Keresés

Aktív témák

• Zoltán

őstag

válasz lacko22 #32 üzenetére

''Mert mondjuk nincsenek hozzá driverek meg illesztőprogramok meg kiegészítők....'' -ez ma már nem igaz. Én még nem találkoztam olyan hardware-rel amihez ne találtam volna drivert. Az újabb cuccokhoz meg már gyakran adják is, nem kell a netről letölteni. (pl.: most vettem egy Samsung lézernyomit, ahhoz is adták.)
    Ha meg netezel, akkor egyenesen muszáj. Itt főleg a biztonságra és a vírusokra gondolok. Meg mondjuk az se lényegtelen, hogy Én win alatt mit szenvedtem az ADSL-lel. (Hálókátrtya-telepítés- halál, adslmodem telepítés-halál, utána axelero-val veszekedés-halál. ) Linux alatt viszont csal beírtam: adsl-setup és 5 kérdésre feleltem, onnantól kezdve tökéletesen ment. Se hálókártyával, se adsl-modemmel nem volt gond, még tűzfal is volt egyből. Ennyit a netről.
    De hogy egy negatívumot is írjak: sok játék telepítése valóban macerás, le kell tölteni a netről a linuxos installprogit hozzá, de nincs mindegyikhez.

• Zoltán

őstag

''Vagy esetleg arra gondoltál, hogy ''sok'' hardverrel nem tudsz mit kezdeni Linux alatt, mert nincs hozzá driver?'' -hála Istennek, ez ma már nem jellemző. Pl.: a nyomtatók közül talán csak a Canon nyomtatókhoz nincs ma már egyedül driver, de netről azokhoz is tudsz letölteni.
    Sok esetben pont fordított a helyzet. Pl.: a pendrive-ommal sokat szenvedtem win98se alatt, mert mind az usb-m driverét peccselni kellett, mind a pendrive-nak külön driver kellett. De Linux alatt csak rádugtam az oprendszer telepítése után és ment! (xp-n is elég rádugni, de egyszer kihúztam ''eltávolitás'' nélkül, azóta se megy azon a gépen egy pendrive se. Linux alatt meg nyugodtan kihúzhatod, ha már nem villog)

[Szerkesztve]

• Zoltán

őstag

válasz Warlock_42 #16 üzenetére

Ilyen gyenge gépen is tudsz grafikus felületet használni, de a KDE-t és a GNOME-t nem. Ez a 2 a legelterjedtebb. Viszont az xfce-t azt tudod, az jóval egyszerűbb. TErmészetesen sennilyen karakteres kezelőfelületet nem kell letöltened, sokféle kezelőfelület alapból van a különböző disztribúciókban

[Szerkesztve]

• Zoltán

őstag

válasz lacko22 #13 üzenetére

UHU-Linux 1.1.1- et (Kamion a neve ennek a végleges verziónak) ajánlom. Több okból:
    -Már a telepítője is magyar nyelvű
    -Rengeteg software eleve benne van, pl. az általad kérdezett tűzfalakból is van benne többféle.
    -Magyar emberek igényei alapján lett kialakítva, tehát benne van pl.: a teljes Magyar CD Jogtár. Teljesen ingyen. De persze nem vagy köteles minden részét feltelepíteni. 300KB-tól 2 GB ig terjedhet a frissen feltelepített linuxod. Plusz egy (általában) 256 Mb-os swap partició.
    -Van benne még Open Office (mint az M$ Office), Gimp,...

• Zoltán

őstag

válasz lacko22 #1 üzenetére

Linux sokkal kulétúráltabb/biztonságosabb. A vírusok 90%-át így is megkapod a gépedre, de nem fog tudni ártani, mert nem tud futni. És igen, kezelni tudsz vele mondjuk az M$ formátumaiba mentett filékat, pl.: egy Wordel írt dokumentumot. Vannak is olyan progik Linux alá, amik tudnak menteni is windowos formátumokba. Tehát mondjuk elkezdhetsz készíteni egy excel táblázatot Linuxon, és befejezheted windows-on.

Aktív témák

Hirdetés