- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Egy esetleges jövőbeli szívás ami a chromium használókat fogja érinteni
Hacsak addig el nem áll a szándékától a google.
Use Chromium? Sync Features Will Stop Working on March 15 -
attilav2
őstag
válasz
leviske #69453 üzenetére
Próbálkozzal Arch-al
Viccen kívül. Lehet hogy macerás a telepítés, de legalább nem erőlteti a grafikus felületet. Az alaprendszer telepítése után kapsz egy konzolos rendszert és utána úgy konfigurálod az X-et ahogy akarod, olyan komponenseket raksz fel amilyeneket akarsz. A wikije nagyon jó, sokat segít.
SuSe-ból a tumbleweed-et vagy a leap-et próbáltad? Ha leap-et, akkor próbáld ki a tumbleweed-et is, lehet hogy a leapben levő kernel régi a laptopodhoz. -
attilav2
őstag
válasz
zoltanz #69423 üzenetére
Én innen https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/current-live/amd64/iso-hybrid/
választottam debian telepítő médiát (a kde-set) és gond nélkül felismerte az alap dolgokat, hang, vga, monitor, keveset kellett útólag reszelni rajta (nyomtató szkenner telepítés). CPT.Pirk linkelte ezt a telepítő forrást a topikban. Megpróbálhatnád újra egy itteni médiával a telepítést, hátha nagyobb szerencsével jársz. -
attilav2
őstag
válasz
CPT.Pirk #69267 üzenetére
Érdekes dolgot tapasztaltam az egyik KORÁL könyvtárat ki tudom listázni az ls -la KORÁL paranccsal, a másikat viszont nem, illetve csak akkor ha az egész letöltési könyvtárra nyomok egy ls-t és ott kijelölöm a másik KORÁL könyvtár nevét, kimásolom majd az ls -la után beillesztem. Tehát van valami olyan karakter eltérés a két látszólag azonos nevű könyvtár között amit billentyűzettel nem lehet lekövetni. X akta
-
attilav2
őstag
Sziasztok!
OpenSuSe Tumbleweed alatt Qbittorrenttel tapasztaltam a következő furcsaságot.
Letöltöttem a Korál homok szélben albumát először flac majd mp3 változatban. Mindkét torrent egy KORÁL könyvtárat hozott létre. Most van két azonos nevű könyvtáram amit a grafikus felület (Kde, Dolphin) listáz és be tudok lépni mindkét könyvtárba, de paracssorban csak az egyikbe enged belépni. Elég furcsa helyzetHogy engedheti meg ezt a rendszer?
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #68618 üzenetére
Keresgéltem a "Kde stuck on splash screen"-re és egy találat azt javasolta hogy a kompozitor beállítások körül nézzek szét. Kikapcsoltam a kompozitort, és újraindítottam a kde-t, megszűnt a probléma, majd visszakapcsoltam a kompozitort és próbáltam indítani így is, ekkor is késlekedés nélkül betöltött. X akta
-
attilav2
őstag
Sziasztok!
Arch linux
Beleütköztem egy Kde plasma indítási problémába.
Szokatlanul hosszan kinn marad a Kde splash screen, utána betölt megjelenik az asztal, de a tálca csak később jelenik meg.
Mit tudok tenni hogy tudom ezt debugolni? Mi okozhatja ezt? Teljes újratelepítés a megoldás? Nem szivesen raknám újra mert ez egy belakott jól bekonfigurált rendszer. -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #67542 üzenetére
Na csak van hardveres Youtube gyorsításom chromium-vaapi alatt csak el kellett olvasnom figyelmesebben egy itt korábban linkelt oldalon a vonatkozó szöveget:
"On the chrome://media-internals tab, click on the video url (in order to expand it), scroll down and look under Player Properties, and you should find the video_decoder property. If the video_decoder value is MojoVideoDecoder (previously it was GpuVideoDecoder, but now the Chromium builds use MojoVideoDecoder on Linux) it means that the video that's currently playing on YouTube in the other tab is using hardware-accelerated video decoding."Tehát akkor is van hardveres gyorsítás ha a Chromium MojoVideoDecoder-t ír!
Arch és Radeon 6670 alatt a nyílt ati driverhez kell a vdpau támogatás: mesa-vdpau csomag, és a vaapi támogatás: libva-mesa-driver csomag, valamint a patchelt chromium az aur-ból: [link] bináris csomag, így nem mennek el órák a fordítással. -
attilav2
őstag
válasz
Szokenesz #67520 üzenetére
Nekem ezeket a paramétereket írja a Chromium-vaapi youtube alatt, arch linux, radeon 6670 nyílt driver:
Egy Horváth András videót vettem alapul mert ezek elég jó minőségűek, 4k-sak, felbontás 1080-ra volt állítva.
H264ify fenn van.
Ez vajon így jó?Azt a player properties lapot honnan csaltad elő amit a képeden belinkeltél?
-
attilav2
őstag
Sziasztok!
Csináltam egy nfs megosztást /home/usernév/nfs <média lejátszó ip-je>(ro,sync,crossmnt)
A média lejátszóm számára osztok meg filmeket nfs-en. Ezekkel a paraméterekkel elég biztonságos vagy variáljak még rajta, ha igen mit írjak még hozzá? Az all_squash opción gondolkodom, szerintetek növeli a biztonságot ha hozzáadom a paraméterekhez? Arch linuxot használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest