Keresés

Aktív témák

• SAJT

tag

válasz guest #39 üzenetére

No, közben regisztráltam.

Én voltam a guest, akinek nem ment az X.
    Az eredeti X-et a 7.2-es telepítőjével raktam fel saját lemezéről, így azt gondolom az stimmet(bár az X nem indult vele).

Az xfree86 4.2-es verzióról pedig annyit tudok, hogy az a legújabb és konkrétan radeon 7500 tv outhoz nem találtam támogatást a leírásában. A gépen pedig classic és new X window system van.

• Dr.Momo

tag

válasz guest #32 üzenetére

Ellege sajatos a vilagnezeted! Sokmindenben igazat adok neked, de most nezzuk a masik oladalat a dolgoknak. Te hol fogod megtanitani egy nagyon alltalanos felhasznalonak azt, hogy kernel forditas, meg stb. amikor ahoz is szerelot hivnak, hogy egy hangkartyat rakjanak a gepbe. Az teny, hogy tanitani kene az erre szakosodott emberkeknek, hogy mi is az a UNIX, de ez sajnos mar ott megvan love, hogy az oktatasi intezmegyek ugy kapnak csak kedvezmenyt a MS-tol, hogy csak az o szoftware-it hasznalhatjak (ill. tanithatjak ) (bocs, ha mashol nem igy van). Nalunk a Fosulin tanitjak a Linux-ot, de nagyon lightosan es inkabb a halozati dolgok miatt (tantargy nev: szam.gep.halo). Az teny, hogy a windoze-t konnyu kezelni, epp ez a celja (osszeeskuves elmelet). A szamitastechnikahoz buta embereket is oda tudjak csabitani a gep ele, es nem igazan tudnak azok se tovabbfejlodni, ha csak kattogtatnak az egerrel, nem ugy mint a jo oreg dos-os idoszakban, amikor az embert az is osztonozte, hogy parancssorba irta be a mar jol megszokott ARJ -X -VA ... .arj /y :))))) stb.
    Meg az a szerencse, hogy vannak olyan vallalkozo szellemu emberkek, akik veszik a faradsagot es irnak jo kis kerneleket, fejlesztenek GNU-s cuccokat, meg irjak a HOWto-kat :) mert, hogy nem a penz miatt csinaljak az is zold! UDV mindenkinek!
    *egy keres: legyszi ne terjetek el a tematol, inkabb csinalok egy uj forumot, ahol mindenki kiadhatja magabol azt ami epp a lelket nyomja, ide inkabb linuxon belluli probalkozasokrol, ill. megoldasokrol beszamolokat! köszi

• andorpapa

őstag

válasz guest #29 üzenetére

De azért gondolj bele, hogy a Microsoft nem alaptalanul lett sikeres.

El kell ismerned, hogy a Windows igazán univerzális oprendszer, és a ma elterjedt feladatköröknek (játék, zene, videó, böngészés stb) megfelel. Ami pedig szintén fontos: egyszerű.

Jó a Linux, de amég a szoftverek 95%-a Windowsra jelenik meg, a hardverek nagy része pedig csak Win alatt fut rendesen, addig nem tudsz mit tenni. Gondolj bele: lehetsz linuxos forradalmár, de a nép a Windows mellett áll, és csupán elvek miatt nem fogok váltani, egyszerűen a személyes érdekeim a Windowst kívánják.

Viszont pont azért kezdtem Linuxozni, mert érdekel. Kíváncsi vagyok, hogy van-e élet a Windowson kívül. És természetesen van, csak teljesen más.

Aktív témák