Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz CPT.Pirk #67710 üzenetére

Nem mondtál hülyeséget, ez csak egy felhasználói szokás, mármint a /home saját kreálása vagy a rendszerre bízása. Alapból bőven elég a rendszerre bízni, legalábbis én soha nem csináltam külön. Ha van másik meghajtó, mint ebben az esetben is, akkor viszont annyira felesleges a külön /home, hogy nagyon, mivel a csatolt HDD veszi át a tároló szerepét. szerintem

Egyébként jó ideje automatikusan a /mediába megy a külön meghajtók csatolása, ha az FSTAB-ban szerkesztve csatoljuk.

ooszi

Annak az 500GB-os HDD-nek gondolom adsz valami nevet mondjuk gparteddel, így az alábbi paranccsal megnyitott szerkesztőben tudod csatolni.

pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY xed /etc/fstab

Valami hasonlót fogsz kapni:

# /etc/fstab: static file system information.
    #
    # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
    # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
    # that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
    #
    # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
    # / was on /dev/sda4 during installation
    UUID=7a3e194d-9299-46cb-9093-28763f591b46 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
    /swapfile none swap sw 0 0

UUID=929741bd-5267-448e-bac2-673258cf3a99 /media/ubyegon/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
    UUID=7f085f77-6825-45f7-8bc2-ba75aba3df95 /media/ubyegon/PCX ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
    UUID=3121cd91-e143-47d4-adab-c73024f87840 /media/ubyegon/TT ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0

Az UUID-es sorok mind külön meghajtók, ha így berakod FSTAB-ba, automatikusan csatolva lesznek indítás után. Ez csak egy példa, a szerkesztésre is van sok jobb mód, de most ezt találtam hirtelen, mert ami az SSD-s blogban van, nem minden esetben működik.

A terminalos parancsban a xed az a szövegszerkesztő Mint alatt, ha nálad más van, annak a nevét írd helyette.

Új hozzászólás Aktív témák