- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
Hát nálunk a BME-n tanítottak UNIX-ot, meg volt ilyen tárgy is, hogy operációs rendszerek... és igen, lightosan tanították (mármint a UNIX-ot), de pl. win-ről szó sem esett (aki akarta elolvashatta az NT-ről szóló részt a könyvben) :))
És ez nem feltétlen lustaság, csak praktikus okok miatt erre vagyok kényszerítve. Bocs az offtopicért.
Egyébként nagyjából egyetértek, de mivel lassan mindenhol megkövetelik azt, hogy tudd alapszinten kezelni a gépet (mármint munkához), nem biztos, hogy rossz az, ha kapásból lehet kezelni. És ebben a win ott van. Nem tudom miért baj az, ha valaki nem akar érteni a dolgokhoz? A linux kényszerít erre, az m$ meg nem. Persze engem is idegesít, hogy vehetek új gépet folyton, de azért a linux is felvette a versenyt úgy gondolom (legalábbis a KDE2 nálam lassabb, mint a win98 felülete). -
Szeni
aktív tag
Azzal, hogy nem árt(ana) otthonosan mozogni mindkettőben tökéletesen egyetértek. Itt elsősorban arra gondolok, hogy a Linuxban is!
Még mindig kevés emberke akad, aki professzionális szinten tudna bűvészkedni benne.
Egy példa: x cég Linuxra alapozta rendszerét (mely viszonylag kicsi), elsősorban a beruházási költségek miatt. Nem alkalmazott főállásban rendszergazdit, valaki rendszeresen kijárt hozzájuk. Egyszercsak a szerver feldobta a talpát (nem oprendszer hibából), a fószer meg elköszönt abban a pillanatban, s ott áltak, mint sz** a fűben. Fűhöz-fához rohangált a főnök, mire talált valakit a feladatra, a rendszerük meg addig nem ment! -
McJames
senior tag
''...Nem szolva a legfontossabrol, hogy open source, tehat teljesen ingyeeeee kapod az egeszet,...''
Persze, persze, de egyes disztrib. esetén, illetve ha ''gyári'' cucc kell, meg a nyomtatott man, meg a support az már nem ingyen van, sőt elérheti mondjuk az WinXP árának egy- vagy majdnem kétharmadát ugye... Nem beszélve egyes programokról, pláne ha komoly hálózati alkalmazásról, vagy ha fejlesztésről van szó...
Szerintem a téma szépen indult, mindenki gyakorlatiasan nyilatkozott, ne misztifikáljuk még linuxot sem...
Az viszont tökéletesen igaz, hogy lényegében szabadon terjeszthető, elérhető a forráskód, sőt átírható, fejleszthető, és remek közösség alakult ki, aki egy emberként segíti a tagokat és a frissen belépőket, érdeklődőket is. -
Adi
senior tag
Az nem férne be ide. :))) A problémákat meg úgy sikerült megoldani, hogy olvastam sok doksit, levelezőlistákat használtam és kreatív voltam. :)
A disztribúció Debian, előtte egy ideig Slackware volt, nagyon az elején.
Extrém dolog? Attól függ, hogy mit tekintesz annak. :) Mondjuk az elég extrém, hogy negyedmagammal kezdtünk el csinálni '96-ban egy ma is működő ISP-t, pusztán két éves linuxozással a hátunk mögött? :D
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest