Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1387 üzenetére
aham. Úgy tudod ezt a kupont felhasználni. Bár látszik is, hogy ír-e díjat vagy sem, amikor váltani akarsz.
én jobban a webes felületet használom, van amit ott nem találni, pl a kupon infót. A függőben lévő limitáras részvényvásárlásokat is kicsit jobban eldugták a weben, ott külön a tranzakciós listán muitatja, appban meg eleve megjelenik egy ikon a felületen, ha van olyan folyamatban.
Nem tudom mások mit szoktak nézni tőzsdei infókhoz. Nekem most a yahoo finance felülete tesztik, az advanced nézetben látni a kereskedési mennyiségeket is. A lightyear felületen is adott részvénynnél van sok infó lejjebb görgetve még.
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1385 üzenetére
arra figyelj, hogy ha kuponod van, hogy az a sima értékpapírszámlán vagy már a tbsz számlán ad ingyenes váltási keretet, mert a kettő külön van. És mindkét fajta kuponról olvastam már. Ha betetted a tbsz-re, akkor már ki ne vedd váltani, mert az feltörés.
A telefonos appban, a beállítások - promóciók részen az i betűre nyomva kiírja a feltételeket. Például, ami én használtma, not applicable to tbsz, tehát a sima számlán előbb át kellett váltanom és aztán betenni a tbsz számlára, hogy érvényesüljön.
Van automata váltás is, ha adott pénznemből nincs elég. Már akkor átváltja, ha például limitáras részvény vásárlást rögzítesz. Ha nem valósul meg, akkor a pénz már átváltva marad. A napokban azért 370 felett és 360 körül is járhatott az usd-huf, egy kicsit már ott is számít, mikor van váltva.
Akkor az még tényleg különleges számla. A 2009es cib online csomagomban már kell fizetni, épp a napokban ellenőriztem vissza az előző havi tranzakcióimat.
-
azbest
félisten
válasz
Elemental #1373 üzenetére
akkor tudok ingyen utalni
vigyázz, idén már tranzakciós adó vonakozik az 50 ezer forint feletti utalás tranzakciókra is, amit a bank levon és átad az államnak. Szóval, ha max 50 ezres részletekben utalod be, akkor lesz ingyenes. Ha nagyobb összeget egyben utalsz, akkor azt hiszem az 50 ezer feletti részre 0,45% tranzakciós adót kell levonjon a bankod.
A fő értékpapírszámlához a beállításoknál megadható, hogy ne kamatozzon. Így nem generál aprót, ami miatt adóbevallásban külön adminisztrálni kéne.
#1381 Elemental
majd ments el a feladás visszaigazolását, az aláírt epapírt, amiket le lehet tölteni beküldéskor és azt jól tedd el, hogy szükség esetén fel tudd mutatni évek múlva.Némelyik megye adóhatósága egyszerűen nem hajlandó külön írtásba adni, hogy megkapták és feldolgozták a bejelentést. A csongrád megyeiek a beérkezésről érdeklődő újabb epapír üzenetet is figyelmen kívül hagyják, nem válaszolnak rá. A feladás utáni felületen a letöltést és az automata visszaigazolást tudtam csak bizonyítékul eltenni.
Egyébként, ahogy nézegettem, hogy macera és küöltségek, díjak terén hogy jön ki jobban... azt hiszem a legegyszerűbb forintot 50-enként beutalni és ly-en váltani, mert jobb árfolyamot láttam nála, mint revoluton. És mivel alapvetően saját néven lévő számláról szeretik befogadni a pénzt így is az a legegyszerűbb. Az államkincstárnál azt hiszem a forint számla saját nevű, az euro az gyűjtő, így eurót direktben talán nem lehet ly-re. A revolutnál talán az euro számla saját nevű, de nem tudom kiutalásnál is így látszik-e. Bár revolut esetén többen írták, hogy tranzakció igazolás feltöltéssel ly-re evlileg befogadnak így is utalást. Én inkább kártyásan tettem át dollárt onnan.
Nem tudom mennyire igaz, de lehet a revolut is fizet tranzakciós adót, ha úgy van, akkor lehet érdemes arra is gondolni, mégha nem is vonják le. De ha valaki úgy ügyeskedik, hogy sok nem áthárítós költséget termel, akkor esetleg rossz ügyfélség miatt bonthatnak szerződés bárhol. Ez csak saját véleményem, eddig csak bankoknál hallottak kifejezetten ilyenről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest