- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #26899 üzenetére
" Ha egy leírás a logikának teljesen ellentmond, akkor azzal én nem tudok mit kezdeni, akármit is írnak egy hibáról, ha a küszöbérték 100 és a hibaszám 222 millió, akkor nekem hiába írják, hogy ez normális"
Továbbra is azt tudom mondani, h egyes, bizonyos, alapvető pontokat nem figyelsz meg rendesen a soraimban. Legalább kétszer írtam -visszaolvashatod-, hogy a leírás NEM a milliós hibára utaló teszt sorra utalt mint rendben levő. Hanem a 197 és 198 kapcsán utalt arra h rendben levő, és nem először emlékeztetlek arra h CSAK e két sorszámra hivatkoztál ELEINTE, de a leírás szerint NEM jelez hibát nálam e két sor. EKKOR teljesen logikusan megjegyeztem ,h vagy te tévedsz EBBEN, vagy az általam linkelt weboldal. Csak KÉSŐBB említetted csak a 195-t. Evvel már -mint olvashattad legutóbbi, rád reagáló hsz-emben- egyet értettem, és ABBAN szerepel a sok milliós hiba.
Többször nem ismétlem el, miket olvastál félre kétszer is a hsz-eimből - a fentiekben is olvashatod a részleteket immár harmadszor.
Értékelem, h sokat segítesz nekem, de ha nem figyelsz egyes alapvető mondataimra, és kritizálsz engem emiatt (tehát alap nélkül), az megnehezíti a segítségnyújtásodat, nyilvánvalóan."...de meghalt a vinyó az egyikben"
"végre már beláttuk"Ha figyeltél volna, már rég beláttam, és rég nem ez volt a kérdéseim sora, hanem az, h érteni szeretném, mit mire mondasz a tesztben, és mit mire mond a linkelt weboldal.
Ezeket csak mellékesen:
"itt a fórumon a HDS topic"
Egyébként, mint láthatod, tegnap előtt este, amikor ajánlottad, feltettem ott is azt a kérdésemet. Egyelőre még nem reagáltak rá.
"Ezeket az extrém eseteket próbáltam kifelejteni, mert mzx kollégánk azért elég körültekintőnek mondható és most tényleg finoman fogalmaztam!"
Általánosságban vetem fel (ezt már NEM neked, Uby kolléga) : sztem abból kellene kiindulnia ilynkor egy válasznak, hogy első körben feltételezi, hogy az illető olyan hibát követhetett el, ami könnyebben előfordulhat - pl nem azt a PATA kábelt dugtam a hdd-re, amit kellett volna, mert, mondjuk a másik hdd-re kellett volna dugni; vagy a most már harmadszor általam emlegetett tápkábel; mert abból, a gépházamban van hat darab! Hogy melyiket melyik hdd-be, cd-romba kell dugni, akkár össze is cserélhettem... Már ha nem mindegy, melyiket melyikbe kell. (Ezt is kérdeztem: mindegy-e; bár egyébként még nem jött rá válasz, de ez most mellékes.) Ennek ellenére volt ,aki felvetette, h netán fordítva ráerőltettem valamire a patát... ehelyett inkább feltételezni kéne ,h azért nem itt szúrom el a dolgot, hanem a sorrenden netán... Értsétek így: mit melyikbe. És nem azt h mit hogyan dugok bele... Az is meredek voot, amikor itt vki megyjegyezte, netán fogalmam sincs, milyen tipusú (dhcp) netem van... Nos ,attól még, hogy tisztában vagyok nem csak a jelen képességeimmel, de a hiányosságaimmal is, még nem jelnti azt, h totál kezdő vagyok, aki még kb. azt se tudja, ho la Power gomb... Mondom, ezen off rész már NEM neked szól, Uby.
Ubyegon - előző hsz:
"Ha egy gépre már az x. disztró sem akar felmenni ill. működni rendesen, akkor a hibát nem szoftveres, hanem hardveres oldalon kell keresni!"
Ezt mondtam én már az elején az én problémám kapcsán, a korábbi kapcsán is ,h lehet hardveres eredetű is az adott probléma oka... de te csak kritizáltad -pl korábban- a Mint9-et, csak mert régi verzió és valami apró bug-ot tapasztaltam benne (amit ráadásul meg is oldottam aztán). A Lububntu -val sincs sok gond, inkább csak az ablakkezelése bug-os egy picit itt-ott, meg máshol egy icipicit, bár a Mint9 jobb, viszont ey PEntium 3-on túl lassú a LinuxMint.
Hozzáteszem, azt elismerem, h te az elsők között voltál itt, aki belátta, h jól teszem, hogy én a hardvern is agyalok mint lehetséges hibaforrás.
De volt már olyan eset is , régebben és más topicban, h a hardveremet temették első körben (fel se vetve a szoftverhibát), én meg mondtam, h valami hasonló korábbi esetben rendbe tettem már szoftveresen, csak nem pont ugyanez volt a baj... de csak erősködtek egysek, hogy "bizony hardverhiba". Mire rájöttem magamtól, hogyan tudom szofveresem helyrerakni (az pl nem hdd esete volt).
Konkluzio: szokásomhoz híven érdemes először elméletben és sokoldalúan (szftver-e, hardver-e, azon belül mik a lehetséges okok) körbejárni az adott problémát. Utána lehet egyenként ,ahogy te is szoktad.
Azaz nem szofisztikáltan fogalmazok, hanem megírni szoktam racionálisan az elképzeléseimet és kérdéseimet: először a nagy egész felől közelítve, azt lehetséges részeire bontva, majd egyenként sorra véve immár a a gyakorlatban is, megfelelő prioritás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged