Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz CPT.Pirk #104103 üzenetére

Összefoglalom újra egy kicsit ;-)
    4k a munkaasztal, átméretezve (skálázva) 175%-ra.
    Az eredeti vassal, az eredeti rendszeremmel (Mint Cinnamon) eleve veszett fejsze nyele volt, mert minden akadt, nem csak böngészőben.
    Akkor az jött le a tanácsokból, hogy Wayland + Plasma, mert talán ez az egyetlen páros, ami valamennyire támogatja a 4k asztalt.
    Na, az i5-8400 + UHD630 pároson ez is kifogott: jobb lett, de messze nem jó.
    Akkor az jött le a tanácsokból ;-) , hogy az Intel grafika támogatása talán nem az igazi, az AMD a legjobb, úgyhogy gépet cseréltem.
    De még mindig nem jó: pedig a felsorolt disztribúciókat kipróbáltam, használtam, de már a munkaasztallal is gondok vannak néha (villogó ablakkeretek, "szemetet" hagy, amit az asztalon húzok, pl. egy ikont, vízszintes csíkok jelennek meg és tűnnek el, ezekről fotókat is tettem fel akkoriban)
    Live rendszerrel nem próbáltam, de frissen telepítettel igen, nem kevésszer - ugyanez.
    Tuti bennem van a hiba, valamit elrontok a "Rendszer telepítése" ikonra kattintás közben ;-), de 2 gép (vagyis három, mert közben egy HP-vel is szórakoztam) ennyi disztribúcióval pont ugyanúgy nem jó, pont ugyanazokat a hibákat csinálja...
    Mindegy, egyelőre nagyon meguntam. Rendeltem egy tápot a Chromebox-hoz, és remélem, azzal már lehet nyugodtan böngészni ;-)

• fekete.puma

tag

válasz CPT.Pirk #104103 üzenetére

Egy pár órás stress test nem ártott volna a gépre Windows alatt.
    Utána tiszta telepítéssel X11-en, 4K nélkül nem lenne gond, legalább is nem 4-5 disztró esetén is.
    Wayland-ra még sokan panaszkodnak mert okoz érdekes dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák