Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
Több oka is van. többek között mert a debian alapú rendszereket ismerem jobban. perpillanat a debian kilőve mert az mtp libjei meg a libc6 régi ahhoz, hogy rendesen menjen a gmtp pl.
az ilyen apt-pinningben meg testingből experimentalból telepítésekben nem hiszek, nekem valamilyen szinten mindig inkonzisztens lett a rendszer tőle.
a *buntu meg hülyebiztos. erőforrást relatíve nem kér többet. wheezy vs 12.04 lxde-vel 105mb alap memory footprinttel dolgozott,32bites, netinstallból telepítve belakva 4GB körüli kicsi feszes rendszerek voltak. csak az utóbbi kicsit frissebb és szerintem jobb a backportja. de legalábbis bőségesebb.
de használtam jesse-t is az is erőforrásigényesebb volt valamelyest. most 64bites rendszert raktam fel az alól írok hamarosan elkezdem telepíteni a programjaimat.(virtualboxban használtam egy darabig manjarot, colomb házigazdánk sokat segített, de fostam élesben felrakni mert olvastam azért hogy egyszer egyszer nem bootol és heggeszteni kell.az otthoni desktop meg többfelhasználós és kapnék a pofámba ha nem menne a jútúbról a bogyóésbabóca...)
@lionhearted- de én nem lubuntu desktopot rakok hanem egy herélt rendszert síma lxde-vel
-
tvamos
nagyúr
En az LXDE-vel jol el voltam eddig, most Unity van a gepemen... biztos bal...szkodom, de nem sikerult feltenne, se az LXDE-t (LXDE4) se az XFCE-t, pedig erosen probaltam. Valahogy nekem egyik se jon be... gnome-ot hasznaltam a unity elott, (ugy ertem, mielott az ubi unity-s lett, de utana csak win-t,) de mar a gnome se tetszik, se a kde, se a cinamon, meg a tobbi... leragadtam ott, hogy van a <Start> menu, es azt hasznalom. Csak nekem ne takarjon ki semmit az os, meg ne ugraljanak fol szir-sz..r indito menu-k, meg ertesitesek, meg tudomisen mik!
-
Fritz Teufel
addikt
Ráadásul az ATI Radeon kártyákat is majd a 4.0-tól fogja támogatni, akkor azonban már esélyes lesz a desktop rendszerré avanzsálásra, de kellene hozzá az USB Live lehetősége is. Most úgy láttam, ha jól értelmeztem a leírásokat, hogy DVD-ről van meg ez a lehetőség. Igaz, a FreeBSD ezen kritériumokat teljesíti, a GhostBSD a Gnome miatt tűnt egyedinek. Egyébként a Mate vagy Xfce sem csúnya, csak nálam nem jön be a Winfos hasonlóság.
-
Jim-Y
veterán
Long story. Ami ugy kezdodott, hogy ssd-re akartam linuxot telepiteni. Meg amikor eloszor probaltam linuxra valtani akkor Minttel kezdtem de instabil volt a 13,14,15 is, kernel panic, csikozo kepernyo, fagyo ablakok, minden volt
Utana kiprobaltam az ubuntut es a debiant is. A debian volt meg a legstabilabb az ssdmen az csak 3 naponta csinalt hulyesegeket (kernel panic). Na ezutan tortent az, hogy nem ssd-re, hanem hdd-re telepitettem, es oda a unitys ubuntu ment fel, amivel mar nem voltak (jah persze..
) gondok. Amugy nem kell felteni, napi 8-9 oraban RedHatezek, szuleimnel Debian van, csak itthon van Ubuntu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged