Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
válasz
Roland93 #4780 üzenetére
Szivesen ajnározom egy kicsit a tv-met
Tehát 42LW5590:
Szuper! Gyönyörű! Fantasztikus! Csodálatos!
...de komolyan...
Nagyon szuper a képe, ha be van rendesen állítva. Őszintén megmondom, hogy ettől féltem a legjobban. Azt láttam minden kirakatban, üzletben, hogy milyen fakó, részletszegény képek vannak az LG, a Samsung meg ragyog.
Rá kellett jönnöm, hogy az LG sokkal jobb, csak - érthetetlen módon - nagyon vacak a gyári beállítás. Minden "képjavító" digitális eljárást ki kell kapcsolni a tv-n, valamint az egyes színszinteket is be kell állítani.Konkrétan erről a modellről:
Nincs felhősödés! Elég érzékeny a szemem mindenféle hibára. Egyrészt szakmai ártalom, másrészt meg fizikálisan is érzékeny a szemem.
Nincs bevilágítás a széleken 42"-os méretben. A topicot olvasgatva úgy látom, hogy a nagyobb méreteknél jobban előjön ez a hiba.
A 3D nagyon jó! Nagyon kevés "kijövős" jelenetet látni, de ez nem a tv, hanem a filmek hibája. A mélységérzet nagyon jó 2D->3D konvertálásnál is, ha jó minőségű adást nézünk rajta (pl. már a DVB-T adásoknál is látványos).
Nem fáj tőle a szemem, mint a Samsung aktív szemüvegétől.
A gyerekek is nagyon szeretik, semmilyen problémára nem panaszkodnak. Mindketten szemüvegesek, és a hozzá kapott szemüvegeket simán eléteszik a rendesnek, nincs azzal sem problémájuk.
A media lejátszója is nagyon jó, azokkal a korlátozásokkal, amiről mindig is beszélünk.
DTS hang nem megy, de minden másból szépen viszi a 6 csatornát is. Az optikán egyből küldi ki az erősítőnek. Külön +pont, hogy a tv némítása láthatatlan, nem dob ki zavaró piktogramot a képernyőre.
DLNA-n a nagy felbontású filmek akadoztak, de amióta feltettem a TVersity megosztó programot, az is hibátlan!
A netes részek is elég jók, bár kevés a magyar tartalom jelenleg, és a smart alkalmazásokhoz kellene a magic remote.
A webböngésző is egész jó, jól olvashatók az oldalak. Itt csak a címek begépelése problémás a normál távirányítóval. Sebesség rendben, mindent szépen behoz.
Youtube videok mennek nagy felbontásban is, fullscreenen.
Google Picasa fiókba be lehet jelentkezni, lehet nézegetni a megosztott képeket.
A Google maps kicsit lassan zoomol, de tűrhető.
Az időjárás 4 városra beállítható. Nem csak az aktuálist mutatja, hanem 1 hetet előre.
Fogyasztása egészen meglepő: 57-70W ! Kikapcsolt energiagazdálkodás mellett !Fekete leves: 1 csatornalistát kezel csak. Forrásváltáskor (légi vagy kábel) elvesznek a korábbi beállítások. Így nem lehet antenna átkapcsolóval váltani a DVB-T és a kábel között.
Viszont sokkal érzékenyebb a digitális tunerje, mint a Samsungnak és szuperül visz minden kábeles digitális csatornát.
Elég tré filmezéshez a beépített hangszórója, de tv-zéshez megfelelő. Ajánlott mellé egy 5.1-es hangrendszer
Más nem is jut az eszembe... -
GEO001
aktív tag
válasz
Roland93 #4645 üzenetére
A TV -ről olvashatsz sok hsz- t visszafelé nézegetve. A BD játékosról, nekem is ez van, USB HDD -ről megeszik mindent, kivéve a BD3D ISO -kat. Eléggé csöndesen végzia dolgát, az írott lemezeimet is mind végig vitte, röccenés nélkül, csak ajánlani tudom. Promóciós kiadásban még 3 BD/BD3D lemezkét is adtak hozzá.
-
PLaci58
addikt
válasz
Roland93 #3965 üzenetére
Samsungot 6500 alatt nem érdemes megvenni.
Nekem a passzív jött be.
Egy boltban néztem mindkettőt, de a samu (55D7000) olyan volt mint régen a 3D-s varázsképek. Csak teljes sötétben használható, és jobb ha nem mozgatja a fejét az ember.
A felezett felbontás ne zavarjon meg, mert a Samuk is csak D7000-től tudják a teljes Full HD 3D-t. Full HD 3D-t csak BD forrásról lehet lejátszani, vagy letöltött BD másolatról PC-n.Sanyabá! akkumulátorról mennek az aktív szemüvegek, tölteni kell őket.
Milyen antenna átkapcsoló nem működik. Sima tolókapcsoló van rajta? -
Attas
aktív tag
válasz
Roland93 #3965 üzenetére
öööö valamint öööö . Mindegyiknek vannak azt hiszem előnyei. Jómagam a passzív mellett tettem le a voksom. Miért? Az aktív szemüvegnél kevesebb fény jön át. Van az a bizonyos villodzás amiről beszélnek sokan. A szemüveg olcsóbb (nincs aksi) szerintem kényelmesebb is. De van ismerősöm aki az aktívra esküszik.(samsungfan).
-
Attas
aktív tag
válasz
Roland93 #3961 üzenetére
Nehogy ezen múljon melyiket választod. A 3D konverziót gyakorlatilag nem fogod használni. Szerintem. El lehet játszogatni vele de élvezetet nem nyújt. A Samsungot nem ismerem. Nem mondanám így hogy jobb az LG. Igaz nekem 5500-öm van és nagyon meg vagyok elégedve vele. De a szomszédom Samit vett (nem a linkelt típust, drágábbat) de nagyon meg van elégedve vele...Szóval nehéz szülés lesz.
-
Fapuma77624
tag
válasz
Roland93 #3951 üzenetére
[link]
42LW5590.Én ezt vettem meg és egyántalán nem bántam meg.A samu 3D-je elbújhat mögötte az elemes szemcsijével együtt.Pont hasonlítgattam a Euronicsben a tv-ket és mondom az eladónak h ezen a samun nincs 3D hatás.Nézegeti h mi a franc van erre benyögöm neki h valószínű lemerült a szemüveg.Úgy is volt.Hozhatta a gombelemet beleNa mondom itt fejeztem be a válogatást és döntöttem az LG mellett.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Roland93 #3927 üzenetére
Úgy, hogy a TV beépített lejátszója amit tud kezelni, az max a profile 4.1 kódolású konténer média anyagok, itt ugye már osztott (felezett) a video felbontása. Míg azért a FH BD3D médiák képminőségben jobbak, full HD felbontásuak, amit BD playerrel tudsz csak (leglábbis még most) lejátszani.
-
-
GEO001
aktív tag
válasz
Roland93 #3902 üzenetére
2D -->3D konvertálás inkább csak paraszt vakítás. Nagyon nincs mit érezni rajta.
FullHD filmeknél jobban tud a TV trükközni, tehát jobban megtudja határozni, számolni, hogy melyik kép részlet lehet hátrébb vagy előrébb elhelyezkedve és ott csal egy kicsit, tehát lesz egy kis mélység érzet, ennyi. -
edeleny
őstag
válasz
Roland93 #3905 üzenetére
Igen. nekem tetszenek. Idáig a moziba 1 3D-s filmet láttam, de amiket itthon néztem teljesen olyanok.
(#3903) Sanyabá válasza edeleny (#3897) üzenetére
De könnyen lehet, hogy nálam van a bibi.
Anyám ledobta a szemüveget, és elfeküdt az ágyon, mikor a Sammy 2. percében neki ment a sirály??!!Panasonoc aktív rendszer, Tesco bemutató.Avatar 3D. Nálam az volt az alap, orrba vágott a némber a nyílvesszővel!!
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Roland93 #3905 üzenetére
Hát... Azok tuti jó 3D-s élményt nyújtanak... azt viszont ne várd, hogy a képkereten kívülre fognak esni a kép egyes elemei... A moziban azért tűnik úgy, hogy szinte benne vagy a jelenetben, mert a látótered nagy részét beteríti a mozivászon... Ez valószínű otthon nem így lesz, mert ha nagyon közelről nézed a 3D-s képet/filmet, akkor olyan, mintha szemüveg nélkül néznéd (látod mindkét képet egyszerre).
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
Roland93 #3902 üzenetére
Én néztem egy LG 3D TV-t Media Marktban. TV műsor ment rajta elég silány minőségben... azt hiszem NCIS sorozat egy része vagy valami ilyesmi... A lényeg, hogy ki volt téve a távirányító is hozzá és gondoltam kipróbálom... Hát... felsírtam majdnem.... Nagyon rossz volt.... Kicsit utánaolvastam és kiderült, hogy ha rossz minőségű adásnál aktíválod a 2D->3D konvertert, akkor elég silány 3D-t fogsz kapni.... Viszont ha jó/jobb minőségű filmet nézel, akkor egész jól tud konvertálni... (az említett leírás 720p-s filmet emlegetett).
Viszont azt hozzá kell tenni, hogy a 2D->3D konverter úgy alakítja át a képet, hogy több síkban helyezi el a dolgokat. Nincs igazi térhatás, inkább mintha 2D-s papírbábukat néznél egymás előtt/mögött... Bár az is jobb, mintha hátba rúgnának
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest