- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 17 - alap
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ontheground #65525 üzenetére
Nahát, csak rátaláltál arra az ezeréves blogra, pedig innen is purgálva lett már.....ha találtál bene hasznos dolgot, annak örülök! (berus ft írása lehetett az, én gyakorlatilag azt tettem szöveggel emészthetővé)
Szerintem annak az SSD-nek adhatsz nyugodtan discard opciót, de a 18.04 alapú LL tutira használja a systemd-s heti fstrim-et. (ezt amúgy lecsekkoltad?)
Laikusként igen őszinte leszek most, azzal az SSD-vel akármit tehetsz, semmi egyéb kímélést nem igényel, mindent kibír! Kivéve a vezérlőt, ami úgyis attól függetlenül lesz kampeca, hogy kíméled-e vagy sem.
Leginkább csak zenét meg filmet szoktam letölteni max 720p-ben, torrentben is csak 1 aktív letöltés engedélyezett, majd odafigyelek közben, hogy ne teljen meg a RAM.
Ezt nem értem, a /dev/shm is RAM-ba van irányítva?Már látom......Ha csak nem a helyszűke miatt használsz zram-ot, kipróbálhatnál swap-ot is, azzal hogy fut. (OK tudom mennyivel gyorsabb a memória, még így harmadára tömörítve is, de hátha)
---előbbi lehúzás miatt annyiban módosítok, hogy kell-e a letöltésnek egyáltalán a zram-ba rakott shm-be másolódnia?
A partíció align és a trim rendben van, az I/O ütemezőt átállítottam külön az SSD-nek és a winyóknak is
Ez csak kíváncsiságból kérdem, melyik schedulert használod SSD-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest