- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudom, mert én is ennyit konyítottam hozzá, amikor még nem volt egy SSD-m sem és ezért is nem az SSD topikos írásokkal bombáztalak. Nem az a cél, hogy fitogtassunk rengeteg okosságokkal, hanem, hogy minél egyszerűbben megértsd Te is, mik az előnyei az SSD-nek.
Sokáig én sem akartam venni, egyszerűen a most 7. éves WD Black-em annyira tökéletes volt, de egyszer mégis annyira furdallt a kíváncsiság, hogy vettem egy Intel 520 120GB-os SSD-t. Onnantól kezdve már nem akarnék soha HDD-ről bootolni, ez a hozzáférési idő kicsit érezhetően különbözött! Nem is csoda a hatalmas különbség, hiszen nincs több pörgő tányér, nincsenek közöttük ugráló olvasófejek....
Én ugyanazt éreztem SSD/HDD váltásnál, mint Linuxra váltásnál! Miért nem hamarabb?
A lényeg, hogy a megadott írás/olvasás értékekkel nagyon nem kell foglalkoznod, kb a SATA3 felső határát úgy sem lépi át egyik SATA SSD sem, az access time meg emberi érzékelésnek tök mindegy, ms-ben van ill lenne megadva, felhasználó szempontjából mind kb ugyanaz.
A legfontosabb, hogy SSD vásárlás előtt ugyanúgy célszerű megnézni, melyik tipust érdemes megvennünk, mint HDD esetén, sőt! Itt még inkább fontos, mivel elég sokféle fizikai csatolása lehetséges, SATA3, m.2 SATA, m.2 PCIe, PCIe NVME, a protokol-ról most ne is beszéljünk, AHCI, NVME...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest