Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• erhas01

tag

válasz Lathronos #38945 üzenetére

Igen főnök! .... bonyolítom. :)

Próbálok a gépelésre visszaszokni, a copy past helyett. Ahogy írom, úgy rögzül egyesével az információ.

A Linuxon a stabil verzió a választottam, a teszt verziókból egyelőre elég volt xp-n.
    Az Ubuntut hagytam ott 2002! körül az xp miatt. Nekem, akkor az oldalmenü értelmezhetetlen volt, de végigpróbáltam és az, ami megmaradt, az ad most biztonságérzést. A 2006-tól a linuxos fórumot kettő évig napi szinten olvastam. Ezért nehéz úgy ma az Ubuntu All In One Cinnamon rendszereden valamit végeznem, hogy csak és kizárólag a feladattal legyek elfoglalva. Nincs összeomlás, egész más a stabilitás a régebbi verziókhoz viszonyítva. Továbbá, úgy gondolkoztam, mivel majd egyet akarok használni a Mint, Ubuntu, Debian vonalon, eggyel kezdek foglalkozni. Végignéztem, morogtam, amennyire lehet ráültem a kezemre. Ha elvégezte valaki helyettem a programválogatást, el kell higgyem, hogy az eddig arra fordított időt másra is lehet használnom.

A PPA kérdéssel azért foglalkozok, mert mindig lesz olyan program, ami új, csak nekem kell, minden disztribúción megy és egyedül kell megoldani azon a belakott rendszeren, ami éppen van. Értelmes dolognak tartom a ráfordított időt. Az más kérdés a madár repül, a rakéta is, de a rakétát megtervezni, elkészíteni több idő, mint a repülés megtanulása.
    Amennyire tőlem telik, témánként lépésenként haladok PPA, GPG, a jogosultságok megadása, a rendszermentés, telepítő összeállítása, fájlok, programok helyei, ext4, ...

A napi, heti , ( általában) szinten eddig használt programjaim:
    Firefox, Kisalkalmazás>>Asztal megjelenítő, Double Commander, K3b, Terminal, LibreOffice, Nemo fájlkezelő, Frissítés kezelő, Szoftver és frissítés beállítások, Ubuntu Szoftverközpont, VLC, Scanner, Nyomtató, Rendszerbeállítás, Képnézegető, Usb- tároló. A többi telepített program majd ráér, vagy törlöm.

A menüsorom alul van rögzített, állandóan látszik. A startmenü bal oldalt. A programjaim indítása a panelből történik, vagyis a menüsoron van a fontosabb programok ikonjai. Az összes játék, Steam, rádió törölve.
    Az asztal üres, effekt mentes, minden rögzített, a betűtípus 13, Mint téma.
    Nekem ez a telepítési követelményem.

Ha a programtelepítést követem, akkor maga a rendszer védi az esetleges véletlen törlést.
    Az elején szándékosan minden mindegy alapon csereberéltem a szoftverközpontban.
    Működőképes maradt. Több száz telepített kisalkalmazás után volt a jelszóbelépési gond.
    Ha értettem volna hozzá, biztosan megoldható lett volna az is.
    Meg kellett bizonyosodnom róla, hogy stabil marad, ha nagyon sok lesz a program, akkor is megy.

B]CPT.Pirk: Nagyjából ez volt az elképzelésem.

Új hozzászólás Aktív témák