- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
steveetm
őstag
eth2: Realtek RTL8201 PHY transceiver found at address 1.
eth2: Using transceiver found at address 1 as default
eth2: SiS 900 PCI Fast Ethernet at 0xdc00, IRQ 10, 00:0a:e6:63:84:bc.
ezt dobd ki.
Próbaképp akár a 8029 et tedd be a helyébe a dsltől.
ok, lehet hogy pont a kábel szar ennél, de ezt qvra eccerü kideríteni. cseréld meg eth0 eth2 kábelét, mutass egy traceroutet a másik kliensre és egy-egy pinget a gw-re.
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
Mindkét klienssel gyors a kapcsolat, ha a szerverről töltesz le közvetlenül?
Elvileg a route-olással nincs gond, mert a linuxos gép mindkettőne default gw, így az átadja a másik subnet a forgalmat simán, ha az oda akar menni.
Milyen hálókártyák vannak a linuxos gépben? Elképzelhető még talán az is, hogy vmi Realtek, vagy hasonló sz*r, és a kettő együtt már intenzív forgalomnál túlságosan leterheli a gépet. -
L3zl13
nagyúr
Ja igen látom, hogy csak az 1413-as port frowardolódik.
Nem tudom, hogy iptables nélkül hogyan routol a linux két kártya között.
Én biztosan úgy kezdtem volna, hogy oda vissza beállítok egy natot a két belső kártya között, de nem biztos, hogy ez a helyes megoldás.
Egy kis munkahelyi hálózathoz pedig használj switchet, és akkor fel sem merülnek ilyen problémák. -
dabadab
titán
Akkor foglaljuk ossze, azt amit tudunk:
A gond ott van, hogy az a csomag, ami bemegy a kozepso gepbe, vhol elteved, mielott kijonne a tulso oldalon (ezt a masik topikban leirt pinges ize is mutatja). Hogy konkretan hol, az nem latszik, de a traceroute is mutatja.
A route meg az iptables ranezesre jo.
En itt egy kicsit eltanacstalanodtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest