- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Egy kis önellentmondásos ajánló...
Újra életjeleket mutat az egyik régi kedvenc terjesztésem, a Siduction. Ahogy a nevéből lehet következtetni, egy Debian SID-en alapuló disztró, tehát nagyon nem LTS, viszont friss, ropogós, és mégis csak egy Debian!A "kiadjuk ha elkészült" koncepciót viszont szépen követik, 3 év után érkezett ez a kiadás...
A KDE verziót nyúzom pár napja, eddig hibátlan!Érdeklődők [erre] tessék!
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #77723 üzenetére
Az hogy van a gépben egy ~40C-s cucc a CPU-tól relatíve távol, vagy van egy ~80C-s cucc (de mondjuk pl. Samu 960 ~90C) közvetlenül a CPU alatt, hidd el, baromira nem mindegy...
Nyilván ha nincs hely, az más tészta, a kényszer nagy úr... -
törölt tag
válasz
tordaitibi #77718 üzenetére
Asztali felhasználáskor szuper az NVMe, kellemesen meleg, jól fűti a VRM kört meg a CPU-t, cserében semmit nem veszel észre sebességben...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Véreshurka #77683 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #77682 üzenetére
"Ha ennyire francia vonalas vagy, a Manjarot nem teszteled még?"
Én csak tősgyökeres franciákkal játszom, migrantokkal nem...A probléma másik oldala, míg Linugzon kifejlesztik a 100. init meg hangrendszert, meg 100x átszabják a KDE meg a GNOME vezérlőpultját, addig a Microsoftos fiúk sem alszanak, csak ők pl. a biztonságon igyekeznek javítani... Ha megnézed az elterjedtség/biztonsági incidens mutatókat, a Win 10 lassan jobb számokat mutat mint a Linugz. Az pl. (csak hogy érintett légy
), hogy a Mint 19 yelp-en keresztül exploitálható nem szerepel az IT oldalak címlapján, azért van, mert kb. a kutyát nem érdekli, szemben a Win sérülékenységeivel...
Úgyhogy a magam részéről az a (részben) Linuxos vagyok, aki senkinek nem ajánl Linuxot, mindenkit igyekszek rábeszélni a Win vásárlásra, nekik is jobb lesz, meg nekem is... -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #77680 üzenetére
Egyszer majd ha nagyon unatkozom, én is írok egy "A Linux szívás" jellegű cikket...
Mé nem gyön el a Linugz Desktop éve, hát pl. ezért, az egyszeri felhasználó egyszerűen nem tudja mire számíthat, mi, hogyan, hol van beállítva...!
Persze erre mondják, nem kell disztró ugrálni! OK, bár én szeretek ugrálni, de azért mindig is a francia vonal volt a kedvenc, a vége mindig Mageia/Mandriva, és akkor a Mandrivaban az 1000 éve használt URPM csomagkezelő (ami amúgy zseniális) helyett kaptunk DNF-et (ami szintén OK egyébként), mert csak. Szóval nem kell azért ugrálni, hogy alapvető változások jöjjenek, elég ha a T. fejlesztőknek éppen "Miért is ne?!" napja van...Oszt meg is van az eredmény, a szenzációs 3%-os részesedés (MUHAHAHA) az asztali rendszerek piacán tavaly már csak 1.6% volt, miért nem csodálkozom...
-
törölt tag
válasz
Véreshurka #77677 üzenetére
Jó Linugzos szokás szerint hol így, hol úgy van beállítva, pl. nálam Mandrivan ment alapból mindkettő, gyorsan a discardot ki is szedetem az fstabból...
Én nem javaslom a kettőt együtt, főleg mert felesleges. Igazából az fstrim a favorizált, és bizonyos meghajtók szottyos firmware-jei miatt én is inkább azt javaslom, bár az én Transcend, ADATA, Kingston, Intenso felhozatalomnál sosem volt gond a discarddal sem, viszont bizonyos Samsung, Crucial, Seagate, stb. cuccoknál igen. Ha részletesen érdekel, akkor a libata-core.c doksiját/forrását nézegesd, ott fel van tüntetve, aktuálisan melyik típusokkal van gond. -
törölt tag
[DNF] csomagkezelő.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #77586 üzenetére
(és Kapitány)
Ezek a formázós blog/fórum/stb. motorok a sírba tesznek, csicsa van, használhatóság kevésbé...
A write csak minimális formázást támogat és kifújt (mondjuk formázó karakterek pl. az _, *,# és nem tudod neki megmondani, hogy most nem formázásra akarod használni, ez a hátránya, figyelni kell), úriasan mondva pure text és semmi más.
Ja, animált tapsikoló emberke sincs... -
törölt tag
-
törölt tag
Akkor Ubi kolléga közkívánatára kirakosgatom az értelmesebb bejegyzéseimet ide:
[Blogocska]
Elsőnek a GPT/EFI téma ráncfelvarrva:
[EFI/GPT] -
törölt tag
válasz
GreenGoblin #77557 üzenetére
A WoeUSB nevű cuccal próbáld kiírni!
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #77541 üzenetére
Nekem minden rolling, half-rolling szakértői...
Tudom az én hibám, meg hülye is vagyok a Linuxhoz (főleg), de leragadtam az LTS, meg a "kiadjuk ha elkészült" vonalnál, és mindig mosolyogva nézem, ahogy a népek rolling disztrókkal, meg tiling ablakozókkal szopatják magukat, mert ugyi ezekről ismerszik a Linux szakértő (nyilván ez nem Madrac kollégáról szól)...l#77542 Ubi: baromira elégedetlen voltam a Kugli Bloggerével, ezért költözni akartam, de aztán erőforrás hiány miatt elmaradt a dolog... Összeszedem magam, és majd kipakolom valahova azokat, amik nem túl elavultak.
-
törölt tag
válasz
madrac #77538 üzenetére
Mint arra finoman utaltam, sztem sosem jön el a Linugz desktop éve, legalább annyi sebből vérzik mint a Win. Pont a PH fórumokon jelenlévő Linux evangelisták és megmondóemberek (nem Ubira gondolok!) voltak az egyik ok, amiért takarékra tettem magam...
Nem akartalak megkövezni, csak jelezni, hogy a Linux filozófia egyik alapvetése (volt), hogy a rendszer feltételezi, tudod mit miért csinálsz...
Egyébként Ubuntu és leszármazottai szólnak a particionálásnál erről, kifagyás nélkül, nálad ha jól emlékszem Manjaro volt, azt nem nagyon ismerem, messziről kerülöm az ilyen Arch alapú "szakértői" disztrókat, szívjanak velük csak a szakértők...Az átállás egyszerű, a gdisk gyk. automatikusan megcsinálja a lemezek GPT-re konvertálását. Ha esetleg az segít, kiteszem valahova az erről írott bejegyzésemet...
-
törölt tag
válasz
madrac #77509 üzenetére
Üdv a Linugz desktop évében!
Azért az egységesítés nagyban segít az önszopatás elkerülésében, én már évekkel ezelőtt átálltam EFI/GPT-re egységesen (ahogy megboldogult blogomban írtam is róla), teljesen probléma mentesen használom.
És kicsit vitatkoznék is a Kapitánnyal, ma már semmi nem szól az MBR/MSDOS mellett, inkább csak gondot okoz...
Azért akad egy kis user error is, azon pl. hogy egy MBR-ben betöltött telepítő nem csinál neked EFI-s rendszertöltőt, nem nagyon kéne csodálkozni... -
törölt tag
válasz
Gabengocia #77202 üzenetére
Jóemberek barkácsoltak egyet Ubuval, letöltöd a cuccot, felmásolod a telepítőt tartalmazó pen /EFI/boot könyvtájába, és próbálkozol...
https://github.com/jfwells/linux-asus-t100ta/blob/master/boot/bootia32.efi?raw=true
vagy
https://github.com/hirotakaster/baytail-bootia32.efi/raw/master/bootia32.efi -
törölt tag
Aki azzal szívna, hogy Devuan (v. bármelyik nem systemds terjesztés) alatt nem indul automatikusan a PulseAudio, '/etc/pulse/client.conf.d/00-disable-autospawn.conf':
# On linux systems, disable autospawn by default
# If you are not using systemd, comment out this line
# autospawn=noOszt mán megyen...
-
törölt tag
válasz
peterattila #76417 üzenetére
Létezhet, RX Vega 56 ~5W.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest