-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norand
csendes tag
Sziasztok, itt vagyok megint.
Szereztem újabb disztribeket, póbáltam már az UHU 2.0-t és a SuSE 9.1-et (ezeket tudtam szerezni, és tegnap (korábbi fórumos ajánlatokra hallgatva) letöltöttem az Ubuntu 6.10-et, amit ma fel is raktam.
SuSE nem okozott gondot, ment a net is rajta, de sem UHU-ban nem tudtam, sem Ubuntuban nem tudom beállítani. Ezen kívül az Ubuntuval az mp3-at sem tudom alapban lejátszani.
Tudom, hogy sokat kell hozzá olvasni, már megvettem és elkezdtem a Szabó Bálint-féle könyvet, és a régebbi itteni fórumos írásokat is böngészem becsülettel, de a netet végre Linux alól szeretném használni...
Szóval az a kérdésem, az Ubuntuban hol lehet beállítani a netet (dinamikos IP cím, és a hozzá tartozó egyéb beállításokat ia a szolgáltató adja). A gépem konfigja benne van a profilomban.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Norand
[Szerkesztve] -
Norand
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mint itt oly sokan. Második napja küzdök a SuSE Linux 7.3-mal (tudom, régi, de csak ezt tudtam hirtelen beszerezni, mert gyorsan kell).
Feltelepítem, külön vinyóra, ezzel még semmi gond, de nem indul el grafikus módban, mert nem ismeri az nvidiás videokártyánkat. Még ezzel sem lenne gond, de nem sikerült beállítanom Linux alatt a netet, így ami programot találtam, azt nem tudom közveltenül a Linux alól letölteni. No nem baj, gondoltam, letöltöm xp alatt, és kiírtam pendrive-ra, meg még cd-re is, de sehogy sem sikerül telepítenem.
Konzol módban totál tudatlan vagyok, és hiába írom be, amit (elvileg) a telepítéshez javasoltak, nem találja az adatokat. Azt gondolom, meg kellene neki mondani, hol keresse, de nem tudom, hogyan.
Ebben kérnék Tőletek segítséget.
Előre is köszönöm!
Norand
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest