- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
>de melyik terminalban?
Háá mittomén. Ami benne van az OS-ben
Értek hozzá -
Sonja
nagyúr
-
BoB
veterán
OTP-nél. Ahogy írtam, cirka 2 hónapja.
Szerk.: meg is van, most is lehet ilyet kérni.
Itt találod milyet kérhetsz: https://www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya
Az enyém mastercard standard, paypass nélkül.
-
bambano
titán
pl:
- se windowsom, se wordöm
- nem tudom, van-e linuxon is futtatható eszköz/program, amivel tudnám diffelni a docot.
- a doc egy minta, amit utána módosítani kell.nem titok, ászf-ről van szó. a kábelszövetség össze szokott állítani egy minta ászf-et, amit utána a szolgáltatók testreszabnak. tehát minimum cserélni kell az adott szolgáltató adatait tartalmazó oldalt, meg egy csomó más helyi sajátosságot akkor is, ha egyébkét a normaszövegtől nem térsz el. de mivel egy ászf-et írnak az egész országra, egyszerűen tarthatatlan, hogy ami jó egy upc méretű cégnek, pláne mobil szolgáltatónak, az jó legyen a kicsiknek is. pl. nálunk nincs akciós készülék részletre, így a határozott idejű vagy hűséges szerződések kezelése indokolatlan.
tehát amikor ászf-et írsz, két lehetőséged van:
1. fogod a mintaászf-et, és azt átfaragod sajátnak
2. fogod a saját előző ászf-edet, és kideríted, hogy a minta ászf mit változott az előző minta ászf-hez képest és a változásokat átvezeted a saját ászf-eden.ez nem is lenne gond, ha nem kellene mostanában évi 3-4-5 alkalommal új ászf-et faragni, mert túl gyorsan változik a jogi környezet. tovább kavarja a helyzetet, hogy a szolgáltatók zöménél legalább két ászf van, mert kábeltv-t meg internetet szinte mindenki szolgáltat abban a társaságban, amit én ismerek. a két ászf-ben a jogi hablaty nagyjából azonos, de az internetes több, mert kellenek hozzá pluszban az internetes specialitások.
na ezt az egész katyvaszt tök frankón lehetne kezelni, ha svn-ben lenne az egész és latex forrásban. meglenne a törzsszöveg törzsszövege külön latexben, meglenne a ktv-internet törzsszöveg különbsége latexben, plusz a helyi sajátosságok megint latexben. és akkor lehetne diffelni meg patchelni az ászf-et.
egyszer átírtam latexre az ászf-et, szép lett meg minden, csak jött pár hét múlva a következő és megint a következő és így tovább. úgyhogy vagy tudsz valami jó algoritmust az egészre, vagy rátolod egy szerencsétlenre a melót, hogy szívjon vele más
szerk: most ilyenekről nem beszéltem, hogy a wordben faragott ászf minta küllemre, tipográfiára egy szemétdomb. merugye a word az kompatibilis, csak ő nem tud róla. meg olyanokról se, hogy a fejezetcím az egy kézzel begépelt sorszám + fejezetcím bolddal kihúzva. idáig terjed az átlag jogász szövegszerkesztési ismerete.
-
-
Először is köszi az utánajárást, és a választ.
[link]
A másik threadben jeleztem, hogy ezt láttam, itt kimaradt. De ezzel közelebb vagyok a célhoz? Ez session keyring, Now generate and add a new key into your keyring: this step should be repeated every time you flush your keychain (reboot) , nekem valami olyan keyring kell, ami automatikusan oldódik a grafikus bejelentkezővel. (vagy a nevemben inudló processek, igazából ez talán mindegy is, random semmi nem indul el a nevemben, a tudtom nélkül.)
[link] eszerint van user-spec keyring, de semmi tapasztalatom a témában.De így belegondolva, ha valaki hozzáfér a rendszerhez (mivel pl az nincs letitkosítva..), akkor egy rc.local, vagy bármivel adhat ki olyan parancsot, hogy a titkosításom a semmivé legyen.
Akkor ez annyira még sem jó irány, mint gondoltam.
-
spammer
veterán
Én nem használok offlineimapet, de itt egy elég hosszú írás: The Homely Mutt / Steve Losh
-
-
-
spammer
veterán
és (#4959) colomb2
Arra volnék kíváncsi, hogy mennyit kajálnak úgy alapjáraton és mennyit úgy, ha az ember elkezdi belakni őket. Már amennyire be lehet lakni őket.
Továbbá adblocking, flash, renderelés megy-e nekik rendesen, meg ilyesmik. Mennyire használható ténylegesen a mindennapokban, kellett-e szívni ezzel vagy azzal... Azaz vajon megéri-e leváltani a FF+Vimperator kombót.
Ha lesz időm, teszek majd valamelyikkel (ha nem is mindegyikkel) egy próbát, de gondoltam megkérdem, hogy egyáltalán érdemes-e időt szánni rájuk.
-
Apollyon
Korrektor
A hobbit úgy emlékszem csak 40fps volt, de nekem még így is gyorsított felvételnek tűnt (amúgy nem volt az), de sokkal királyabb mint a sokD meg felbontásháború.
A 60 fps szerintem azért rémlik neked, mert youtubeon nemrég lett bevezetve, hogy a gameplayvideók jobbak legyenek.
(#4692) Penty: Én most 1680x1050-en csapatom ennyit tud a notesz, de az újabb Thinkpadeknél már 1600x900 van. Nem értem ez most akkor miért jobb
– hülyeség.
Ha majd új gépet (notesz) kell vegyek tuti szerzek mellé valami értelmes 16:10-es monitort. Agyfrászt kapok amúgy hogy nyomják ezt a 4K-t már a telefonokba is noteszon meg szinte natívon fut full képernyőn a Doom2.
-
Penty
aktív tag
"...24 kepkocka/perc..."
Diavetítésnek ez egy kicsit gyors, filmeknek viszont édeskevés.
@(#4687) Iscariah
Az 1920×1200 az nekem is jobban bejönne a jelenlegi 1920×1080 helyett, mert egy kicsit nagyobb lenne a hasznos képfelület, ami általános gépezésnél előny. Viszont kár, hogy nem nagyon lehet ilyen képfelbontású laptopokat kapni.
A másik dolog, ami nekem talán még jobban kellene, az a megfizethető árú IPS panellel szerelt laptop. Persze az említett 1920×1200-as felbontásban. Még mindig visszasírom a régi CRT monitorom képminőségét, színhűségét, betekintési szögét stb. Emlékszem, mikor pár éve vettem ezt a laptopot, majdnem sírva fakadtam a képminőségétől. -
-
bambano
titán
az kell, hogy nekem minél kevesebbet kelljen foglalkozni vele.
namost addig a pontig, ameddig ma el akartam jutni, ezt tudja az alap systemd is. felrakom, megy, kész.
a válogatott szakkifejezések szájra vétele akkor fog következni, amikor nem alap egységsugarú userként akarom majd használni a cuccot, pl. a szervereken. mert amit párszor már mondtam a systemd miatt, az nem mindig volt a katolikus liturgia szerint... -
bambano
titán
pontosan miért is? a systemd-t most se dícsértem agyon, még mindig van lehetőségem kivakarni a rendszerből...
egyébként azért három órával rá válaszoltam, mert ha már linkelem a karotta videót, akkor ugye meg is nézi az ember... és ha VBH-t ajánl a tecső ajánlója, akkor azt is. látnom kell, hogy milyen hatással van az m5 vbh-ra
-
Freel
tag
"Es meg mindig nem kellene ertelmetlenul hajhaszni a verzioszam novekedest, foleg hogy nem tudjatok mi all mogotte."
Kezdő linuxosként a régi verziószámok mögött sem tudom mik állnak, úgyhogy tök mindegy...
'Ami újabb, az jobb' elvet követve igyekszem tapogatózni a sötétben... -
bambano
titán
mostanában egyszer beleültem egy kiállított subaru outbackbe, és életemben először az jött le, hogy ezen még érdemes lenne gondolkodni... (hahun van egy használt, 3.6-os benzines motorrral...) egyébként opel fan vónék, csak a helyi opel szervizek darabszáma zuhan, mint a nyeletlen fejsze...
-
bambano
titán
az első sem olyan nagyon olcsó és nincs hozzá rendes szervizháttér.
a második sokkal egyszerűbb... de a fene se tudja, szerintem sokkal nagyobbat üt, ha egy ócska opelnek kinéző autóval takarod meg a kekec sofőrtársata sleeper autókkal nagyon ki lehet borítani a zembereket
-
-
bambano
titán
meg kellene érteni, hogy attól, hogy a kiadásig vezető úton levő köztes szemetet felrakod, az nem lesz kiadás.
stable kiadás meg pláne nem. a testing repót, debianon az unstable-t pláne, nem azért teszik ki, hogy stabilként használd, hanem azért, hogy hibát keress benne.a rolling disztrókban elvileg nincs hiba a pörgés alatt sem. ha a debianodba beleszórod a testinget, akkor ne csodálkozz, ha dugig lesz hibával.
-
_Dumber_
őstag
Ebből kiindulva akkor mi számít FRISS-nek?...
Szóval a rollingra inkább jellemző, hogy folyamatosan kapsz újakat, mint az hogy mindenből a legújabb van..GCC ...Arch-on a 3.14-es kernelt használom (lévén LTS). Kapom folyamatosan a frissítést rá. Használok továbbá vmware-t is, amihez a kernelmodulokat minden kernelfrissítésnél újrafordítom (nem tudom ez e a legmegfelelőbb szó).. Az utóbbi 2 frissítésnél már csak a 5.x-el hajlandó lefordulni, de az meg nincs az ARCH stabilban. (irtad is hogy miért).
Ilyenkor teszting repo be... gcc frissít... lefordít... teszting ki... downgrade gcc.
Lassan megunon és blacklist-re rakom a kernelt ... -
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
hosszú évekig az volt kint a webjükön, hogy nulla remote root hole a default installban.
csak azt nem tették hozzá, hogy a default install semmit nem rak fel, tehát nem is nagyon lehet benne hiba. gyakorlatilag a legalapabb openbsd-t rakja fel, ami csak annyit tud, hogy fel tudja telepíteni a többi részét.namost úgy nem kunszt nulla remote root hole-t csinálni, hogy nincs nyitott port...
de ha most megnézed, most már van két remote root hole-uk... na azt mibe rakták bele? ennyire bénák hogy lehetnek, hogy ezt összehozták? -
camillus
tag
OpenBSD joval konzervativabb
Amúgy mi a baj az ufs-el?
az osszes fejlesztonek fejet kell hajtani elottuk
Nem lehet minden disztró systemd. Az nem szabad szoftver (Gentoo included). Ettől függetlenül Poettering FTW!
-
Apollyon
Korrektor
Ja értem.
Jelenleg nem menekülök, csak majd ha kell...Ilyen szerintem amúgy nem lesz.
Meg kíváncsi vagyok, főleg ez az indok .) Azért mégis a BSD az egyik legnagyobb Unix-szerű OS. Ha esetleg egy ilyen gép elé ülnék ne essek kétségbe. Bár az is igaz, hogy ismerősi körömből abszolút senki még csak nem is linuxozik, így erre nem nagy az esélyApropó systemd. Engem annyira nem érint a dolog. Sőt, én már előbb váltottam új Debianra is mint kellett volna, de csak az újabb csomagok miatt. Igazából nem nagyon érzek különbséget. Viszont mostanában mintha lassabban indulna amióta stabil lett a kiadás
-
F34R
nagyúr
Ehhez meg annyit, hogy nagyjabol a FreeBSD es a NetBSD koveti a rolling csomagfrissitest, par csomag viszont eleg regi es konzervativ: xorg
Driverek: nagyon gyerek, igy inkabb regi gepre valok ~6 evestol regebbiekre.
Filesystem szempontjabol is messze el vannak maradva, kernel oldalrol csak ufs, zfs tamogatott, kukaztak az xfs-t es ext is csak olvashato formaban tud fuse segitsegevel.
Semmi, udev es systemd, csakis devfs amit mar a linux jo regen kikuzott, kernelben meg van nyoma de onallo daemonkent mar nem funkcional csak opcionalisan.
Nincs mas geped, amivel komunikalsz es nincs, mediaplayered, okostelefonod, okositott routered akkor hasznalhato. Nagyon egyszeru port rendszert hasznal, hasonlo a gentoo ebuildjeihez.OpenBSD joval konzervativabb, iztonsagcentrikus csaladtagja a BSD-knek.
-
-
Vladi
nagyúr
A táp jóféle, szerintem bírja még.
Ha az alaplap hal meg - erre van a legjobb esély - lehet cserélem, vagy átkondiztatom.
Évente 2 alapos takarítás kell. Nem fogyaszt sokat, nincs hőingadozás se nagyon.Ramot meg lehet venni ddr3-at még sokáig.
Nekem kialakult egy ilyen pervezióm, hogyha van egy gépem akkor használom. Sokáig.
végül is a gépeim amik valah voltak (pc) mind letoltak legalább egy évtizedet.
-
Vladi
nagyúr
Miért gondolod, hogy megdöglik? 5-6 éves most. Mitől döglene meg?
Megnéztem amúgy, idle 3 wattal kevesebb a 4350, loadban meg 15wattal. Loadba szinte sose jut, a 3 watt meg kevés cserélni. A passzivitás lehetne még szempont, de most is olyan halk a zafír, hogy ez se szempont.Addig marad, míg megdöglik. Max megy még 15 évet.
Egyébként nemrég vettem 9250-et használtan, még működik.
-
-
bambano
titán
jaja, azóta, hogy perlben meg pythonban írnak rendszerscripteket, amiket shellben sokkal egyszerűbben meg lehet csinálni (betegesen túlterjeszkedik az oop).
meg azóta, hogy a programoknak olyan függősége van, hogy eldobom az agyam. hogy egy nyomorult ghostscriptet (ami egy bemeneti fájlból csinál egy kimeneti fájlt) nem lehet felrakni önmagában, csak egyéb vírusszerű függelékeivel.csak annyi biztatót látok, hogy buguntuék már a megyéből is kiértek...
-
-
-
spammer
veterán
emmet-vim, nerdtree, vim-airline vim-multiple-cursors YouCompleteMe
nerdcommenter vim-session vim-misc (ez utóbbi kell a vim-session-höz)De amúgy a fontok sem annyira tiszták urxvt alatt, hiába állítgatom a Xft configban, xfce4-terminalt mellé rakva látható a különbség. Nem sok, de látható, és amit egyszer láttam, azt már nem tudom nem látni.
-
Rimuru
veterán
Nem írok rossz scriptet, főleg ha 20 sor az egész.
De mindegy is, annyira nem fáj csak nem esett jól, a lényegre emlékszem is. Viszont most eszembe jutott valami ennek kapcsán így az egész adatszerkezetet megváltoztatom.
Más, láttátok már a Gentoo új oldalát?
-
Rimuru
veterán
Kinőttem már abból hogy a piszkáljam a rendszert.
spammer: Megvannak a linux hülyeségei is. Most így semmi nem jut eszembe, de néha idegesítő tud lenni.
Vladi: CentOS-en komolyan gondolkoztam régen, de sok minden nincs tárolóban, a külső tárolók meg nem érdekelnek. A script jó, max annyi zavarhatta meg hogy nem talált egy fájlt.
-
-
Rimuru
veterán
Tökmindegy lenne a licenc, amíg az irányt a Microsoft adja úgyis az lenne amit ők akarnak (lásd Android). Amúgy tök elméleti síkon ha megnyitnák a forrást nem hiszem hogy hamar jönne egy jobb Windows, sőt szerintem egyáltalán nem lenne jobb. Max úgy lenne ahogy pl a Cyanogen, ott sem ők adják az irányt csak mennek a Android után mást nem nagyon tudnak tenni.
-
spammer
veterán
Nincs. De amikor belépek az oldalra, logolják az ip-t (accounthoz), és amikor mpv-be lövök egy videót, valószínűleg azt is logolják, és ha a 2 ip cím egyezik, akkor már össze tudják kötni, hogy ki nézte (töltötte) a videót. Ha az oldalra belépés és az mpv-s videó nézés között változik az ip, akkor már nem tudják accounthoz kötni (elvileg
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest