- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumakos06
újonc
válasz
kalmarattila #36 üzenetére
Rá találtam erre a fórumra, és elkezdtem olvasgatni, és furcsálltam hogy 1200mah sokalnak, még ránéztem a dátumra, és láttam hogy röpke 10év telt el azóta, fura volt olvasni
-
kalmarattila
csendes tag
válasz
burgatshow #34 üzenetére
Osztom Viktor0610 véleményét, nemtudom nálatok a számlás csomagok hogy mennek, de nálunk vannak túlköltekezés elleni csomagok is! Pl. havi fix összegben van havi limit perc és SMS, de ha elhasználtad simán rátölthetsz mint most. Így előre tervezheted a havi számlát is, viszont ha többet használod akkor nem a számla gyarapszik hanem a kártya átvált előfizetésesre és amennyivel feltöltöd annyit beszélsz pluszban...
-
válasz
burgatshow #34 üzenetére
Az lehet, de egy előfizetőssel jelentős (akár több ezres!!!) pénzösszeget spórolhatnál havonta, ami sz.tem azért nem mindegy...
-
joysefke
veterán
Nem ide tartozik, de lehet jobban jarnal egy elofizetessel.
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #29 üzenetére
Egy héten átlagosan 2-3 feltöltő kártyát veszek...
-
joysefke
veterán
válasz
burgatshow #27 üzenetére
mennyi a havi telszámlád?
Ezt is oda kéne írni a beharangozott üzemidő mellé
(és éjjel fut e)
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Nekem jelenleg egy MyV55-öm van abban gyilag egy 910mAh-ás akksi van, egy töltéssel átlagosan 1-1,5 hetet megy.
Nagyon okosan van a teló megtervezve, mert amikor nem csinálok rajta semmit, akkor a kijelzőt fullba lekapcsolja, és csak 1 óra van rajta... -
joysefke
veterán
Semelyik állításoddal nem vitatkozom, de az tuti igaz amit mondtam:
Azok a gyárak amelyek az eredeti ''nokia'' stb aksikat gyártják ugyanazokhoz a típusokhoz
utángyártottat is gyártanak.
Ez hótziher
Igen, írtam, hogy nem indiait kell venni... -
joysefke
veterán
1000 vs 680...
Raadasul a 680 as gyari eredeti...
Ha az 1000 es is full quality, akkor is csak 30% javulasra szamithatsz. Legjobb esetben.
En nem cserelnem le a full jo gyari aksimat +1 napert.
Vard meg mig tonkremegy a gyari akksid, mert tonkre fog menni, es akkor csereld le.
Igy jarsz anyagilag is a legjobban.
Addigra a gyari eredeti sem 10K lesz.
Persze akkor majd ugysem fogsz a hasznalt utott kopott telodba gyari eredetit venni... -
Tonyo
őstag
most akkor vegyem vagy ne?1-2 nappal csak tovább bírja.
-
joysefke
veterán
Persze, ha lehet japant kell venni, nem indiait...
Mellesleg ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a nokia meg sagem meg a tobbiek majd leallnak akut gyartani...
Ugyanazok a cegek gyartjak az utamgyartottat, mint az eredetit -
joysefke
veterán
Ott a pont, ne az utangyartottal vidd vossza, hanem az eredetivel...
-
joysefke
veterán
A 3100Ft az teljessen korrekt ár egy 1000mAh es Lion aksiért.
A 10 000Ft ellentétben lehúzás a gyár részéről.
Ez van, az eredeti alkatrészek éltalában aránytalanul drágák...
Ha eredeti alkatrészekből szeretnél összerakni egy komplett terméket, (kocsi, mobilteló)
általában a vételár többszörösét kellene fizetned.
Nekem kocsihoz egy gyertyapipát 35K ért akartak adnieredetibe...
Nyugodtan vedd meg, ha tönkremegy a telod, akkor a régi aksival vidd vissza... -
Flashy
veterán
egy jó doksi akkukról: [link]
-
Ricardo
titán
Nem minden az ampereken múlik. függ attól is milye minőségű az utángyártott akku. Ha pocsék akkor esetleg szétrobban használat közben, ha csak rossz akkor annyit bír mint az eredeti(ami elvileg kissebb), ha jó akkor arányosan javul az üzemidő.
[Szerkesztve] -
joysefke
veterán
Árban mindenképpen számít...
-
joysefke
veterán
Összegezzük a Li Ion/Polymer akksikra vonatkozó tanácsokat:
0, A Li Ion és Polimer aksikat hasonlóan kell kezelni.
1, A Li Ion És Polymer akksik nem igénylik és NEM is tesz jót nekik a Ni MH és Ni Cd
aksnál megszokott TOTÁL LEMERíTÉS+HOSSZÚ TÖLTÉS ből álló formázás
2, Első töltés (lehetőleg) lassú töltővel, (lehetőleg) kikapcsolt állapotban, (lehetőleg) több mint 10 órán keresztül.
3, Akksit (lehetőleg) sohase süssük ki kikapcsolásig.
4, Úgy tudjuk elérni a leghosszabb élettartamot, ha addig sütjük ki az akksit, amig a telefon nem mekeg, ezután töltjük maxig.
* mert minden aksi csak bizonyos számú töltésiciklust bír el, attól függetlenül, hogy mennyit töltenek bele. (tehát 10% utántöltés vagy 70% utántöltés, az mind1) -
joysefke
veterán
Én is speedshopban vettem az 1650 mAhs Li Polimer akksit, nokia 3310 3330 3410 hez való.
Az akksi valóban nagyon vastag, alig megy bele a 3310 be, szinte rá kell eröltetni az
aksitartó fedelet a telóra.
Tapasztalatok:
Az aksit csomagolásban vettem át.
Az akksi nagyon vastag és nehéz. (engem ugyan nem zavar ez)
Az originál gyári 950mAh Li ion akksihoz képet az 1650mAh s akksinak 1mm-el el vannak tolva a kapcsai. A teló egyik áramszedője annyira a két kapocs között van, hogy szinte rövidre zárja a két kapcsot, emiatt az akksi behelyezésénél nagyon aggódtam.
Első töltés 22 órát tartott kikapcsolt állapotban, lassú töltővel.
Ennek ellenére alig telt el 4 nap és már csak 2 egység van meg.
(kb 1,5 - 2 órát beszéltem, éjszakára természetesen bekapcsolva)
Ezt én nagyon kevésnek tartom... -
Én úgy tudom, h. az első pár töltéskor érdemes kikapcsolt állapotban tölteni (először lehet hosszabb ideig is), teljesen lemeríteni szükségtelen (elég addíg, mikor már jelzi, h. enni kér)...
Egyébként a kikapcsolt állapotban való töltés a későbbi időkben is jót tehet az akksinak (egyenletesebb a töltés). Ugyan én nem így használom a telcsimet, de van, akinek ez fontos. -
ragazzo
őstag
Érdekes ez a kérédés, mert van ahol azt olvasn, hogy formázni, kell, míg mások azt mondják nem kell. Mondjuk én is azt mondanám, hogy nem kell, mert ebben nincs csepptöltés mint a nikkelben. A N3310-be max 1300-as akku fér bele. Én így tapasztaltam.
-
törölt tag
A lítium alapú akkumlátorok gyárilag vannak ''formázva'', ezért a hosszú töltés szükségtelen. Ezeket arra tervezték, hogy gyorsan tölthesd, DE lassan terheled. Érsd sok ideig, kis terhelés. Telefon, mp3 player, stb. (Ellentétben a nikkel alapúakkal, melyeknek a lassú töltés, de hirtelen nagy terhelés viselés a jellemzője).
Ha az az akksi valóban 1650mAh-s, akkor ha nem beszélsz sokat, kvázi mindegy, lesz, hogy ki van kapcsolva, vagy nem, mert annyi ideig bírná, amennyitől az akksi magától is lemerül
Nincs vele teendőd. Semmiképpen ne süsd ki, mert többet ártassz vele, mint használsz. Viszont azt se csináld, hogy ha lemegy egy egység, akkor azonnal töltöd, mert x-szer lehet tölteni egy ilyen vackot. Ahányszor töltőre teszed, az annyiszor -1 az x-ből, függetlenül attól, hogy mennyit töltessz rá. Tehát ha már csak egy egység van, de még nem kiabál, hogy alacsony fesz, akkor célszerű tölteni.
Vulgáris leszek: egy percig nem akarlak hülyének nézni. De nézd meg alaposan azt az akksit, mielőtt megveszed, mert egy 3310-esbe való akksi méretéhez az 1650mAh az borzalmasan sok. Észnél légy, mert iszonyúan átbaszhatnak. -
joysefke
veterán
Szevasztok! Vettem egy 1650mAh-es Li Polymer aksit (3310be)
Kerdes: Hogyan kell megalapozni a hosszu eletet:
1, Lassu toltovel sokaig toltom
Ez megvolt
Mi a tobbi lepes?
Elso alkalommal mennyire sussem ki?
a, addig amig nem szol a telo, hogy lemerult, vagy
b, picit meriteni csak
Mennyire egyenletes sebesseggel?
a, tehat sim kartya nelkul rarakom a vilagitast es lemeritem
Ez lenne ugye az egyenletes es gyors kisutes, vagy
b, Hasznalom telefonalasra mig le nem merul
Ez a nem egyenletes de tovabb tarto kisutes
Masodik alkalommal is ugyanolyan sokaig toltsem, mint eloszor?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest