Hirdetés
-
Mobilarena
LG Optimus Black P970 [olvasd el a Téma összefoglalót!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz Cooler96 #7995 üzenetére
Ezekben a CM romokban nincs semmi google alkalmazás, nem csak a market hiányzik, más sincs benne.
Szedd le ezt a gapps.update zipet, majd telepítsd recoveryből.bryan051992 - facebook magyarul
Időjárásra meg van számtalan más alternatíva.[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
bryan051992
tag
most dobtam fel én is priba ként ezt a v20n lite-romot nem rossz csak a facebookot minek vették ki meg az idöjárás jelentést hiányolom amuyg jó.....
-
-
pcsabat
őstag
válasz Mr. Nimbus #7993 üzenetére
a 0118-as lite ROM-ban biztosan nincs boot animáció, meg %-os az akkukijelzés. A többiről nem tudok nyilatkozni, nekem ez van fenn.
-
tutis
őstag
Gyári rom és titanium backup kérdésem lenne:
Ha majd végre kijön a gyári rootoló progi és rootolom a telót, akkor a következő progikat leszedhetem a telóról?
- Újdonságok
- Hírek
- Pénzügy
- LG App Advisor
- Smartshare
- LG Remotecall
- Google csevegő
- Google keresés
- Myspace for LG
- Twitter for LG
- Flash player settingsHa ezeket leszedem akkor kb olyan lesz mint egy kipucolt rom? Értem azalatt hogy az eredmény kb olyan mintha alapból a romból szedték volna ki ezeket a progikat?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
embe
nagyúr
válasz Cooler96 #7988 üzenetére
Csak hogy ne legyen igazán egyszerű a dolgod:
Nekem ez van fenn, azta kicsit átalakítva - személyre szabva. v20n lite. Ez a gyári kipucolt rom. Sok felesleges LG és google alkalmazás el van belőle távolítva.Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
Cooler96
aktív tag
igen,igen neked is köszi a segítségetamit linkeltél a másik poszthoz még régebben azt hiszem 2012.01.01-jén az új kang cm...azóta van újabb?és tudsz nekem mesélni erről?ja és mehet 2.2re is gondolom
[ Szerkesztve ]
Google Nexus 4 16GB w/ SaberMOD Latest Nightly | Stable , Fast , SaberMOD
-
embe
nagyúr
válasz Cooler96 #7957 üzenetére
Jogos a megjegyzésed! Elnézésed kérem, valóban rossz cikket linkeltem be! De azóta más már megtette helyettem, megkaptad a helyes rom telepítés leírását ha jól látom magától a szerzőtől!
...az ember megkeveredik...naponta jönnek elő ezek a kérdések.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
lol, kicsit belekeveredtem a piros avatarokba myfault.
-
TayRol
nagyúr
válasz bryan051992 #7975 üzenetére
bátran használd a szerkesztés gombot, nem kell félni tőle.
-
Cooler96
aktív tag
válasz bryan051992 #7975 üzenetére
neked már fentvan?mennyire biztos a rendszer?vélemények?
-
Cooler96
aktív tag
válasz atillaahun #7971 üzenetére
rendben.eljutottam a CM-ig.melyiket ajánlod,melyik van fent neked?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Cooler96 #7970 üzenetére
Nem tudom mi nem érthető ezen, világosan le van írva;
"Első lépésként letöltjük a Rom Manager programot a telefonhoz, majd ha ez kész akkor töltsük le a CyanogenMod 7.2.0 RC0 Optimus Black KANG build 20111210 romját, ami jelen esetben a legstabilabb CM rom és egyben a legújabb is , ha megvan másoljuk fel a memóriakártyára egy mappába, ha ez kész, indítsuk el a rom manager programot. Rámegyünk a Flash Clockworkmod Recovery parancsra, amihez internetkapcsolat szükséges, ha ez megvan, akkor fölül egy csík fog végigmenni és ha végigért kiírja, hogy kész"
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Cooler96 #7970 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Már elsőre is leírtam, hogy Root után felteszed Market-ről a ROM Manager-t. Majd abban letöltöd a CWM Recovery-t, és feltelepíted. Majd letöltöd a felrakni kívánt ROM-ot zip formájában a megfelelő helyről, CM 1-2 oldallal ezelőtt lett itt linkelve. Aztán ROM Manager-ből Reboot-olsz Recovery-be, minden-t wipe-olsz, és feltelepíted a CM zip-et.
Szerintem ugyanez van leírva Recon666 által is, csak talán részletesebben meg érthetőbben. Nem bántásképpen de ha az ő leírása sem érhető egyáltalán, és nem tudsz konkrétumot mondani hogy mi nem sikerül, csak annyit hogy nem megy, akkor nem biztos hogy próbálkoznod kellene ezzel. Így nincs értelme ha azt sem tudod hogy mit és miért akarsz csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
válasz atillaahun #7968 üzenetére
hát nem tudom de én tényleg nagyon hülye lehetek ehhez.A továbbot is végigolvastam,de abból se derült ki,hogy hogyan kéne tovább.Rootolás patentül ment,fel is van dobva,csak innen nem tudom,hogyan tovább...pedig végigolvastam a fórumot is figyelmesen!
-
Cooler96
aktív tag
válasz atillaahun #7968 üzenetére
Végre.Köszönöm atillaahun
-
atillaahun
veterán
Nem tudom a hangját még nem vizsgálgattam, nálam csak szimplán nem mentett el kb. 6 felvételből 5-öt. Majd ránézek még hogy másik rögzítő programmal mit csinál. De tartok tőle, hogy mélyebben van a gond. Mondjuk ez még annyira nem is zavarna, inkább az audio skálázásától tudnék a falra mászni.
Igen ezt én is néztem, de én a CM-re gondoltam, abba ezek ugye alapból nincsenek benne. Ott más szemét található meg.
Egyébként Blade-nél az átparticionálás csak a ROM-on segített, RAM-ot ott sem lehetett matatni, de úgy rémlik ott nem is nagyon volt baj vele. Miután persze előkerült a másik fele is.
(#7942) Cooler96
Ja igen, ezt meg el is felejtettem, az ingyenes TaskXP az.(#7953) foxymaxy
60-as? Én meg azt hittem még csak 57 van. Akkor elő kell kotorjak egy jó kis changelog-ot valahonnan.
Audio skálázást javították?(#7960) Cooler96
Ott van a lap alján, hogy "a cikk még nem ért véget kérlek lapozz!" > Unroot, ROM
Én is az alapján csináltam.(#7969) Cooler96
Hát nincs mit, de azért legközelebb olvasd el rendesen a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
válasz bryan051992 #7963 üzenetére
ezeket akarom elkerülni...egy pontos leírást szeretnék,amiben el van magyarázva hogy pontosan hogysmint a root után...
-
foxymaxy
senior tag
válasz Cooler96 #7962 üzenetére
jól tudod
de [itt minden]
le van írva mit nem értesz ezen
szvsz 80%ban ez alapján csinálta mindenki
akkor neked mi nem megye pluribus unum
-
törölt tag
Az utóbbi oldalakat olvasni kész kínszenvedés! Tegyetek már szóközt az írásjelek után! Kinek nem inge...
[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
válasz bryan051992 #7961 üzenetére
romot tenni rá,de ahhoz előbb rootolni kell ha jól tudom
-
bryan051992
tag
aki felrakta a cm60-ast vélemyény?javult benne a zenehalgatás közben a hangero ugrálás?vagy mivel jobb mivel javult mint az elözök?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Cooler96 #7957 üzenetére
Erre gondolt, itt szerintem kellően részletezve van.
-
-
embe
nagyúr
válasz Cooler96 #7952 üzenetére
Olvasd el az 1 hsz.-t!!!!! Szinte naponta le van írva a kérdésedre a válasz.
A végén ezt találod:
Recon666 szösszenete -ebben minden benne van.Más:
Aki ismeri és használja ennél a telónál is attól elnézést kérek a felesleges bejegyzéstől. Van a v20n-re is eRecovery . Itt megtalálható a CM romokhoz is. Az eltávolítóval együtt.
Hogy mire is jó ez? Be lehet lépni a recvery menübe a teló indítását követően. Amikor megjelenik az LG logo, akkor hosszan nyomod pl. a hangerő le gombot és beadja a recovery menüt.
A gyakorlati haszna ennek az, hogy amikor annyira szétmókoltad a telót, hogy nem képes újra indulni, csak bootlop az eredmény, akor így belépsz a recoverybe, és az ott lévő backupból csinálsz egy visszaállítást. Pár perc , és működik a teló megint. Ennek persze feltétele, az hogy legyen backup készítve. De aki mókol sokat a telón, annál gondolom ez alap, hogy legyen backup.foxymaxy : nálam nagyon halk. Ez a baj vele.
[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
válasz atillaahun #7948 üzenetére
köszi a választ..Na szóval visszatérve a custom ROM-okra.Nem értek hozzá nagyon,csak olvastam hogy mennyivel jobban mennek rajta a dolgok,kipucolták belőle a gyári appokat...Fel akarok én is dobni rá egyet,egyenlőre azt sem tudom melyiket érdemes,ezért kérnék tanácsot...Nyilván ebbe egymagam nem akarok belefogni,félő hogy hazavágom a mobilt.Le tudnád írni lépésről lépésre?Esetleg e-mailben?vagy elég csak annyi,hogy egy oldal vagy egy link,ahol rendesen elmagyarázzák kezdőszinten,hogy hogyan csináld.Olvastam,hogy kell rootolni,az még bőven megycsak utána hogysmint,ott vagyok elakadva.Válaszodat előre is köszi
-
embe
nagyúr
válasz atillaahun #7945 üzenetére
Na én feltettem megint a legfrissebb CM romot, de semmi nem változott a 2 hónap alatt. A videofelvétel hangja kritikán aluli. Lehet user error???
Amúgy premete ezeket a cuccokat dobálta ki a gyári romból, de valahol az xda fórumon is ezt olvastam. Én még kiszedtem blőle 1-2 dolgot.
szerk: na ja a ZTE Blade. Ott lehetett átparticionálni ezerrel. Csináltuk is. Hogy ott milyen support volt! Mármint fórumos. Azt sajnálom csak.
[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz Cooler96 #7942 üzenetére
Mint feljebb is írtam minél kevesebb annál jobb. Jobb kernel-ekben, Nova-t még nem néztem, állítható az OOM (out of memory) értéke, általában 32/64/128 MB között. Ami ugye annyit jelent, hogy mennyi szabad RAM-nál kezdi el a rendszer kilőni az App-jaid. Nekem úgy tűnt a v20n alatt ez 32-re van allítva, viszont CM alatt mintha 128 lenne, ami elég nagy pazarlás. De mondom még csak 1 napja van fent, nem laktam be teljesen, úgyhogy erre majd még visszatérek, hogy hogyan viselkedik.
-
pcsabat
őstag
válasz 8nemesis8 #7944 üzenetére
igen, engem is meggyőzött amit olvastam róla, viszont már korábban rendeltem 3 db keményebb fóliát rá, de nem nagyon akar megérkezni. Picsát nem szeretnék csinálni a számból, így várnék még egy-két napot mielőtt rendelnénk shield-t. Nekem egyébként is csak a szimplán kijelzőre való változat kellene, mert gyári LG tok van rajta, csak ugye az a kijelzőt nem védi...
[ Szerkesztve ]
-
neo-geo
senior tag
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #7937 üzenetére
(#7937) atillaahun
Szóval a megoldás ott kezdődik, hogy ki kell/érdemes pucolni a system/app-ot. Eleve jobb ilyen szempontból a CM mert egy szál LG-s hulladék sincs benne. Már ennyivel beljebb vagyunk, mert baromi nehéz ám kiválogatni, hogy melyik App hiányától fog megzakkanni a rendszer, meg mi az ami csak azért van hogy legyen. Én most olyan 40-et dobáltam ki eddig, kb. 30 maradt meg, ezekhez már nem nagyon lehet nyúlni. Ha végeztem vele (reméljük hamarosan) majd erről is közzé teszem a listát.
Ha ezzel megvagyunk még mindig fognak olyan programok indulni boot-oláskor, amit nem törölhetünk mert többé-kevésbé szükség van rá, viszont csak ritkán használjuk, mégis folyamat ott figyel a memóriában. Ezekre találták ki az autorun manager típusú App-okat, amik csak arra szolgálnak, hogy nem engedik a rendszerrel együtt indulni, amit nem akarunk. Némelyik task manager is tudja ezt, de viszonylag kevés. Mint említve volt a legtöbbnek inkább csak káros hatásai/szolgáltatásai vannak.
Ezek közül is kipróbáltam már egy párat, de igazán jót még nem találtam. Ha összejön majd megírom azt is.Ami pedig úgy általánosságba illeti az 512 MB RAM-os telókat, gondolom sokaknak feltűnt már, hogy abból (jobb esetben) inkább csak a fele érhető el felhasználói szinten. Ezért cseréltem le az SGS-em, mert kevesebb mint 200-ból lehetett gazdálkodni, ez az LG a maga 300-ával már egész tűrhető, egy átlagos szint, de talán még a ZTE-m volt a legjobb ilyen szempontból.
Mégegyszer mondom a Beállítások > Alkalmazáskezelő > Futó szolgáltatások nem mutat valós adatokat sem az össz, de főleg a használt memória tekintetében sem.[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
-
Cooler96
aktív tag
Köszi a válaszod.Még annyi,hogy akkor mi kb a jó érték szabad ramot illetően?És a marketen van két fajta taskXP egy fizetős a másik meg ingyenes melyikre gondolsz?A másik pedig,hogy mit lehet tenni az ellen ha kilövöd mondjuk az összes alkalmazást ami fut a háttérben,de azok visszaugranak kb 3 sec alatt?
-
8nemesis8
veterán
Valaki esetleg nem szeretne velem közösen rendelni, Invisible shield-et?
Természetesen csak eredeti zagg forrásból. Postán tudnánk osztozkodni, hogy olcsóbb legyen -
Cooler96
aktív tag
és pl abban nem tudnátok segíteni hogy t-mobilos 2.2es optira hogyan tegyek cm-et?vagy nem is lehet?
-
atillaahun
veterán
Milyen programmal sikerült nektek 488 MB RAM-ot megállapítani?
Még az alkalmazáskezelő sem lát annyit, pedig már az is keményen hazudik.
Aki RAM-mal akar játszani annak már ajánlottam pl. a TaskXP-t, azon kevés programok egyike, ami szvsz hiteles adatokat mutat.
Mikor totál üresre kilövök mindent, még a launcher-t is, csak a saját feladatkezelőm marad a memóriában akkor van olyan 300 MB szabad RAM. Most az 57-es CM-ről beszélek, de ugyanennyi volt v20n alatt is, csak az máshogy kezelte a RAM-ot mint a CM, ez mintha kevésbé lenne memory leak-es, viszont valószínüleg magasabb a határértéke, ahol elkezdi kilövögetni az App-okkat.
Még csak 1 napja van fent, majd ha jobban kitapasztalom megírom a részleteket.Válaszolva egyébként a korábbi kérdésre, nem arra kell törekedni, hogy minél több legyen a szabad RAM, épp ellenkezőleg, ugye annál jobb minél több program van a memóriában, mert azok annál hamarabb fognak indulni átváltásnál.
A gondok ott kezdődnek amikor 30-50 MB szabad memóriánk van csak, viszont részben olyan programok foglalják azt, amire semmi szükségünk, de legalábbis ritkán használjuk. Amire szükség lenne annak meg nem jut hely.
Folyt köv hamarosan..[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
válasz foxymaxy #7935 üzenetére
igen csak ugye fel van dobva egy ilyen task killer és ott mutatja hogy csak 154mb free van és mutatja a háttérben futó alkalmazásokat...kilövöm őket lesz 205 mb free de aztán szépen lassan mindegyik visszajön...
-
foxymaxy
senior tag
válasz Cooler96 #7934 üzenetére
a lényeg az hogy hivatalos v20n kb200mb free ram van, a 10 es szérián kb 150mb
a premete féle light-en 240mb free ezek személyes mérések program függő
a cm romokra nem emlékszem pontosan ezért hülyeséget nem mondok
de valszeg valami nagyon zabálja náled a ramot feladat kezelőben nézd+
és lőd ki a ludast, rosszabb esetben reinstal[ Szerkesztve ]
e pluribus unum
-
Cooler96
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy normális ha a 488 szabad RAM-ból nekem 320 foglalt?Nektek milyen ez a ráta?És ha ez baj,hogyan tudom csökkenteni a használt RAM-ot?(go launcher felvan rá dobva+go locker,gyári 2.2,kb 15 alkalmazás van rajta azzal sokat mondok.)Google Nexus 4 16GB w/ SaberMOD Latest Nightly | Stable , Fast , SaberMOD
-
saphancs
aktív tag
válasz atillaahun #7917 üzenetére
Kösz, feldobok egy cmet akkor gyorsan!
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
shaggy
aktív tag
Most akkor mekkora RAM van a blackbe?
Nekem azt írja hogy 223 használt és 147 szabad. szóval 370 lenne benne? -
embe
nagyúr
válasz atillaahun #7928 üzenetére
Naponta jelenik meg ( ma is ) új CM rom, előbb-utbb javítják a hibát. Nekem a videó hang gyenge minősége miatt nem tetszik. Pedig korábban a Blade-n csak CM és azon alapuló romok voltak.
-
Cooler96
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy normális ha a 488 szabad RAM-ból nekem 320 foglalt?Nektek milyen ez a ráta?És ha ez baj,hogyan tudom csökkenteni a használt RAM-ot?(go launcher felvan rá dobva+go locker,gyári 2.2,kb 15 alkalmazás van rajta azzal sokat mondok.)
-
atillaahun
veterán
válasz bryan051992 #7924 üzenetére
Nem kicsit, youtube-n nézegettem videókat fülessel az este, majd földhöz basztam mikor mindegyiket max hangerőn kezdte el játszani. De már kinéz rá valami javítás a következő kiadásban, meg engem azért a LED, plusz a konfigurálható soft key-ek kárpótolnak többek között.
[ Szerkesztve ]
-
bryan051992
tag
aki régebben használja a cm-et az szerint stabilab a cm mint egy gyári rom?
-
bryan051992
tag
gyórsaságszempontjábol ténleg nem rossz!csak sok minden hiányolok amit mondjuk a gyáriban benne van......
[ Szerkesztve ]
-
bryan051992
tag
válasz atillaahun #7923 üzenetére
értem kössz..kicsit idegesitö am....
-
atillaahun
veterán
válasz bryan051992 #7922 üzenetére
CM bug, várjuk hogy javíccsák.
-
Kerio
őstag
CM7+Nova 11c eddigi tapasztalataim:
Fagy a Wifi, a Market időnként "leáll" -
Robez88
tag
Aksi helyzetjelentés:
CM#57 + Nova v11C:
12 óra használat, 67%-on áll. Reggel 2 óra wifis kapcsolat, utána 1,5 óráig max fényerő, wifi, netezés, zenelejátszó. Végezetül pihentetés 2G-s hálózaton. Szerintem korrekt, 1 napot átlagos használatban röhögve is kibír.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Ismét elérhető a CM oldala.
-
atillaahun
veterán
válasz sebaska #7914 üzenetére
Én ugyan még csak 2 ROM-ot cseréltem a telefonon, de smart flash tools-t szerencsére még nem látott. Szvsz bőven elég a CWM.
Különböző ROM-ok közötti váltásnál erősen javallott a full wipe, azonos update-elésénél elég lehet a cache-k törlése, vagy ahogyan a fejlesztője rendelkezik.
Különböző ROM-ok is felme-nnek/hetnek egymásra, viszont ha valami elkezd bugzani akkor nem fogod tudni megmondani, hogy az új ROM vacak, vagy az egymásra telepítés miatt van. Egyébként nagy valószínűséggel az utóbbi.
v10e-t szerintem nem szükséges telepítgetni váltásnál.(#7916) saphancs
Mivel gyári közeli ROM-ról van szó viszonylag kicsi az esélye, hogy valami megzakkanjon rajta, de én azért ugyanezt a műveletet tegnap full wipe-val végeztem.
Ami pedig a Nova-t illeti, én egyelőre megfogadom a CM fejlesztő tanácsát, és nem rakok másik kernel-t a CM alá. Azt írja úgy ne merjünk bug-report-olni, végülis érthető. Most tesztelem pár napig, aztán ha minden rendben lesz rajta később lehet ráküldöm a Nova-t[ Szerkesztve ]
-
saphancs
aktív tag
Premete litejára rádobhatom a cmet és a nova kernelt?
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
sebaska
csendes tag
Sziasztok,ha huexx romról cm re szeretnék váltani,vagy forditva,vagy nova 8 ról,valamelyik főzött romra,akkor elég a cwm ban factory reset meg cash és dalvik c reset,vagy minden esetben visszakell rakni a v10a-t,és utánna feltenni a főzöttet?Nem okoz problémát,ha cserélgetem a főzött romokat cwm recoveryvel,smart flash tool nélkül?
Ne szégyelld kimondani, amit nem szégyellsz gondolni!
-
Kerio
őstag
A Touchos Recovery-vel ne próbálkozzatok Kernelt telepíteni! Állítólag hibás a script. Én a Nova kernellel sz.vtam meg. Végül a ROM Manager-el sikerült felrakni
-
sztcobra
csendes tag
Siker felraktam a cmet de se market se gtalk se semmi ilyenkor netről kell keresgélnem ezeket apkban vagy én szúrtam el valamit?
-
Kerio
őstag
Nem lehet, hogy a Noca 11c kernel előtt fel kellene telepíteni egy régebbit?
-
Kerio
őstag
válasz bryan051992 #7906 üzenetére
-
Kerio
őstag
2.2.2 V20a-ra rárakhatom a CM7-t? Vagy előbb frissítsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Autós topik
- Óra topik
- Interactive Brokers társalgó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest