Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
DittyCat #2509 üzenetére
A filmet keresek topicban lehet, hogy olyanok is válaszolnak, akik nem linuxoznak...
-
bambano
titán
aki horrort akar, keressen rá a tecsőn: "The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon by Richard Gale"
-
bambano
titán
figyi, én most minek küzdjek ilyen nyilvánvalóan lehetetlen űrlények ellen, akik soha nem fognak semmi bajt, gondot okozni, szemben a közvetlen kollégáimmal? akiknek hiába magyarázom, hogy hogyan kellene, hiába szivatják meg magukat számtalanszor mélytorokra, n+1. alkalommal se úgy csinálják?
az alienkirálynőnek valószínűleg a szája se olyan büdös...
-
bambano
titán
-
bambano
titán
szépen bedugod mindegyiket egy gépbe, és megnézed, hogy melyikhez milyen drivert tölt be a kernel.
utána ezt bemásolod ide, és holnap/ma, ha bebootoltam, megmondom.
hint: a soros porti dongle-k stabilitása rohadtul különbözik, és azt akarod átforrasztani, ami utána nem rohad meg kétpercenként. -
bambano
titán
annyira jó látni, hogy a webes levelező programban, amit nem bírok kirobbantani a t. userek alól, akkora refererbug van, mint ide hanoi...
amit élőszóban mondtam erről, az nem a katolikus liturgia szerint volt....
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2415 üzenetére
pech, hogy nem anonimizálja az internetes forgalmat.
-
bambano
titán
a debiannak saját build rendszere van, annál egyszerűbben újrafordítani az egészet, mint a debiant, nemigen lehet mással se.
(#2405) Decepticon: salakot már akkor se kellett kézzel fordítani, mikor azt használtam (21 éve debianozok, saccold meg
) felment minden csomagból, csak sok floppyt kellett dugdosni, és gyakran anyáztunk, ha a több kötetes floppy setből egy behalt. akkor kocogás vissza internet közelébe, újra letölt, kiír, stb.
(#2406) F34R: szerintem a config.gz az az opció, ami a /proc alá való bemásolást szabályozza. a kernel konfigja a .config-ban van. az újrafordítás kinek mit jelent, el kell ereszteni a make-t, de intelligens módon újrahasznosítja a korábbi fordítás részeredményei közül azokat, amik nem változnak. tehát sokkal gyorsabban lefordul. de ettől még le kell fordítani újra.
(#2407) Decepticon: szerintem a gentoo és az arch is durvább mindkettőnél.
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2400 üzenetére
van, például freebsd-n nagy divat, hogy mindent fordíthatsz. láttam embert, aki felrakta a notebookjára az aktuális freebsd-t, bement egy generikusabb csomag főkönyvtárába, elindította a fordítást és otthagyta 2-3 napra a gépet. van, aki a debianját is újrafordítja az általa jobbnak hitt processzor/fordító optimalizációval. állítólag több százalékot gyorsul tőle a rendszer (rotfl
)
linuxos disztrók között is van, amelyik mindig mindent fordít, de nem ugrik be a neve, mert egyszer megnéztem és sikítva menekültem
persze, a régi szép időkben magunknak fordítgattuk a kernelt, pláne azokban az időkben, amikor nem volt modulos se. akkor belefordítottál mindent, ami kellett, és ha nem, így jártál
a nagy truváj akkor jött, amikor már modulos lett, de nem volt még ez a sok udev meg hasonló marhaság, akkor belefordítottad a root fájlrendszer eszközmeghajtóját meg fájlrendszer driverét, a többi jöhetett modulból, kézzel. az volt az igazi, csak az volt a memóriában, amire tényleg szükség volt. volt olyan gépem dögivel, amin egy munkanap nem fordult le a kernel
alkalmazást azért fordítottunk, mert nem volt meg csomagban. anno egy news szervert fordításhoz bekonfigurálni egy napos meló volt solarison, pláne, ha nem oda akartad rakni a darabjait, ahova a fejlesztő kitalálta.
"utólag mocskos macerás volt helyrerakni.": nem volt az macera szerintem, bebootoltál az előző kernellel, kijavítottad a konfigot, és újrafordítottad. ja, menükonfig se volt
régi szép idők, nem forgatott kernelt minden hátulgombolós windozer
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2368 üzenetére
"Ezt a here-document-es dolgot a másik bug javításával sikerült elrontani?": nem tudom, lehet.
"ha jól látom az amúgy is csak segfault okozására volt alkalmas, nem tetszőleges kód futtatására.": a buffer overflow exploitok felfedezésének ez szokott lenni az első lépése. én rohadtul nem vagyok nyugodt, hogy most még csak *úgy tudjuk*, hogy csak segfaultra jó.
-
bambano
titán
volt ez a shellshock, amit elsőre nem tudtak megnyugtató módon kijavítani, arra jött egy második javítás, majd rögtön utána egy bug a here-document kezelésében.
a többit nem követtem, mert nem szeretem a folytatásos sorozatokatszerk: a debianos repókban a here-document bug még nincs javítva.
-
bambano
titán
A shellshockkal mi a helyzet, főleg debianon? kell még várni patchre, vagy letudták?
-
bambano
titán
tudtok olyan webkamerát, ami oob megy squeezy-n, kapható és legalább hd?
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #2313 üzenetére
ja, mint például a boot szektor
de hogy lehet, hogy lassabb a hozzáférés? elszökik a töltés a cellából?
-
bambano
titán
[link] hmm. ez elég kemény.
dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=1024k count=16384
16384+0 beolvasott rekord
16384+0 kiírt rekord
17179869184 bájt (17 GB) másolva, 205,373 mp, 83,7 MB/mpmásik diszkem, egy 3T-s wd red:
dd if=/dev/sdb of=/dev/null bs=1024k count=16384
16384+0 beolvasott rekord
16384+0 kiírt rekord
17179869184 bájt (17 GB) másolva, 90,8785 mp, 189 MB/mpez elég parasztos, hogy egy sima vinyó ennyivel gyorsabb, mint egy 250-es ssd.
-
bambano
titán
ide jutottam...
sok mindennel meggyanúsítottak már, azzal is (gyakran), hogy nem olvasom el a kérdést, de olyannal még soha, hogy egy linuxos topicban windows only választ adjak... meg általában bárhol windows választ adjak...sic transit gloria mundi...
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #2255 üzenetére
"Amúgy meg ha a digi ilyen egyszerűen meg tudja oldani az áraival, meg a technológiájával a problémát, hogy egy csomó helyen letarolja a konkurenciát, akkor miért nem lép a többi cég is abba az irányba ahova kell?": ez a kérdés azt árulja el, hogy nem értetted meg a hsz-emet.
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2234 üzenetére
olyan, hogy a digi bekábelezett valamit, és nincs rajta szolgáltatás, azért szokott lenni, mert projekt közepén vágta fejbe őket az önkormányzat és a kormány új adóval. mások meg leszedték a kábeleket. volt olyan, hogy vadi új eu-s pénzen kiépített hálózat, minden kész, jött a közműadó, kiszámolták, hogy nem éri meg, leszedték.
na erre varrjál gombot.egyébként meg mindenkinek egyenlőek a feltételek. nincs legális lehetőség arra, hogy korlátozz egy szolgáltatót.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #2232 üzenetére
"miért is kitolás az amit a digi csinál?": nem írtam még le 50x se talán...
azért kitolás, mert minél nagyobb csomagban döntenek egy beruházásról, annál nagyobb esély van rá, hogy a profitábilisabb területek felhúzzák az átlagot annyira, hogy a rossz megtérülésű területek is átcsússzanak a szűrőn. röviden: a nagy cégek az alapján döntenek a hálózatépítésről, hogy az üzleti terv szerint hány év alatt térül meg. ahol én lakom, 112 lakás van az épületben. ide egy darab gerinchálózati kapcsolatot kell kiépíteni, egy helyi elosztóval, a lakásokba már magánterületen, kiépített közműaknákon keresztül lehet a kábelt behúzni.
ehhez képest ismerek olyan területet, ahol családi házas körzetben két faluban van ugyanennyi előfizető.
az egyiknek a megtérülési ideje mondjuk két év, a másiknak meg mondjuk 8. Ha a kettőt egy üzleti tervbe összedolgozva tolod be a vezetőségnek, akkor azt fogják látni, hogy az átlagos megtérülés 5 év és nem fogják szétválogatni, hogy de ebből van, ami kettő, van, ami 8, hanem egyben engedélyt adnak.
ha meg külön-külön tolod be, akkor a kétévesnek nagyon örülni fognak, a 8 éveset meg kukázzák.
na ebbe köpött bele a digi azzal, hogy a kétéveset megépíti ő is, letarolja a piacot az alacsony áraival, ettől a másik cégnek a kétéves megtérülése felmegy mondjuk 4-re, és akkor már sem ezt a területet, sem a 8 éveset nem építik meg.
vagyis amiatt, hogy a digi kiszedte a kalácsból a mazsolát, a héja már nem kell senkinek. az egyébkét is rosszabb körülmények között élők kaptak egy újabb @-ot a fenekükbe.
szerk: de fogalmazhatnék másképp is: ha a menzán a konyhás néni a levesből úgy merít, hogy az elején mélyebbre tolja a kanalat és több sűrűjét oszt, akkor a végének csak víz jut.
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2228 üzenetére
mióta divat elhinni, amit egy sajtóközleményben írnak?
máshol azt valószínűsítik, hogy nemzeti roaminggal fog mobil hangot szolgáltatni és saját hálózaton mobilnetet.
"A Kábeltelevízió is csak azért 23%-os, mert nem építették ki az ország negyedét lefedve sem a rendszerüket.": amit a digi csinált, annál nagyobb kitolást nehéz elképzelni a lakossággal szemben...
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2211 üzenetére
a diginek nincs elég frekvenciája, úgyhogy mvno lesz. nem lesz kérdés, hogy kartelezik-e vagy sem.
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2205 üzenetére
két probléma van az élő szereplős találkozással:
1. kell az neked, hogy f2f trollkodjalak le?
2. hol találkoznál? az adatlapod szerint te fehérvári vagy, tvamos svéd, én debrecen, vladi nyíregy, jester kápolnásnyék...
szóval ha igazi elhajlás lenne, abból utána még hazatalálni 250 kilométerre eléggé kihívás... -
bambano
titán
ifjonc koromban el tudtam fütyülni a spectrum fejléc-bevezető szinkronizáló jeleit
-
bambano
titán
válasz
Jester01 #2162 üzenetére
bullshit bingóztak ők is
de ez nagyon durva... van most itthon egy cisco sg200-26 is, anyáztam, hogy nincs benne cli, a webes interfésze meg hulladék. és visszasírtam a cli-t.
bejött az igazi programozó duma: ezt akartad, hát nesze b...
szerk: komolyan úgy néz ki, hogy a cisco megkapja azt a becenevet, amit rezesova.. rápacsálova
-
bambano
titán
lett itthon egy Mikrotik crs125-24g-1S
basszus, újra kell tanulnom a szakmát/interface ethernet switch port print
12 name="ether13-slave-local" ingress-customer-tpid=0x8100 egress-customer-tpid=0x8100
ingress-service-tpid=0x88A8 egress-service-tpid=0x88A8 learn=yes drop-secure-static-mac-move=no
drop-dynamic-mac-move=no learn-limit=1023 allow-unicast-loopback=no allow-multicast-loopback=no
action-on-static-station-move=forward drop-when-ufdb-entry-src-drop=yes isolation-leakage-profile=29
vlan-type=network-port allow-fdb-based-vlan-translate=no
allow-mac-based-service-vlan-assignment-for=all allow-mac-based-customer-vlan-assignment-for=all
filter-untagged-frame=no filter-priority-tagged-frame=no filter-tagged-frame=no
egress-vlan-tag-table-lookup-key=egress-vid egress-vlan-mode=unmodified ingress-mirror-to=none
ingress-mirroring-according-to-vlan=no egress-mirror-to=none
qos-scheme-precedence=ingress-acl-based,sa-based,da-based,dscp-based,protocol-based,vlan-based,pcp-based
default-customer-pcp=0 default-service-pcp=0 pcp-propagation-for-initial-pcp=no
egress-pcp-propagation=no dscp-based-qos-dscp-to-dscp-mapping=no pcp-or-dscp-based-qos-change-dei=no
pcp-or-dscp-based-qos-change-pcp=no pcp-or-dscp-based-qos-change-dscp=no
pcp-based-qos-drop-precedence-mapping=0-15:green pcp-based-qos-dscp-mapping=0-15:0
pcp-based-qos-dei-mapping=0-15:0 pcp-based-qos-pcp-mapping=0-15:0
pcp-based-qos-priority-mapping=0-15:0 priority-to-queue=0-15:0,1:1,2:2,3:3
per-queue-scheduling=wrr-group0:1,wrr-group0:2,wrr-group0:4,wrr-group0:8,wrr-group0:16,wrr-group0:32,wrr-group0:64,wrr-group0:128
custom-drop-counter-includes="" queue-custom-drop-counter0-includes=""
queue-custom-drop-counter1-includes="" policy-drop-counter-includes="" -
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2099 üzenetére
17 éve, az 1997.
nekem 1993-94 környékén már volt 386 dx40-em, azon már ment volna, de akkor még ms bérenc voltam(sco unixom volt).
-
bambano
titán
úgy érted, hogy itt verem a nyálam, hogy nem dolgozok feleslegesen, akkor szedjem le a málnaxbmc-t és kendácsoljak fel rá egy archot?
úgy érzem, nem erre fogok elindulni
(#2083) bob.zxr: "Ilyenek miatt vannak a celeb fotók a porondon. Hiába figyelmeztették az apple-t a kritikus hibára hónapokkal előtte.": tévedés, én nem azt mondtam, hogy nem melózok. azt mondtam, hogy az azonos szintű szolgáltatásra fordítandó melót kell minimalizálni. az, hogy rommá hekkelték az almát, nagyon nem "azonos szint".
viszont annak sem látom értelmét, hogy ész nélkül upgradeljek. nekem meló, előfizetőnek szolgáltatás kiesés.
-
bambano
titán
példa: vettem egy új drótmentes fejhallgatót, bedugom a málnámat, hogy kipróbáljam vele, bekészítem a húsnevű búcsúját. erre mit kapok? bash security update, majd egy halom hibaüzenet és egy merevrefagyás.
és ez mindig benne van a pakliban. nem nyúlunk semmihez, ami működik, mert lehet, hogy rosszabb lesz és azt már meló javítani.
-
bambano
titán
ehh, oda kell figyelnem, miket szólok be, valakinek azt akartam rutinból írni, hogy a kutya se fog veled vitatkozni...
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #2012 üzenetére
elolvastam a cikket, azt gondolom, hogy ha ezeket a nyilatkozatokat komolyan gondolják, akkor ott nagyon súlyos bajok vannak. átfogalmazom: aki ezt mondta, atom módon totálisan idióta.
-
bambano
titán
"A marketingeseket az erdekli, hogy a vevo levegye a polcrol a termeket.": így van, ennek része az is, hogy jó híre legyen a terméknek. ahhoz pedig kell az, hogy ne essen szét idő előtt. nem csak arra van indok, hogy nyomjuk lefelé az élettartamot, hanem arra is, hogy nyomjuk fel.
mit is írtál az atomról?
"Ellenben, ha a szimulalt elettartam teszten nem hullik ki idoben a cumo, annak annyira nem orul a management, marpedig a fizetesi papirt azok irjak ala.": oké, de én nem hiszem, hogy ilyenkor azért nem örül a vezetés, mert mindenféle homályos összeesküvéselméletek szerint tönkre kell mennie a cuccnak. szerintem sokkal hihetőbb magyarázat, hogy amelyik cucc túl sokáig bírta, az "túl van tervezve", vagyis indokolatlanul több, jobb minőségű alapanyag van benne, ami drága. tehát azért nem akarják, hogy sokáig jó legyen, mert azt drágább legyártani, csökkenti a profitot.
ez sima közgazdaságtan, occam borotvája szerint jobb elhinni az egyszerű indokot, mint a bonyolultabbat.
az öreg chapmanre hivatkozhatok még: a jó versenyautó a célban szétesik. értsd: ha nem esik szét, akkor túlsúlyt cipeltél a versenyen.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #1986 üzenetére
"Azért elég valószínű az is, hogy a fogyasztási cikkeket tervezett lejárati dátummal gyártják (pl. műszaki cikkeket)": persze, tervezett lejárati dátummal gyártják, de nem azért, hogy akkor tönkremenjen és vegyél újat, hanem azért, hogy addig bírja ki.
marketingesek megmondják, hogy hány évig kellene kitartania ahhoz, hogy ne okozzon imidzsvesztést, mérnök megmondja, hogy ezt különböző valószínűségi szinteken mennyi zsetonért lehet megcsinálni, vezetőség meg eldönti, hogy akkor mennyi lesz.
az eszközeink elsöprő többségénél még messze vagyunk attól, hogy ha figyelmetlenek vagyunk, túl jót gyártunk, egyelőre még ott tartunk, hogy kapaszkodni kell felfelé a minőséggel. és mivel milliós tételekről van szó jobb esetben, 1-2 dollár/darab is számít. így azután időnként becsúsznak gagyi sorozatok, ahol megspóroltak 5 centet egy kondenzátoron, de ettől le lehet húzni az egészet a retyón.
másrészt meg a cuccok zömét az erkölcsi avulás viszi el. hiába jó telefon a 6310 meg a 6230, ha a népek nem bírnak arckönyv nélkül létezni a metróban, akkor ezeket a telefonokat kukázzák. vagy hiába a világ egyik legjobb tévéje a videoton ts 3353txt, analóg, nem tudod számítógépre kötni, megy a levesbe. pedig nagyságrendekkel jobb tv, mint pl. az lg 42lb630v, az lg-ben van digitális tunner meg hdmi, tehát azt veszik.
vagy ott van az autó"hifi". lassan kipusztul az analóg földfelszíni rádió, vagy így vagy úgy, és ha nem akarsz csendben maradni, akkor minimum rádiót cserélsz. vagy autót.
szóval én még mindig nem hiszek abban, hogy a termékek többségénél szándékosan rosszat csináltak volna. szerintem költséget csökkentettek és/vagy elbaltázták.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #1976 üzenetére
a j1900 az nem atom, hanem celeron.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #1972 üzenetére
a j1900 az celeronos, ez elvileg erősebb.
viszont láttam asrockot 8 magos atommal, 12 darab sata porttal... kezd meginogni az asrock gagyiságába vetett hitem
-
bambano
titán
nekem sem kedvenc az asrock, de ebből láttam ilyet.
teljesen csendes cuccot szeretnék.
eredetileg kártyapc-t akartam, de azokban vagy kevés a kraft, vagy kidolgozatlanok a driverek, nem jöttek be. a másik lehetséges verzió, hogy egy használt notebookot barkácsolok össze.szóval az alapprobléma az, hogy van egy rendes asztali pc-m, ami állandóan megy, és forgó morgó teker, mint állat. ezért kellene valami, ami folyamatosan be van kapcsolva, és az alapvető feladataimat el tudom végezni rajta. ha meg fejleszteni kell vagy adatbányászni, akkor bekapcsolom a mostani gépet és kész.
te már elég öreg vagy ahhoz, hogy tudd, mit jelent a forgó morgó?
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #1968 üzenetére
mire gondolsz? hogy az egyik memória foglalat keresztben van a légáramra?
-
bambano
titán
mit gondoltok egy ASROCK Q2900-ITX alaplapról, levelet olvasni, tecsőzni, itcafe-n flémelni elég lehet debiannal?
-
bambano
titán
másik portálon olvasgatva futottam bele ebbe az álláslehetőségbe:
"A pozícióra az alábbi fejtörő megoldásával jelentkezhetsz: A fejlesztőink számának, az aktív előfizetőink számának, a rendszerünk fejlesztése során eddig felvett user storyk számának és a fejlesztési vezető életkorának szorzata 49433665. Hány éves a fejlesztési vezető? Önéletrajzod az {N}@deleted.hu címre várjuk. Az {N} helyére a fejlesztési vezető életkorát írd!"
ha ilyet kapnál, hogyan oldanád meg a feladatot? figyelem: nem a megoldás érdekel, hanem az, hogy mihez nyúlsz adott esetben?
/én meglepődtem egy-két megoldási módszeren.../
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #1936 üzenetére
de, szétesik, mert ahol egymást váltó képeket terveztek, ott egymás alá kerülő üres képhelyek vannak. ezért a jobb oldali sidebar is szétcsúszik, illetve nem tölti be azokat a fontokat, amiket szeretnének, így sok felirat kétsoros lesz a tervezett egy helyett.
ipari hulladék az egész.
-
bambano
titán
ma le kellett ülnöm egy gyalog xp-s gép elé, hogy megnézzem, működik-e rajta a net.
kapásból index.hu beír...
na ekkora ordenáré nagy csodálkozást évek óta nem csaptam... azt, hogy totálisan rosszul renderelt mindent, nem is láttam a sok reklámtól... -
bambano
titán
válasz
Apollyon #1928 üzenetére
de az init rendszer és a systemd annyira a magja az egész kócerájnak, hogy abból csak egy lesz mindig. ráadásul minden programot igazítani kell hozzá, akkor sokan nem lesznek hajlandók két initrendszert támogatni. tehát ha 1-2 kulcsalkalmazás + a kernel elhatározza magát az egyik irányba, akkor a többiek is menni fognak arra, mert nincs más út.
ez a fő baj. egy hülye képes félrehúzni teljesen a komplett rendszert.
-
bambano
titán
a linux rég kettészakadt, vagyis nem ketté, hanem sokfelé.
teljesen más elvárások vannak azokkal a disztrókkal szemben, amikkel winfanokat akarnak átcsábítani, azokkal szemben, amiket értelmes emberek akarnak desktopon használni, meg az android és környéke.az igazi kérdés nem az, hogy szerver vagy desktop disztró. az igazi probléma az, hogy mindig feltűnnek helyi menő csávók a linuxok környékén, akik nem bírják elfogadni, hogy előttük már feltalálták a kereket és meg akarják csinálni a saját privát fülkeforradalmukat a linuxokban is.
ehelyett az lenne a helyes, ha elfogadnák, hogy a linux alapvetően mégiscsak egy unix. és úgy kellene működnie, ahogy egy unixnak, nem pedig úgy, ahogy egy windowsnak. és ha elkészült, akkor elkészült, nem kell mondvacsinált indokot keresni arra, hogy lehessen mit programozni (értsd: ha a debugging a hibák programból való kiszedését jelentik, akkor a programozás a hibák programba való beleírását).
az a baj ezekkel az arcokkal, hogy egyrészt nem elég lusták, másrészt lehet, hogy nem elég rámenős a feleségük. régen meg kellett volna tanulniuk, hogy ami nem romlott el, azt nem javítjuk meg. azt is meg kellene szokni, kiemelten a vezető programozóknak, de nem csak nekik, hogy az új verziószám nem jobb programot jelent, hanem egy másikat. másfajta hibákkal felszerelve. az állandó verziószámhajhászás marhaság.
nem a desktop-szerver határon szakad a linux. agyhalott baromságokat szerver disztrókba is bele tudnak rakni, lásd debian firmware és hasonló elmeroggyant dolgok.
-
bambano
titán
miből gondolod, hogy semmit nem tudok felhozni ellene?
"akkor azért írhatnál konkrétumokat is. Nem mintha kíváncsi lennék rá":lol."de elvileg másik shell alatt is lefutnak a bash scriptek, ugyanis a script, ha nem bash alatt fut, akkor meghívja a basht. ": következésképp ha "meghívta a bash-t", akkor nem más shell alat fut, hanem bash alatt. de ez még mindig pongyola, mert az sem igaz, hogy a bash scriptek bash alatt lefutnak.
ha a bash-t /bin/sh-ként hivatkozod, akkor szabvány posix shellként fut, és a bashizmussal (ez hivatalos kifejezés) teli scripteket nem futtatja le. A script meg semmit nem hív meg, az őt futtató parent shell forkolja magát arra a shellre, amivel a scriptet futtatni kell. Ennek két feltétele van: 1. kiderüljön, hogy mivel kell futtatni, 2. legyen olyan shell a gépen.
ezért nem javasolt zsh-ra áttérni, meg lassan bash-ra sem, mert zsh szinte biztosan nincs a gépek zömén, és a bash-t is irtják a dash-sal szemben. emiatt a "Szerintem nem kell attól tartanod, hogy bizonyos scriptek nem futnak le." kijelentés sem igaz teljesen.
majd döntsd el, hogy ezt a fórumot szakmai fórumnak tekinted, és akkor ne kötözködj (abbafejezés, milyen hmcs duma már...), illetve tűrd el, hogy a tévedéseidet kijavítják, vagy offtopicnak (mint ahogy a neve is mutatja), és akkor más az elvárás szakmai korrektségből ezen a fórumon.
-
bambano
titán
[link] kiváló cikk, ki is tört a balhé miatta a debian users listán
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #1844 üzenetére
"Just make sure not to install any proprietary drivers"
-
bambano
titán
válasz
Fritz Teufel #1840 üzenetére
a squeeze-ben még relatíve kevés hülyeség van, és ahhoz még van support is.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #1829 üzenetére
ok, akkor wifi és ethernet driverre szűkítsük a kijelentést, mert eredetileg erről volt szó.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
az ellen, hogy saját akaratodból feltelepítesz egy programot, ami utána malware-nek bizonyul, semmilyen tűzfal sem véd.
hülyeségre nincs diéta.
a kártevők egy bizonyos részhalmazát ma már alig lehet megkülönböztetni a legális programoktól.
szerk: na jó, egy lényeges különbség van: sokkal egyszerűbb telepíteni, mint az ms programjait
-
bambano
titán
megvertük Linust, lol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest