszabb ideig böngészgetek, de a progit nem zárom be és már jó sok ablak meg volt nyitva. Ekkor már érezni az akadást a gépen.
ubyegon2:
Hmm az érdekes mert operában is az adblock-ot használom és az 200mb alatt van jóval üres állapotban. Böngészés közben mint most pl sem megy fel 400 fölé szinte soha. Lehet sok ablak is nyitva még akkorse. Érdekes. -
Mtbsrác
senior tag
Miért zabálhat alaphangon 300mb memóriát a Firefox? Mint Rafaela a rencer. Csak elindítom és semmi más nincs benne csak a gyorsválasztó kis ablakocskák. Egy kiegészítő avn hozzáadva az az AdBlock és semmi más. Nemértem. Most épp a legújabb fut de a régiek se voltak különbözőek, be is tudja akasztani a gépet rendesen vanamikor 800-900mb-ot is elzabál.
-
Mtbsrác
senior tag
Hogyan tudom majd megosztani az internetet úgy hogy a gépem alaplapjába megy be az UTP a modemből de egy hálókártyán akarnám tova küldeni utp-n a jelet a routernek, hogy a család is használja a netet? Gép 24/7 így nemgond a netosztás. Melóhelyemi program miatt kellene így megoldanom. Nem szereti a router sajnos, így ez van.
-
Mtbsrác
senior tag
Most olvastam hogy annyira jól felturbózták (új hír itt az oldalon) fogta törölte magát de annyira, hogy a másik régi verziót se lehet se le, és feltenni.
. Azért tettem én is csak fel mert a frissítés kezelőben ajánlotta magát 3. szintü frissítésként. A röhely az egészben hogy le se tudom törölni. Ill master-dialy kiadást frissít elvileg csak nekem. De ezekszerint.....
nagyon eltalálták.
Mondjuk mind1 újrarakom megint mostmár mindent ahogy kell, az este a flash pluginos izével eléggé feldobtam minden hülyeséget a gépre, így tudom hogy mit kell feltennem és nemfrissítem a vlc-t.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #2367 üzenetére
A leírásban lejebb itt is a pepper flasht emlegeti de megoldódott hálisten.
Így nem babráltam ezzel a megoldással.----
Más:Most a VLC-t rontották el de rendesen a fejlesztő emberkék. Jött egy frissítés a 3.0-ra és semmi pénzért nemtudom de leszedni se feltenni a régi verziót mert függőségi baja van neki amit saját maga kreált.
-
Mtbsrác
senior tag
Ön nyert
! Köszi.
Az az érdekes az egészben hogy egész eddig ezt sose raktam fel és mindig megtalálta az opera a flash plugint és használta is. De most vmiért nemcsiálta meg. sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree ezzel gyönyörüen elindult minden flash. Szóval nemértem. -
Mtbsrác
senior tag
Na elérkeztem majdnem addig a pontig hogy kivágjam az egész operát a fenébe.
Újrahúztam a mint-et szűzen ment fel a 17.1 kivételesen megy minden rendesen, de az istenért
se tudok feltelepíteni egy nyomorult flash playert az operáknak. (Opera stable a fő és fennt van kiváncsiság képp a debvelop). Próbáltam így is:sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ raring partner"
sudo apt-get update
sudo apt-get install flashplugin-installer de nemmegy,akkor szoftverkezelőből onnét a plugint teszi fel de onnét se működik. amit az adobe felajánj tar.bz-t is megpróbáltam felrakni de az nekem már magaslabda volt hogy mégis hogy kéne telepíteni. A röhely hogy a jutub működik pedig elvileg kikapcsoltam benne a html5-öt. Hogy tudnám megcsinálni? Ez az egy dolog ami zavar már.
-
Mtbsrác
senior tag
A caja nálam a sima filekezelő!
Na most kapaszkodj nincs .thumbnails mappám sehol. Pedig tudom hogy oda szokta azonbelül 2 mappába betöltögetni az ilyen dolgokat. Volt hogy 30000 thumb kép volt benne a régi rendszeren.
-
Mtbsrác
senior tag
Restart megoldotta, végre küldi a file-okat. Képek mappát is bekellett állítani neki hogy fogadja a file-okat, máshovan mengedte, ill nem küldött semmitsen akkor.
A caja-s előképre még mindig nincs megoldásom, de vmi tumblerd szórakozik. Ezt hogy tudom elindítani vagy elérni?
-
Mtbsrác
senior tag
Mind1 mit állítok benne és hogyan akkor sem jelenik meg a videok előnézeti képe. Addig én is eljutottam a beállításokban amit írtál de ennyi, ugyanúgy nemjelenik meg. Feltettem én is a blueman-t de az a baj hogy a telefonról nemtudok a gépre küldeni file-t. Gépről telóra megy pöcröff.
-
Mtbsrác
senior tag
Nekem nem a nemo van fennt hanem a Ubuntu Dust téma. Mindeddig ezt használtam ilyesfajta gondom nemvolt vele a régebbi verziókkal, csak a 17-től felfele.
Ill csak a videoknál nincs.Fényképeknél okés.
Másik kérdés!
Van egy lsusb szerint "Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)" blútyúkom ami ugyanúgy jól működött 13-as alatt az ikonja meg is jelent az értesítéseknél, de ennél nem jelenik meg pedig kezeli?!?!. Ezt hol tudom elérni/elindítani? -
Mtbsrác
senior tag
Hogy lehet bekapcsolni a videók előnézeti képét a caja-ban?
13-as mint-ben ment de a 17 és 17.1-ben már nem -
Mtbsrác
senior tag
unetbootin-el.
de most épp elfogadta a mate (oem) képet de csak kompatibilitási módban. így feltudtam telepíteni a rendszert. Ja de én most is mint alatt voltam, azzal a rendszerrel készítettem az indító pendrive-ot. -
Mtbsrác
senior tag
Ezt miért csinálja ha megpróbálom telepíteni a legújabb 17 vagy 17.1-es mintet? Mate panellel szeretném használni 64biten. Több pendrive-al is próbáltam de mindel ugyanaz a szitu.
Eddig a 13-ast használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest