- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wacko
csendes tag
válasz
blakey #69359 üzenetére
Ja ha a tűzfalak ki vannak kapcsolva, akkor elhiszem hogy megy. Egyébként a windows tűzfalban külön be volt állítva kivételnek a serviio és a két szükséges port is, de a Panda ezeket a beállításokat látnivalóan figyelmen kívül hagyta és sehogy nem tudtam rávenni, hogy ne blokkolja a két portot..
-
Wacko
csendes tag
válasz
blakey #69272 üzenetére
Hosszas kínszenvedés után kiderült, hogy ennek a szerencsétlen Panda antivirusnak a tűzfala blokkolta a SmartShare adatcserét.. jól átvert ez a szemét, mert korábban már próbáltam kikapcsolt antivirus mellett is, de úgy sem ment; végül kiderült, a Panda kikapcsoló funkciója a Panda tűzfalat nem inaktiválta.. Ráadásul sehol nem tudok benne portokat engedélyezni, a tűzfalát sem lehet semmilyen menüből elérni, úgyhogy gyorsan uninstalláltam ezt a csodát.
Azóta minden oké.
(Ami pedig az antivirust illeti, azt hiszem visszatérek az AVG-hez, azzal még soha nem volt problémám.) -
Wacko
csendes tag
válasz
Beni2360 #69199 üzenetére
A serviio használata egyszerű, a gond az hogy nem jelenik meg a TV mint eszköz a listában..
Közben megnéztem egy win7-es gépről is, de az sem látja a tévét; a Multimédiás Eszközök alatt nem jelenik meg (valójában ez a csoport sem látszik, mivel a kérdéses PC egyáltalán nem lát multimédiás eszközt). Megjegyzendő, a win7-es gép is ugyanarról a wlan-ról ment mint a többi gép, amin eddig próbáltam.
De ilyen nincs, hogy ezt az átkozott smartshare-t nem lehet beizzítani..amúgy a tévé vígan szipkázza a netet az ominózus hálózatról, szóval van adatkapcsolat.. érti ezt valaki?! -
Wacko
csendes tag
válasz
Teaway #69194 üzenetére
Jelenleg egy XP-vel kűzdök.. tudom, váltsak win7 or better-re.. ezt elfogadom, viszont az LG SmartShare proginak van egy winXP-s változata, azzal próbálkozom, szóval elvileg mennie kéne XP-vel is. Aztán persze lehet, hogy ez az az eset, ahol az elmélet és a gyakorlat nem találkozik.. Mindenesetre kipróbálom egy win7-es géppel is, meglátjuk azzal hogy muzsikál..
-
Wacko
csendes tag
válasz
huncutka1029 #69187 üzenetére
Na igen, ezeket megcsináltam de a fő probléma az, hogy a SmartShare programban a Connected Players lista üres, vagyis PC oldalon nem jelenik meg a TV mint eszköz. Az már csak hab a tortán, hogy a tévén sem látni a pécét mint SmartShare device. Már kikapcsoltam az összes tűzfalat és antivirust is a rendszerben, de semmi változás.
Próbából felraktam a serviio-t is; bár azzal se megy, ott annyit tudtam elérni, hogy a tévé böngészőjén keresztül meg tudtam nyitni a serviio MediaBrowser felületét (a pécé IP címét és a szerver portot megadva URL-ként) és ott láttam a serviio-ban megosztott tartalmat, de persze elindítani nem tudtam lejátszást a böngészőben mert ahhoz flash kéne. Persze ez távol áll a SmartShare-től, csak arra volt jó ez a teszt, hogy lássam a két eszköz problémamentes LAN kapcsolatban van egymással.
Egyszerűen nem tudom mi a jó francot kell még beállítani ehhez az elcseszett SmartShare funkcióhoz hogy működjön végre.. -
Wacko
csendes tag
Halihó, valakinek működik wifi routerrel a SmartShare pécés megosztással?? Mert nálam semmi..
Wifi routeren keresztül van wlan-ba kötve a pécé és a tévé is. Az internet megy is a tévén gond nélkül, viszont ez az "okos" megosztás egyelőre egy nulla.. Felraktam pécére az LG SmartShare programját, el is indul, minden oké csak épp a Connected Players lista tök üres.. A tévén a SmartShare funkció alatt pedig nem látszik a pécén megosztott tartalom..
Cseszegettem a tévén a Wifi-Direct keresést is, de nem talál eszközt, bár ugye ez nem wifi direct hiszen LAN-ban van a megosztást végző pécés szerver és a tévé, úgyhogy nekem már itt értelmezési problémáim vannak ezzel a funkcióval..
Tudja valaki mi a fenét kell csinálni, hogy lássa egymást a két eszköz??? -
Wacko
csendes tag
- Pendrive téma -
LG tévé pendrive kezelésével kapcsolatban: sokan panaszkodnak, hogy nem hajlandó felvételt készíteni a tévé még a gyors, nagy tárkapacitású pendrive-ra sem, csak HDD-re. Én is ezzel a problémával szembesültem amikor az USB 3.0-ás Kingston 32 GB-os pendrive-ot alkalmatlannak minősítette a tévé (amit ráadásul pont e célból vásároltam).
Ezen persze picit bedurrant az agyam, és nem hagytam annyiban a dolgot; addig kísérletezgettem, míg végül rájöttem a megoldásra:Ha a tévé által letesztelt pendrive-ot bedugod a pécébe, akkor látni fogsz egy "LG Smart TV" könyvtárat. Ebben lesz egy ".perf" elnevezésű file. Ezt meg kell nyitni egy egyszerű szövegszerkesztővel. A file egyetlen sort tartalmaz, amely a pendrive tesztelés eredményét tartalmazza.
Itt a sor vége felé ez áll:"requestType":"dvr","result":"fail"
A result értékét manuálisan át kell írni "success"-re, vagyis:
"requestType":"dvr","result":"success"
Ezután visszadugod a pendrive-ot és máris lehet felvételeket készíteni rá!
A másik megoldás, ha a pendrive-ot a tévével formázod le. Azaz, belépsz a TV "Input/összes bemenet" menüjébe, ott a SmartShare csoport alatt kiválasztod a kérdéses pendrive-ot, és formázás! Jó esetben ez is elég, hogy a tévé hajlandó legyen felvételi eszközként kezelni.
(Megjegyzés: ezek a megoldások egy LG 42LF652V tévén kerültek tesztelésre, de jó eséllyel a többi típuson is működnek.)
Egyébként a tévé valószínűleg nem csak az eszköz sebességét teszteli, hanem a device ID-t is, és ha a pendrive nem "mass storage device"-ként azonosítja magát, akkor a végeredmény - sebességtől függetlenül - fail lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Titan Quest II
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest