- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
malnabokor
senior tag
válasz
lev258 #62637 üzenetére
Már nem tudom, mert közben igyekezetem utánajárni, az Ath5k alapból meg kellett, hogy legyen, és most működik is
Nem tudom, hogy mi változott az elmúlt 3 óra alatt, de most jó
A következő projektem, hogy hogyan lehet ikonokat (Thunderbird, Firefox) kirakni az asztalra a Rox(?) közreműködésével.szerk: azért megnéztem, soft és hard blocked "no"
-
malnabokor
senior tag
válasz
ubyegon2 #62622 üzenetére
Köszönöm szépen, az antiX-ot választottam, de most töltöm le a Tharpup 6.0.5-öt (lehet kipróbálom azt is).
Ami az antiX-al tapasztalatam, hogy az egylapfüles böngészés (Facebook) esetén is még volt 500MB szabad RAM, és vállalható sebességű volt (a "vezérlőközpontban" pedig van beépített Adblock, eddig azt használtam, csak szervert kellett megadni neki).
Ami viszont probléma, hogy eddig még nem sikerült a WiFi-t működésre bírni. Van Windows Wireless Drivers, ami a .inf fájlt kéri, viszont amennyire tudtam, szétboncoltam a Toshiba oldaláról letöltött Atherosos zip fájlt, de abban egy árva .inf-et nem találtam -
malnabokor
senior tag
válasz
lev258 #62617 üzenetére
Köszi, pont ezt a listát néztem, ez alapján választottam. De lehet inkább a Bodhi lesz.
#62618 CPT.Pirk
A gépnek egy kicsit ki kell még bírnia karácsonyig, akkor lesz majd tablet. Nem várom el tőle az én laposom sebességét, ami SSD-vel 7 másodperc alatt (jelszóval együtt) gomból asztalig bootol (pedig 5 éves), de mondjuk arra számítanék, hogy nem kell várni a felület kb. soronkénti kirajzolására, random háttérfolyamatok miatt nem fog magába roskadni, és a levelezés csak működni fog normál sebességgel. A böngészésnél tudom, hogy ma már más kategória egy oldal megjelenítése erőforrásilag, mint 10 éve, de talán ha egyszer betölt egy oldal, akkor talán az is működhetne.
(És nem mellesleg nekem is ismerkedés lenne a rendszerrel, mert érdekel, de saját gépemen ez nem jöhetne szóba)
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Eddig csak szemléltem a Linuxot, viszont most a nagymamám laptopjára szeretnék az eddig szenvedő Vista helyére egy rendes rendszert tenni.
Pár adat a laptopról: Toshiba Satellite L30-10P
- Intel Celeron M 440
- ATI Radeon Xpress 200M
- 15.4 inch 16:10, 1280 x 800 pixel
- 1 GB RAMNagy lendülettel a Linux Lite-ot akartam most este felrakni, USB-re ki is írtam, csak a lapos nem tud USB-ről bootolni, itthon meg nincs egy darab DVD... úgyhogy holnap mehetek 7-8 év után újra DVD-t venni.
A kérdésem igazság szerint ez lenne, hogy igaz, hogy én szétnéztem a neten, és az alapján a Linux Lite-ot és a Bodhi Linux tűnt szimpatikusnak, de Ti mégis jobban benne vagytok a témában.
Amire használva lenne: böngészés (Firefox?), levelezés (Thunderbid?), pdf/szöveges fájl megnyitása, képek nézegetése egy küldő merevlemezről. Mit ajánlanátok?
-
malnabokor
senior tag
válasz
lev258 #41287 üzenetére
Lehet nem lesz rá szükség, mert most elkezdtem az egész mappát kimásolni mindenestül, hogy legalább legyen valami mentésem, ha félresikerülne valami, viszont a másolt mappát meg tudom nyitni rendesen az átmásolt fájlokkal együtt, szóval úgy tűnik megoldódik a probléma
Köszönöm szépen a segítséget! -
malnabokor
senior tag
válasz
lev258 #41281 üzenetére
Nem volt semmi különleges, nem titkosítottam, egyedül annyi, hogy a Windows.old mappában van, de más dolgokhoz abban a mappában hozzá tudok férni, szóval az nem lehet. Maga a mappanév, amit nem tudok megnyitni is csak a vezetéknevem csupa kisbetűvel, semi extra karakter. Ami számomra furcsa, hogy a hiba az ntuser.dat-ra vonatkozik, ami elvileg e pár megabájtos fájl, de egy ilyen fájl miért blokkolná egy egész mappa megnyitását?
-
malnabokor
senior tag
válasz
lev258 #41277 üzenetére
Nem vagyok tisztában még mindennel, ez elég új nekem, de köszönöm, sikerült megcsinálni.
Viszont újabb problémába ütköztem, minden mappát el tudok érni, kivéve, ahol users alatt saját nevemen futó mappát, ahol a dokumentumaim, képeim lennének. Ha azt a mappát szeretném megnyitni, akkor "Failed to open directory "*" ". "Error when getting information for file '/media/*/*/*/ntuser.dat': Input/output error.
Elkezdtem neten keresgélni, pár helyen merevlemez hibát említettek, de mint feljebb írtam, az elvileg 100%-os. Erre van valamilyen megoldás?
-
-
malnabokor
senior tag
válasz
spammer #41264 üzenetére
Köszönöm szépen, a Xubuntu tökéletesen fut.
Hozzáférni az eredeti lemezhez viszont sajnos már nem, utána is néztem a problémának, a Windows hibernálása miatt létezik egy hiberfil.sys. A megoldás szerint:
"use this in the terminal , even if u cant access windowssudo ntfsfix /dev/sdXY
where XY is the partition"Írják, hogy XY helyére mehet pl sda1 sdb2, és az is megvan, hogy a betű jelenti a fizikai meghajtót, viszont tudtommal van egy rejtett/vagy valamilyen partícióm, amiről a teljes alap géppel szállított windows jön be helyreállításkor. Plusz van egy 32Gb-os ssd, ami egyfajta gyorsító a gyakran használt fájloknak, de ez sincs külön feltuntetve. A kérdésem, hogy ezek bekavarhatnak-e, vagy csak ahhoz nyúl a linux, amit lát? (Tehát van egy merevlemez és pendrive, és akkor nekem az sda1-et kell használnom).
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy pendrive-ról futtatott Linux-szal adatokat kimenteni egy gépről (egy Win10-es gép, ahol a Windows teljesen meghalt, nem indul. Az UEFI/Bios-os Dell saját hardverdiagnosztikája szerint minden rendben van a géppel hardverügyileg). Szóval az itcafe-s cikk alapján csináltam egy Puppy Linux-os pendriveot, ami sajnos nem indul el (azaz elindul, kiírja, hogy várjak 5 másodpercet a rendes induláshoz, f2/f3 menüpontok működnek - és ennyi. 5 másodperc után az egész újraindul, és csinálná ezt végtelen ciklusokban.
Szóval a kérdésem az, hogy az általam felvázolt helyzethez van valami disztró, ami alkalmasabb? (Első körben még reménykedem, hogy mondjuk csak ez nem indult el, és más fog, látom fentebb, ilyen a mint és az elementary pl.).Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest