- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
válasz
chubii #14385 üzenetére
Pendrive-ról indul a komplett rendszer? Nem lehet, hogy csak a rendszerbetöltőt (GRUB/2) telepítetted oda?
Én felbootolt állapotban megnéznék pár dolgot..
-fstab, -mtab tartalmát, -df --si kimenetét, aztán ezeket mérlegelve indulnék el.. Ha csak a GRUB-ot kell rendbeszedni, elképzelhető, hogy
-grub-install /dev/sdx
-update-grub
elég neki.Persze mindezt én Debiannal tenném, szerintem Ubuntu alatt is ugyanezek a parancsok.
udv
letix -
letix
senior tag
-
letix
senior tag
Köszönöm neked, és VladimiR nek, a kettőtök megoldásából megoldottam, szuper lett!
Apropó, awk-ban a szeparátor ( " " ) helyére vajon lehet egy "tabulátort" betenni?
Csak hogy a kimenet szép is legyen.udv
letix -
letix
senior tag
Tisztelet az uraknak!
Egyszerű kérdésem lenne.:
nbtscan -el dolgoznék, de a kimenete nem az igazi.
Úgy szeretném, hogy az első (IP) és a második (NetBIOS név) oszlopot felcserélve dobja a kimenetre, majd ezután a név szerint sort-olnám, és tovább feldolgoznám.
Próbáltam -s opcióval " " szeparátort megadva, majd ezt cut-al feldolgozni, sikerült is kinyerni külön 1-1 file-ba az IP illetve a NetBIOS oszlopokat, de ez se annyira jó, mert így nem tudom melyik IP-hez melyik név tartozik.
Van esetleg ötletetek?
Köszönöm!
udv
letix -
letix
senior tag
válasz
sh4d0w #11433 üzenetére
Köszi a válaszod!
Nos, a helyzet az, hogy beléptettem tartományba, krb5-kdc fent is van, úgy félig meddig még működik is, samba authentikál AD-ből, de egyelőre kevés rá az időm és a tudásom is.
A legegyszerűbb az lenne ha az AD-s auth tökéletes lenne, és akkor nem kéne user/pass.
Lehet, hogy az járhatóbb út.
Mindenesetre ha valakinek van ötlete olyanra, hogy a user/pass-t vagy csak a pass-t (illetve annak hash-ét) külön file-ban tárolva hogy lehetne megoldani, az is jó!
Keresgélek addig is.
Köszi!
udv
letix -
letix
senior tag
Üdv az uraknak!
Kérdésem lenne a szakikhoz
Adott egy általam írt kicsi bash-script, amiben egy AD felhasználó user/pass is bele van írva.
(hálózati adminisztratív megosztások felcsatolásához kell.)
Valami módon nem lehet ezt esetleg elfedni, mint pl ahogy a htdigest teszi Apache beállításakor?
Se a géphez, sem pedig a scripthez magához nem fér hozzá senki más, de attól még ez így nem szép. Ti ezt hogyan szoktátok?Automatizálva lenne a dolog, ezért lenne fontos, hogy ne kelljen mindig authentikálnom magam illetve a kódban se lehessen látni a user/pass kombót, vagy legalább a pass.-t.
Köszönöm az ötleteket.
udv
letix -
letix
senior tag
Tiszteletem!
Kérdésem lenne a szakikhoz!
Adott atom-os kisgép, 1db 250-es SATAII-es hdd-vel.
Partíciók.:
a.: 1 ntfs (xp, nagyritkán s-video-n keresztül divx-hez.)
b.: 1 swap
c.: 1 ext3 rendszer (mbr itt van)
d.: 1 ext3 adatMivel ez a soho router mögötti "router", + néhány apróság, tervezem, hogy betennék még egy 250-es HDD-t, RAID1-hez.
Kérdésem a következő.:
-Elméleti síkon megoldható-e hogy b,c,d partícióknak készítek raid1 tömböt, xp-t pedig magára hagyom az első HDD-n?
-Továbbá bonyolítja a dolgot, hogy a d partíción vannak adatok, amiket XP alatt használnék, terveim szerint csak olvasásra. (valamiféle EXT2IFS driver segítségével.
Gondot okozna-e, ha XP alól, a tömb d partíciójára írnék? Vagy maradjon read-only módban, és akkor nincs rizikó?Az egész elmélet marhaság, és Google irányba kéne mennem, "dual-boot sw RAID1" kifejezéssel ?
Köszönöm, és elnézést ha kicsit zavaros.
udv
letix -
letix
senior tag
Vladi!
Nos sikerült elintéznem hogy odaülhessek a géphez, továbbá van root jelszó is.
A másik amit érdemes megemlíteni, hogy nincs rajta php, ergó ez is lehet gond, hiszen php-s oldalt írtak. (de i.explorer alatt megy!! )
Forrásból, vagy bármilyen más módon lehet e még frissíteni, telepíteni esetleg rá php-t? (Red Hat 7.3 Valhalla) Gondolom úgy is beleütközöm majd függőségi gondokba,ha egyáltalán találok hozzá csomagot.
Ubuntu 8.04-en kipróbáltam az oldalt, itt belső hálón, és hibátlanul működik.
Köszönöm.
udv
letix -
letix
senior tag
válasz
Atti1112 #6750 üzenetére
Debian alatt így működik a dolog.: (Ubuntu alatt is úgy emlékszem)
Környezet/Adminisztráció/Bejelentkező ablak ott a biztonság fül, majd az autómatikus bejelentkezés engedélyezése.
root ként nem biztos hogy jó ötlet, másrészt nem vagyok benne biztos hogy lehet-e.
udv
letix -
letix
senior tag
Üdv az uraknak!
A szakik véleményét szeretném kikérni, remélem megerősítenek a problémával kapcsolatban.
Adott egy 7.3-as Red Hat-al szerelt gép a munkahelyemen, zorp mögött, ezen fut a webserver.
Kitalálták nálunk a nagyok, hogy csináltatnak egy csilli-villi weboldalt, a régi helyett, és ezt kell átültetni a gépre.Csak 10 percre tudtam odaülni a géphez, így túl sok infót nem tudtam összegyűjteni a rendszerről, de az bizonyos, hogy az utolsó frissítést a gép telepítésekor tették meg, úgy 2005 körül.
Mivel nem én rendelkezem a gép fölött, így sem frissítést, sem egyéb változtatást nem tudok egyelőre eszközölni az új odlal beiktatásán kívül. (más viszont még ennyire sem ért hozzá)
Szóval az oldal (javarészt flashből áll, de van html-es opció is) gond nélkül működik kintről explorerrel, de minden más böngészővel csak a kódot dobja ki. Valószínű a programozók nem hibáztak, mert az ő szerverükön minden böngészővel jól működik.
Ebben az ügyben az illetékes szerint biztosan a programozók hibáztak valahol. Én úgy gondolom, hogy egyértelműen nálunk van a hiba, hiszen legalább 2,5-3 éve nem telepítettek egy frissítést sem.Szerintem egy dist-upgrade megoldaná a dolgot. Jól gondolom?
Előre is köszönöm a segítséget.
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest