-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Geripapa #40102 üzenetére
Ezt a program telepítőt nem használom, de jelen esetben az első sort kell kattintani, a másik kettő az bináris.
Érdemes kipróbálni a Synaptic nevű csomagtelepítőt programok telepítéshez, ill. később a Terminal-t.A Syanptic informatívabb, mint ez a szoftverközpont, amiről azt is olvastam már, hogy összekavarhat időnként dolgokat.
(#40100) herdsman12 Valahol megvan még, ha nem csináltál cache és egyéb törléseket, vagy szedd le újra, a 2.5.öt meg remove-old előtte. Legrosszabb, hogy nem tudom lecsekkolni, nálam milyen!
Sorry, de melóban Wines gépen vagyok és teljesen le vagyok blokkolva, nem jut eszembe a dolgok neve/helye. Ilyen hatással van rám, ha Winnel kell bíbelődnöm.
-
válasz
Geripapa #40094 üzenetére
A 8. oldalon ír azért valamit.
"Megjegyzés: Lehetőség van az ISO fájl pendrive-ra vagy más memória eszközre való kiírására, amelyről
szintén lehet bootolni, vagy bootolhatsz az ISO fájlról a merevlemezen keresztül is, de ezek az opciók több
ismeretet igényelnek, úgyhogy inkább a fent említett módszer ajánlott. Ha az alternatív lehetőségekkel
kapcsolatban segítségre van szükséged, kérjük látogasd meg a fórumunkat."Kicsit elavult ez az írás így, az igaz! Egyáltalán nem bonyolultabb penre kiírni, mint dvd-re.
-
válasz
Geripapa #40091 üzenetére
Kezd kitisztulni a kép.
Pendrive-ra is ki lehet írni. Nem olvastam mostanában a Mintes leírást, de ha ez nincs benne, az elég fura. Megnézem majd és szólok nekik erről.
A Mintesek fórumán azért vannak írások, ahol találsz pendrive-ról telepítésről leírást:
A barátságos Linux
Ez amúgy is egy elég részletes jó írás!Itt egy másik:
Az ISO lemezkép-fájl kiírása DVD-re vagy pendrive-raHa Win alól írod ki, szerintem a legegyszerűbb a win32disk imager-t használni, pofon egyszerű a használata.
-
válasz
Geripapa #40077 üzenetére
Melyik ismertetőre gondolsz vajon, mert amit linkeltem, annak az összefoglalója tartalmazza a telepítés fejezetet is, ahol a 4 asztali kezelőfelülettel találsz telepítési leírást:
Linux Mint 17.x LTS telepítése
Linux Mint hivatalos dokumentációÚjra javaslom, hogy olvasd át az Összefoglalót, benne amire induláshoz szükséged van, ha nem olvasod el, csak újra kérdezed, amire már kaptál segítséget, akkor nem nagyon fogunk előre lépni.
Asztali kezelő felületekről
Próbáld ki a linuxot!
PcLinuxos írás
Linux és az asztali környezetek Prezi bemutatóOlvasgass hétvégéig és bármit nyugodtan kérdezz meg, de nézd is meg, amiket kapsz segítség gyanánt!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Geripapa #40077 üzenetére
Nézd meg a blogomban az utolsó Chakrás írást. Az a KDE4-es asztali környezetet használja, és ott a telepítés menetét is láthatod, gy.k. next next finish a telepítése mindegyik disztrónak, max a partíciók kezelése szokott eltérni, meg persze a telepítő kinézete.
Valamint a logouton vannak még ilyen irányú írások, ott is érdemes nézelődni.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Geripapa #40060 üzenetére
Amire kellene, internet, fórumok. Office programok, excel, word, ppt nézés szerkesztés.
LibreOffice, OpenOffice, WPSOffice van, Wine alatt mennek a korábbi MS Office-ok (azt hiszem, Office 2010 még biztosan okés) - ha ragaszkodsz a 100% MS Office kompatibilitáshoz. (Nekem bőven elég a LibreOffice, Windows-on is). Böngészőből nyilván IE és Edge kivételével szinte minden van.
kell rá a Calibre mit program (de ez nem hiszem hogy probléma...)
Calibre van Linuxra. A telepítése tényleg annyi, hogy a megjelölt parancsot kimásolod, bemásolod terminálba, jelszó és a többit intézi magától.
na meg a Catia. Ehhez gondolom kell a win emulátor progi.
Catia korábbi verziói nem tökéletesen, de futtathatóak Wine alatt, legalábbis a Wine adatbázisa szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged