- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
erhas01
tag
válasz
Lathronos #38945 üzenetére
Igen főnök! .... bonyolítom.
Próbálok a gépelésre visszaszokni, a copy past helyett. Ahogy írom, úgy rögzül egyesével az információ.
A Linuxon a stabil verzió a választottam, a teszt verziókból egyelőre elég volt xp-n.
Az Ubuntut hagytam ott 2002! körül az xp miatt. Nekem, akkor az oldalmenü értelmezhetetlen volt, de végigpróbáltam és az, ami megmaradt, az ad most biztonságérzést. A 2006-tól a linuxos fórumot kettő évig napi szinten olvastam. Ezért nehéz úgy ma az Ubuntu All In One Cinnamon rendszereden valamit végeznem, hogy csak és kizárólag a feladattal legyek elfoglalva. Nincs összeomlás, egész más a stabilitás a régebbi verziókhoz viszonyítva. Továbbá, úgy gondolkoztam, mivel majd egyet akarok használni a Mint, Ubuntu, Debian vonalon, eggyel kezdek foglalkozni. Végignéztem, morogtam, amennyire lehet ráültem a kezemre. Ha elvégezte valaki helyettem a programválogatást, el kell higgyem, hogy az eddig arra fordított időt másra is lehet használnom.A PPA kérdéssel azért foglalkozok, mert mindig lesz olyan program, ami új, csak nekem kell, minden disztribúción megy és egyedül kell megoldani azon a belakott rendszeren, ami éppen van. Értelmes dolognak tartom a ráfordított időt. Az más kérdés a madár repül, a rakéta is, de a rakétát megtervezni, elkészíteni több idő, mint a repülés megtanulása.
Amennyire tőlem telik, témánként lépésenként haladok PPA, GPG, a jogosultságok megadása, a rendszermentés, telepítő összeállítása, fájlok, programok helyei, ext4, ...A napi, heti , ( általában) szinten eddig használt programjaim:
Firefox, Kisalkalmazás>>Asztal megjelenítő, Double Commander, K3b, Terminal, LibreOffice, Nemo fájlkezelő, Frissítés kezelő, Szoftver és frissítés beállítások, Ubuntu Szoftverközpont, VLC, Scanner, Nyomtató, Rendszerbeállítás, Képnézegető, Usb- tároló. A többi telepített program majd ráér, vagy törlöm.A menüsorom alul van rögzített, állandóan látszik. A startmenü bal oldalt. A programjaim indítása a panelből történik, vagyis a menüsoron van a fontosabb programok ikonjai. Az összes játék, Steam, rádió törölve.
Az asztal üres, effekt mentes, minden rögzített, a betűtípus 13, Mint téma.
Nekem ez a telepítési követelményem.Ha a programtelepítést követem, akkor maga a rendszer védi az esetleges véletlen törlést.
Az elején szándékosan minden mindegy alapon csereberéltem a szoftverközpontban.
Működőképes maradt. Több száz telepített kisalkalmazás után volt a jelszóbelépési gond.
Ha értettem volna hozzá, biztosan megoldható lett volna az is.
Meg kellett bizonyosodnom róla, hogy stabil marad, ha nagyon sok lesz a program, akkor is megy.B]CPT.Pirk: Nagyjából ez volt az elképzelésem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Apple asztali gépek
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged