- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
lehet találgatni, mit találtam...
-
bambano
titán
csak erős idegzetűeknek: lyalyly
-
bambano
titán
példaprogram szerint sem a desktopom, sem a frissen vásárolt szervereimen sem fog a meltdown.
yesss -
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #10899 üzenetére
én használom.
sose volt windowsom, az elején egy kis ideig slackware-m, azóta debian. -
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #10890 üzenetére
a szupergyors internet projektbe beleöntöttek vagy 88 milliárd forintnyi támogatást.
ez önmagában elég nagy lépés. ráadásul ezt az eddigiekhez képest viszonylag értelmesen csinálták, mert egyrészt kikötötték, hogy *mindenhova* kell internet belőle, a legutolsó tanyaközpontba is, másrészt előtte felmérés volt, hogy hol nincs.másrészt a kormány bevállalta, hogy a hatóságokat rászorítják a normális ügyintézésre, hogy ezen ne múljon. ez önmagában is nagy dolog, mert ezzel gyakorlatilag a saját csicskásaik seggét tették a célkeresztbe.
úgy tűnik, viktor eldöntötte, hogy ebből politikai pr-t csinál, és ezért ugyanolyan fontosan kezelik, mint a stadionépítést.
tehát amikor azt mondom, sokat tettek a netért, nem viccelek. az más kérdés, hogy nem mindenki tájékozott ebben a kérdésben még akkor sem, ha elég sok hír ment erről az itcafe-n is.
-
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #10886 üzenetére
"a HiDPI támogatás egyszerűen vacak és rettenetesen korlátolt, de hogy ennek mi az oka, miért nem képesek rendesen megoldani, nem tudom": szerintem az, hogy valójában senkit nem érdekel.
azok az arcok, akik kőkeményen benne vannak a linux fejlesztésében, nem desktopra gyúrnak, hanem például a network stackre. meg is látszik.
-
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #10875 üzenetére
ülök itt a desktopom előtt, az elődjét, amit 2007-ben vettem, két, különböző monitoron hajtottam, majd 2011-ben upgradeltem erre, és két egyforma monitoron olvasom, hogy a dual monitor rosszul működik. rögtön befogadó is lettem az érveiddel szemben...
én nem akarok veled arról vitatkozni, hogy neked rosszul működik-e vagy sem, ez a te dolgod. de mutass egy rendes hálózattranszparens grafikus felületet. van az X és pont. nekem például nagyon bejön, hogy a szervereimre nem kell grafikus felületet rakni (-x darab sebezhetőség), viszont grafikus programokat simán rakhatok rájuk, mert működnek. ezt, tudomásom szerint, *SEMMI* más nem tudja.
elavult lenne az X? ja, ha most megállnának vagy 20 évre a fejlesztésével, a többi talán utolérné.
a mindegy mi van alatta történetre meg a Qt a megoldás. A Qt-s programok képesek futni minden oprendszeren. Van Qt-ben írt desktop, kde a neve.
A waylanddel két probléma van:
- a cannonical szokásos okoskodása (nekik az nem jó, csinálnak sajátot, majd bele is buknak, ergo x+10000 emberév programozói munka kuka)
- a wayland még nincs készen. tehát ha bugzik, akkor bugzik. -
bambano
titán
intel megint atom módon beleb...tt a lecsóba...
remélem az összes felmenőjük csuklik.
[link] -
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #10868 üzenetére
felteszel egy rakás kérdést, majd kiderül, hogy a választ is tudod, és azt rögtön ki is zárod.
az X nem elavult, a legjobb dolog, ami a linuxos desktopokban van.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #10852 üzenetére
komolyan besírtam a linux haladón. amennyi ökörség ott elhangzott mostanában, azért rendes helyen irtás lenne nagy kaszával. kérdezőnek hardveresen nem látszik az usb wifi dongle-ja, de azt kell neki tanácsolni, hogy synaptic-kal telepítsen, ne kézzel, ettől ledobta az agyam az ékszíjat.
"legalább csak a poen kedvéért néha nem nézel be a Kezdőbe": de, pont a poén kedvéért benézek néha. csak nem szólalok meg ott, mert mindenkinek jobb így.
a fórum általános állapotát meg legjobban a routeres topic mutatja. folyamatosan özönlenek bele a kérdezők, és mindegyik felteszi pontosan ugyanazt a kérdést, mire a topicgazdák visszakérdeznek minden esetben pontosan ugyanazokat a kérdéseket (milyen fal, hány helyiség, stb). és soha, egyetlen egy kérdező sem vetemedik arra, hogy visszaolvasson 5-10 hsz-t, és felfogja, hogy dikkmá', ezt már kérdezték és ez a válasz, ez jó lesz nekem is.
a régi szép időkben, amikor a linux levlisták kezdték, az ilyenért akkora virtuális maflást kapott az illető, mint ide nagykáta.
-
bambano
titán
válasz
tordaitibi #10846 üzenetére
"Van 1-2-3 aktív ember aki sajátjának tekinti a topikot, jogot formál hogy basztasson célozgasson cinikus aláírásokat tegyen stb.": egész pontosan te mit is csinálsz?
felraktál egy linuxot, lepattantál róla, majd itt hisztizel, hogy álljon vigyázzba a teljes linuxos közösség, mert neked problémád méltóztatott lenni. és elvárod, hogy az általad megfogalmazott alaptalan kritikát meg nyelje be mindenki.
ahha.
ha nincs kitartásod, ne ülj számítógép elé.
-
bambano
titán
válasz
tordaitibi #10843 üzenetére
"te egy új autót hűtőt mosógépet mihez viszonyítasz kényelem, kezelés, használhatóság szempontjából? Jééé... csak nem a régihez?": csak te most a régi trabantodat akarod összehasonlítani az új ferrariddal. és csodálkozol, hogy ahhoz, hogy a ferraridat úgy tudd vezetni, ahogy egy ferrarit kell, kevés a trabanton összeszedett tudásod. hint: ha az előző autód egy g astra lett volna, akkor jogos lenne a k astrával való összevetés.
"a Linux a barátságos oprendszer, és az ezt támogató nyitott segítőkész közösség.": soha senki nem mondta, hogy a linuxos közösség mindent megcsinál helyetted. azt se, hogy a linuxok majd (jól-rosszul) kitalálják helyetted, hogy te mit akarsz. a linuxos közösség támogató közösség: támogat téged, hogy a saját magad által megtett saját erőfeszítéseid célt érjenek. akinél ez nem elég, annak nem való a linux.
-
bambano
titán
válasz
tordaitibi #10838 üzenetére
úgy látom, többen várták már, hogy felébredjek
"de fene se akar az oprendszer működésével tisztába lenni": akkor ne használj windowst.
"hasonlítanám a sofőrhöz, aki 30 éve vezet de nem tud semmit a motor, az abs, a fedélzeti számítógép működéséről": most már a haja színét is tudjuk. szőke. a net tele van olyan videókkal (baleset gyűjtőfilm, compilation), ahol másodpercekkel előre lehet látni, hogy baleset fog történni, és az illető nem csinál semmit. majd látod, ahogy párszor helyet cserél a horizont körül a fű meg az ég. az ilyen sofőröknek készül a tesla autopilot, a parkolássegédlet meg a többi marhaság, és a windows is."Az átlag nem fog 3-4 napot rugózni egy telepítéssel": ez rendben van, ők használjanak windowst. ez egyébként látszik a desktop piaci részesedésen. csak ha te átlag usernek érzed magad, akkor az átlag usernek való oprendszert használd, ne a profiknak valót. a forma1-ben sincs olyan, hogy bikfalábú tódor noname utcai sofőrt x év előképzettség nélkül beültetik az f1-es autóba és megküldik 400-zal a parabolikában. pontosabban néha van valami hasonló, ezekről is szokott videó lenni a tecsőn, supercar crash keresősztringre.
"de így 8-10 nap után kezd derengeni a win felhasználók-kontra linux ellentét okai": mondok pár okot:
1. a linux userek, például én, soha nem akarják megmondani, hogy a windows hogy működjön. én csak annyit mondok, hogy kerülöm, mint a leprát.
2. a linux userek nem szokták erőltetni a windows userekre a véleményüket. szemben pl. veled, aki pár nap linuxozás után rögtön követelésekkel állt elő, hogy a linux milyen legyen. remélem, sose lesz olyan."Ezeket oldja meg az oprendszer meg a csomagtelepítő, azért vannak, nem én őértük!!": nem, ezeket sem a csomagtelepítőnek, sem az oprendszernek nem kell megoldania. ezeket a program készítőjének kell megoldania. ugyanígy, ha olyan program van, ami nem telepíthető windowsra, az nem a windows hibája, hanem a programozóé. lásd: mennyi vita volt a driverekből windows alatt, és a winfanok mindig azt hozták ki eredménynek, hogy nem a microsoft hibája, ha adott hardverhez nincs w10 driver, hanem a hwgyártóé. hasonlóan nem a linux disztrók hibája, ha egy program adott disztróra nem készült el.
"Meg amit mai napig nem értek, ezek a disztribúciók és ezek tömkelege,az ehhez tartozó programok átláthatatlan halmaza, ez valami iszonyat átláthatatlan számomra és bármelyik kezdő számára": elfogadom, hogy nemszakemberek ezt hiszik, hiszen azt sem tudják, hogy windowsból sokkal többféle van, mint linuxból. Mert lehet, hogy sokféle disztrót látsz, de azok belül egyformák, lényegesen kisebb különbség van közöttük, mint a windowsok között. Majd számolj utána, hogy hány kombinációja lehet a windowsos kernelnek (xp, vista, w7, w8, w8.1, w10, rt, szerver verziók, stb), service packeknek és főbb rendszerkomponenseknek, úgymint például a .net. Az úgynevezett egységes windows vagy 160 féle.
"Tanácsot kaptam": sajnos a tanács minősége nem garantálható. mióta a windozerek tömegesen beszabadultak a linuxokra, azóta a tanácsok minősége is erősen szór. lásd: linux haladó topic az elmúlt pár napban.
"És ezt a rendszert mondjuk megmutatom a nem mazochista, nem pc-bolond, nem elkötelezett szomszédomnak, aki csak simán használja gépet, az sikítva menekül 2 nap vagy 2 óra után vissza a winre, mac-ra.": helyes, ettől mindenki boldog lesz.
-
bambano
titán
több év után, most nem részletezendő okból, belenéztem a tv-be. retekklubbon megint dühbe jövünk ment.
vagyis ment volna.
de az első reklámszünetnél, amelyik nagyjából kétszer tovább tartott, mint amennyi idő alatt a film lejön torrenten, feladtam.szerk: arról ne beszéljünk, hogy mennyi idő alatt találja meg az ember a tecsőn...
-
bambano
titán
azért is jó távmunkázni, mert nem rúgsz bele a gépbe, ha felbosszant a systemd meg a drbd.
de csak azért, mert nincs ott. -
bambano
titán
no, azt megtanultuk ma, hogy synapticcal nem telepítünk powerpc architektúrára ndis drivert...
-
bambano
titán
Bambanő : Rendőrség 2:0
yeaaah
-
bambano
titán
válasz
#21078528 #10748 üzenetére
nekem pl. tele van a herótom azzal, hogy minden telepítés után meg nagyobb upgrade után visszacsináljam, amit elcsesznek.
mi a fenéért nem lehet megülni békésen a seggükön és nem csinálni semmit?
gondolom az se véletlen, hogy egy csomó beágyazott linuxot futtató cuccban 2.36.x-es meg ilyesmi kerneleket találok... -
bambano
titán
az előbb azt írta ki nekem az initrd, hogy: "FENNAKADÁS".
úgyhogy vigyázzatok oda, mert ha nem figyeltek, nektek is jöhet a fennakadás, és akkor hujjujjujj!
-
bambano
titán
meggyütt a lom
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #10722 üzenetére
én sem szoktam rögtön azzal kezdeni, hogy letépem a fejét. de itt nem ez a fő probléma, hanem az, hogy tíz év alatt nem ment át az infó.
az, hogy valaki annyira ignorálja azt, amit mondok, hogy 10 év alatt se jut be a tudatáig, elég ok arra, hogy átmenjek pokoli operátorba.
-
bambano
titán
nem az a baj, hogy fontos, meg nem az a baj, hogy meg kell oldani.
az a baj, hogy hiába mondom, hogy nem értek hozzá, ez az infó nem megy át. engem hiába zaklat telefonon, honnan tudnám megmondani, hogy a tőlem 40 kilométerre levő, nem távmenedzselhető, nem linuxos gépének mi a baja?hogy felnőtt emberek 10 év alatt ne értsék meg azt az egyszerű infót, hogy nem értek hozzá, ez, számomra, felfoghatatlan.
-
bambano
titán
csikarom az arcom...
júzer felhív, hogy összeomlott a thunderbirdje windowson. oké, hívja a rendszergazdát, mert én nem értek hozzá. erre jön a litánia, hogy de ő fontos levelet vár. meg jó lenne, ha menne. stb. mondom az én hozzá (nem) értésem szintje nem függ attól, hogy fontos vagy nem fontos levelet vár. és ezt nem akarja elfogadni.én leszek a pokoli operátor, másból nem értenek.
-
bambano
titán
facepalm definíció
-
bambano
titán
megy ez a hiszti meg a vita az intel management engnie meg a benne levő túlcsordulás miatt.
nekem az az aspektusa jutott eszembe, amin nagyon röhögök, hogy az me-ben minix van. a minix fejlesztője, ast, mekkora hisztit csapott már azon, hogy Linus miért monolitikus kernelt csinál, mikor az elavult meg ilyesmik ellen nem jó.most akkor kiderült, hogy a minix se jó?
-
bambano
titán
válasz
Smiley #10693 üzenetére
lehet indesignben olyat csinálni, hogy egy programmal kiírsz egy szöveget a diszkre, azt megformázza és úgy lesz kész doksi belőle? mindezt természetesen emberi beavatkozás nélkül
van rendes kerning, ligatúrák meg rendes font indesignben? úgy láttam, windowsos, akkor meg kétes a dolog. -
bambano
titán
az volt a terv, hogy mostantól csak a bőrkötésest vakargatom és nem csinálok semmit a rendkívüli esetek kezelését leszámítva januárig.
és itt a terv szón és a múltidőn van a hangsúly...
-
bambano
titán
beszélgetek a gyerekkel az önlabjáról, ezt írja:
"na az önlabomhoz már összeraktam egy githubos latex repositoryt automata buildeléssel és releaseléssel ami ha kijön egy release akkor automatikusan ír a konzulensemnek slacken és elküldi neki a letöltési linket a pdf-hez"kire üthetett...
-
bambano
titán
jaja, szerintem is rakasd fel a téligumit.
még húsvét előttnekem nem annyira jött be a crossclimate. mondjuk az alpin a5 se. nem mondom, hogy a cs rossz, egy lakás-iskola-bót háromszögben mozgó családi csapatszállítóra jó, csak engem nem visel el.
nekem meg ma lett kész három hét gyalogkakukkság után az autóm. szombaton légópince javasolt
-
bambano
titán
most akadtam rá erre a fickóra a tecsőn.
át is küldtem a linket az asszonynak "miheztartás végett" tárggyal -
bambano
titán
-
bambano
titán
jesszus...
most sírdogálok kicsit. -
bambano
titán
-
bambano
titán
Harry herceg eljegyezte Meghan Markle-t.
minden szempontból passzol a second hand kifejezés... -
bambano
titán
válasz
Flowtation #10581 üzenetére
látsz a képen nagyobb adag húst? fél marhát vagy ilyesmit?
ha nem, akkor az nem én vagyok -
bambano
titán
kibukott belőle a háztáji koelhó
-
bambano
titán
válasz
Flowtation #10577 üzenetére
WD80EFZX a típusszáma.
-
bambano
titán
megjött gariztatásból az egyik floppym. most várom, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
lehet izgulni, hogy fog-e működni, vagy megy vissza.
-
bambano
titán
az jutott eszembe, milyen rossz lehetett már Gollamnak csajozni...
-
bambano
titán
válasz
Mr.Csizmás #10565 üzenetére
szívesen elmélkednék veled a világ folyásáról, de szombaton Pestre kell mennem, és a szekerem várhatóan szervizben lesz. úgyhogy most zsigerbe hat a probléma.
-
bambano
titán
válasz
Mr.Csizmás #10563 üzenetére
a mávnak nem tűnt fel, hogy azért a napok többségében nem élnek tömegek a váróban? tehát valahogy odakerülnek, meg elkerülnek onnan, és aki vonattal ment, az valószínűleg tömegközlekedve?
mert amilyen mocskos drágák a jegyek, akinek kocsija van, az nemigen megy vonattal.
-
bambano
titán
mellesleg azon kaparom az agyam, hogy mennyire ótvar világ van itt: a máv honlapjain nem bírom megtalálni, hogy hol vannak az állomások. mert csak akkor szállhatsz vonatra, ha ott születtél a váróban...
-
bambano
titán
olvasgatom itt a szomszéd pszicho portált, emlegetik, hogy a digi titokban sávszélességet emelt.
és tényleg.
940 Mbps-t mértem letöltésnek.
dikk má'innen nincs tovább.
lehet, hogy olcsóbb volt nekik idehajítani a gigabitet, mint erőlködni a sávszélesség-korlátozzással? -
bambano
titán
verem a fejem a falba...
egy szolgáltatónál egy ember egy évig fizeti a számlákat úgy, hogy nem is ügyfél, nem is szolgáltatnak nála...istenem, ezek az emberek hogy nem esnek le a földről? mivel nem tudják, hogy forog, nyilván nem kapaszkodnak...
-
bambano
titán
meggyütt az új firefox. pulseaudióval.
nincs is mit többet mondani. -
bambano
titán
igen.
az enyémen meg alpin a5 van.
(#10521) ubyegon2 "Egyébként tetszik ez a mai elnevezése a téliguminak: nyárigumi télre is certifikálva": ez nem a téli gumi elnevezése, ez egy új gumitípus. A téligumi az téligumi, a nyári meg nyári. A crossclimate meg egy olyan nyárigumi, aminek az anyaga alkalmas téli használatra is.
-
bambano
titán
válasz
Flowtation #10450 üzenetére
a zasszony agyon is ütne, ha hazahoznám ezeket a gépeket.
a többi közé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest