Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Faby

senior tag

Szülőknek nézek TV-t, LG lesz mindenképp, vagy a 43UM7450, vagy a 43UM7100, azt majd ők eldöntik, hogy középtalpast, vagy két szélén támaszkodót akarnak, ill majd a szekrény megmondja :DD .

Egy kérdés maradt bennem, amit jó lenne, ha tisztázna valaki saját tapasztalat alapján. Ez csak nekem fejlövés, a szülőknek nem fontos.
    Üzletben (MM, és Auchan), ahova elmentem megnézni, kipróbálni a tv-ket, eladók mondták, hogy ezeken a tv-ken már nem lehet a csatorna listát usb-re menteni.
    Illetve egyik azt mondta, egyáltalán nincs ilyen funkció, a másik szerint pedig a Vodafone (ex UPC) tiltja.
    A saját tapasztalat két régebbi tv-vel: 2015-ös LG 50LF652V szintén UPC hálózaton, illetve egy Samsung UE40D6500 mind UPC, mind Digi hálózaton tudja a csatornalista exportot és visszatöltést.
    Én bele is őrülnék, ha nem tudnám átrendezni, átszámozni, illetve kigyomlálni a csatorna listát úgy, ahogy én akarom. Szülők már megszokták a UPC számozását a box miatt, nekik nem lesz gond.
    +1 kérdés: a mai TV-k tényleg nem kezelik az exFat fájlrendszert?
    Volt nálam egy 512-es mSata SSD külső házban, azon vittem a teszt anyagokat, exFat-ra formázva, és egyből formázni akarta, míg az NTFS pendrive-ot simán kezelte. Létezik ez a XXI. században?

• Faby

senior tag

Kezd tele lenni a málnamintás napozóm a TV-vel.
    Mióta újrahangoltam, azóta mást se csinálok, csak folyamatosan rejtegetem el a felesleges, partizánként visszakúszó csatornákat (előzmény: [link] és [link])
    Már ott tartok, hogy a kiválogatott 82 csatornára jut ~170 elrejtett!
    Ennek biztosan nem így kellene működnie! Mit csinálok rosszul, mit kellene másképp csinálni? Igaz, más szolgáltató (Digi kábel) és más TV (Samsung) de ChanSortban csak simán kitöröltem a szükségtelen csatikat, és az úgy is maradt!

• Faby

senior tag

válasz Watt25 #93697 üzenetére

Kösz, akkor ez lesz a megoldás.
    Illetve mi legyen: átugrás vagy elrejtés? (Skip vagy Hide)
    Meg tudom csinálni a ChanSortban? Ha jól láttam, van erre opció.

(#93696) pjen

Nem biztos, pl nekem akkor talán lenne 10-15 csatorna, amit néznék, ha jól emlékszem a szolgáltatók ilyen 200-300 Ft körüli áron fizetnek a csatornákért, vagy még kevesebbet, tehát 15x300=4500 Ft, nekem jó lenne.
    Mellette HBO GO, Netflix, sokkal értelmesebb.

• Faby

senior tag

Sziasztok!

UPC és LG LF652V probléma
    Csomagváltás miatt újrahangoltam a TV-n a csatornákat. Listát exportáltam, legfrissebb ChanSorttal átrendeztem, kigyomláltam, új futó sorszámot kaptak 1-8X akármeddig. (csomó felesleges vackot kidobáltam, de lehet, hogy még ez is sok. Miért nem lehet egyedileg összeállított csomagot rendelni a UPC-nél?)
    A TV-re sikeresen visszatöltöttem, egy darabig ok, de pár perc elteltével azt vettem észre, hogy a 82 feletti sorszámokra visszakúsztak a korábban kigyomlált csatornák. A hangolásnál a csatornalista frissítése ki van kapcsolva. Miért van ez? Hogy tudnám elérni, hogy csak a beállított csatornák maradjanak meg, és ne szemetelje valami (UPC? LG TV?) tele a csatornalistát ilyen vackokkal, mint 555 számon valami hatoscsatorna, meg 112 Food network...

• Faby

senior tag

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy UPC csomagváltás miatt új keresést kellett csinálni, meg is talált millió csatornát.
    Szépen kimentettem, chansorttal kigyomláltam, rendeztem, exportáltam, majd visszatöltöttem. Látszólag jó is lett, de nemsokára megjelentek olyan csatornák, amiket már töröltem.
    Olvastam korábban, hogy ez valamiféle bug, van erre megoldás, esetleg újabb verzió a progiból?
    Rettentő idegesítő, amikor visszafelé lapozok, és ott van egy rahedli csatorna, ráadásul össze-vissza ilyen 200-300-as sorszámmal.

Mit lehet ezzel kezdeni, van esetleg másik progi?

• Faby

senior tag

Sziasztok!
    Két napja használok egy 50LF562V készüléket, eddigi csekély tapasztalat alapján megelégedéssel.
    Csatorna rendezésnél akadtam el.
    Automata hangolással megkerestettem az elérhető csatornákat, mind digitális, mind analóg oldalon, kódolt csatikat kihagyva a keresésből, lévén csak analóg előfizu van egyelőre.
    Talált 62 digit és 27 analóg csatornát, ez rendben is van.
    A csatornakiosztást kiexportáltam 64 GB pendrive-ra (nem tudom, van-e jelentősége), majd elkezdtem szerkeszteni a chansort progival.
    Kigyomláltam, átszámoztam, besorrendeztem a saját szám íze szerint, mentettem (fájlnév, kiterjesztés maradt) az eltávolított csatornák törlése opcióval.
    Majd amikor visszatöltöttem a TV-re, jöttek a gondok. A csatornák látszólag ott vannak és úgy, ahogy elrendeztem, viszont a digitális (szabadon fogható, kódolatlan) csatornák néhány perc után eltűnnek, és csak az analóg marad. Megpróbáltam visszatölteni az eredetileg kiexportált listát, de ott is ugyanez fogadott.
    Végül csináltam még egy automata hangolást, a digit csatik megvannak, de eléggé nagy az összevisszaság így, jó lenne valami rendszert vinni bele.

Mi lehet a gond, mit csinálok rosszul?
    Legfrissebb chansort verzió, a TV felkínál egy frissítést, de még nem engedtem neki.

Új hozzászólás Aktív témák