Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atillaahun

    veterán

    válasz atillaahun #7937 üzenetére

    (#7937) atillaahun
    Szóval a megoldás ott kezdődik, hogy ki kell/érdemes pucolni a system/app-ot. Eleve jobb ilyen szempontból a CM mert egy szál LG-s hulladék sincs benne. Már ennyivel beljebb vagyunk, mert baromi nehéz ám kiválogatni, hogy melyik App hiányától fog megzakkanni a rendszer, meg mi az ami csak azért van hogy legyen. Én most olyan 40-et dobáltam ki eddig, kb. 30 maradt meg, ezekhez már nem nagyon lehet nyúlni. Ha végeztem vele (reméljük hamarosan) majd erről is közzé teszem a listát.
    Ha ezzel megvagyunk még mindig fognak olyan programok indulni boot-oláskor, amit nem törölhetünk mert többé-kevésbé szükség van rá, viszont csak ritkán használjuk, mégis folyamat ott figyel a memóriában. Ezekre találták ki az autorun manager típusú App-okat, amik csak arra szolgálnak, hogy nem engedik a rendszerrel együtt indulni, amit nem akarunk. Némelyik task manager is tudja ezt, de viszonylag kevés. Mint említve volt a legtöbbnek inkább csak káros hatásai/szolgáltatásai vannak.
    Ezek közül is kipróbáltam már egy párat, de igazán jót még nem találtam. Ha összejön majd megírom azt is.

    Ami pedig úgy általánosságba illeti az 512 MB RAM-os telókat, gondolom sokaknak feltűnt már, hogy abból (jobb esetben) inkább csak a fele érhető el felhasználói szinten. Ezért cseréltem le az SGS-em, mert kevesebb mint 200-ból lehetett gazdálkodni, ez az LG a maga 300-ával már egész tűrhető, egy átlagos szint, de talán még a ZTE-m volt a legjobb ilyen szempontból.
    Mégegyszer mondom a Beállítások > Alkalmazáskezelő > Futó szolgáltatások nem mutat valós adatokat sem az össz, de főleg a használt memória tekintetében sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák