- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
feri1 #100012 üzenetére
4K Netflixen,de ott se mindegyik az,ahogy a szinkron se mindegyiken van,egyelőre több a feliratos film/sorozat,de azért gyarapodik a szinkronos lista is.
Mondjuk nem olcsó,csak a Prémiumban van 4K+HDR,ez 3990ft/hó.
Korlátlan számú készülékről hozzá lehet férni,de egyszerre egyidőben max 4 készüléken használható és nézhető vele műsor.
Ha esetleg van rokon/barát aki nézné,akkor lehet felezni egymásközt az összeget.
Én húgommal így használom,így csak 2000ft/fő/hó,ami már nem vészes. -
válasz
Sántha Lajos #99964 üzenetére
ExFat-ot nem fogja megenni.
NTFS,vagy FAT32,de ugye a nagy fájlméretek miatt inkább NTFS. -
válasz
E.Kaufmann #99953 üzenetére
Nincs semmi ilyen.
Minden hangot kiküldött a Samsung és LG tv is,legyen az tvadás,vagy éppen film pendriveról. -
Nem egy prémium cucc,de jobban szól mint a tv hangszórói,plusz passzol méretben a 32"-os tv alá,nem egy hosszú cucc.
Mac Audio Soundbar 550. [link]
BT késleltetést nem tudom,ha tv alatt van,akkor mindig kábelezek.Elvileg felébred az optikán érkező jelre,de erre nem vennék mérget,nem emlékszem pontosan már.
Több mint 1,5 éve vettem egy ilyet átmenetileg,1,5 hónapig volt nálam,most húgom lakásában zajong.Ezért az árért szerintem nem nagyon találni jobbat.
Vagy a JBL Bar Studio ami jól szól csak ugye az nem 20k körüli áron van. -
válasz
abdulka1 #99939 üzenetére
Nem szeretik nagyon az usb hubot a tv-k.
Amúgy ha logitech egere van és logitech billentyűzetet vesz,akkor elég 1db usb-s vevő a 2-nek.
Amúgy nem sok difi van a touchpados bill és a nem touchpados közt,viszont ágyból/kanapéról sokkal kényelmesebb.
Bár tv-n netezni a saját böngészőjével szerintem sehogy sem az. -
válasz
creatorium #99920 üzenetére
Van még aki használ teletext-et?
Mire használod? -
válasz
danielpriest #99894 üzenetére
A hangerőszabályzás csak LG soundbarokkal működik optikain,de lehet hogy csak simán azért,mert az LG tv táv vezérni a soundbart is.
Ha nem tanítható a hagrendszeres mas távokra,akkor bukta,csak a saját távjával fog működni.
HDMI ARC nincs a samsung hangcuccodon? -
válasz
E.Kaufmann #99872 üzenetére
Lehet használni a HDR-t,de hatalmas,mellbevágó élményt nem kell várni tőle.
Ugye a panel fényereje nem egy bajnok,így hatalmas dinamikára sem kell számítani. -
válasz
E.Kaufmann #99870 üzenetére
A legolcsóbb FHD az LG-nél a 32LM6300PLA,de ez is 70k felett van,ennél olcsóbb FHD tvjük nincs.
Szerintem azért írják a LV-t így is,meg úgy is,mert hibásak a specifikációk pár webshopnál.
Az simán csak HD Ready és nincs FHD-s verziója.
A leírások sokszor megtévesztőek.Lehet hogy az adott oldalon azt írják,hogy FHD,de az inkább azt jelenti,hogy lejátsza a 1080p-s filmeket,meg tudja értelmezni hdmi-n a full hd jelet,de attól még 720p a natív felbontása a panelnek.
Az összes TV megeszi az analóg kábeltv jelet. -
válasz
subset #99811 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék mennyi lenne a licensz/tv.
Ezt a fajta spórolást sosem értettem semminél sem.
Adott esetben ha egy tv mondjuk 350k dts nélkül,a dts licensz meg mondjuk 5k,akkor legyen 355 a tv ára,ekkora összegnél az az 5k már nem hiszem hogy akkor érvágás.
Ugyan ez az olcsóbb dolgoknál.
Pl egy tetszőleges termékben a gagyi csavar darabja 2ft,a minőségibbé meg 4ft lenne.
10db csavarnál 20ft-tal kerülne többe az előállítás.
Fizettessék ki a vevővel 100ft-os felárral,még akkor is megvenné mindenki,plusz több százezer terméknél az a 60ft/termék haszon is plusz a gyártónak.
A vevő nem hiszem,hogy kiakadna azon hogy valami 11799 helyett 11899ftba kerülne.
De persze tudom,valahogy a vevőket a drágább termékek felé kell terelni amin nagyobb a haszon,meg bele kell tervezni az avulást is (amit a gyártók persze tagadnak).
Egyre kevésbé lényeg a gyártóknak a profit mellett az,hogy a vevőik is elégedettek legyenek.
Dobozból kibontott gyári hibás termékek tömkelege,megvágott funkcionalitás minnél magasabb áron (de olcsóbban biztosan nem),gari lejárta után lehetőleg minnél hamarabb bedöglő javíthatatlan,vagy drágán javíttatható termékek...
Vegyél,vegyél,vegyél!Sokat,gyakran és minnél drágábban.Csak ez számít.
Tudom,hogy egy cég sem szeretetszolgálat,de kezd a mérleg nyelve egyre jobban átbillenni. -
válasz
Dreimus #99806 üzenetére
Nem igazán értem ezt a dts elhagyást.
Ha egy halott hangformátum lenne még megérteném,de nagyon sok film használja ezt a mai napig.
Most vagy költséghatékonysági okokból hagyják el,így nem kell licensz díjat fizetni,vagy így akarják a gyártók rávenni a népet a soundbar vásárlások növelésére.
Vagy mind2... -
válasz
Croft-21 #99665 üzenetére
Hát a kérdéseddel szerintem rossz topikba kerültél.
Az a tv Samsung,ez pedig az LG topik.Soundbar nem szükséges egyik tv-hez sem,de erősen ajánlott (már ha neked elég és nem kell házimozi).
Mit ajánlok?Erre a kérdésre nehéz válaszolni.
Milyen árkategóriában?
Mert van 30k-ért és fél milla felett is,a kettő közt meg kismillió márka és típus.
Ez kicsit olyan,mint a "milyen autót vegyek?" kérdés.
Mennyi a kereted?
Na meg ugye ilyet nem ajánlás alapján veszünk.
Ajánlás alapján csak elkezdünk célirányosan keresni és tesztelni/kipróbálni.
Valakinek ez tetszik,valakinek az,más a fülünk és az igényünk. -
Érdekes,mert sehol sem láttam infót arról,hogy BT-s lenne.
Valami mintha rémlene,hogy pár éve még az LG nagyon tolta ezt a saját sound sync-es bt füles/soundbar témát,próbálta rákényszeríteni a vásárlót további LG termékek megvásárlására.
Nem nagyon találtam én sem infót arról,hogy rá lehetne e lőni(vagy hogy hogyan) nem LG bt-s cuccokat. -
válasz
undercover #99572 üzenetére
Van már ilyen tv,de az általad keresett méretekben nincs,legalábbis én még nem láttam.
Samsungnak vannak ilyen tv-i,de azokból a legtöbb inkább 65" feletti,talán 1-2 van 55-ös.
Az összes olyan Samu széria ami freesync képes csak 55" felett tudja,a kisebbek nem,hiába azonos széria.
LG-ből nem is láttam még Freesync-est. -
válasz
MaxxDamage #99566 üzenetére
Beállítások-Általános alatt nézted már?Elvileg ott kéne lennie a Visszaállítás az alapbeállításra opciónak.
-
válasz
Ramoskaa #99549 üzenetére
Én lehet megpróbálnék egy eredetit szerezni.
Az aliról linkkelt távokkal kapcsolatban vannak fentartásaim,mivel egyiknél sincs még értékelés.
Én személy szerint csak olyantól rendelek Aliról,akinek az értékelése 96-97% felett van és a termékhez is vannak értékelések.
Nem szeretek "tesztelő" lenni.
Próbálj meg olyat keresni amihez van jópár értékelés,ha találsz olyat amelyikkel a vevők elégedettek voltak,akkor nagy eséllyel neked sem lesz bajod vele. -
Mivel bt-s a táv,így a megfelelő tv-k bármelyikével használhatod.Kb mint a BT fülesek,nem csak azzal használhatod,amilyekkel elsőként párosítottad,akárhány kompatibilis eszközzel párosíthatod.
Nem típushoz,hanem évjárathoz gyártják a távot.Neten azt találtam,hogy mind2 típushoz az a táv jó. -
válasz
dumcsi7 #99456 üzenetére
Én szereltem már magasra,de én nagyon megbántam,pedig nem ennyire magasra.
Gondoltam jó helye lesz a számítógép asztalon lévő monitor magassága felett,így az alja 140cmnél volt,a teteje meg 220cmnél.
Én is cirka 3,5-4m-ről néztem és kényelmetlen volt,de nagyon,a nyakam nem szerette,plusz a szemem se örült neki.
Most 60cm-es állvány+talp a kezdő magasság,így a tv középvonala kb pont szemmagasságban van egyenes nyaknál.
Én személy szerint nagyon nem ajánlom,megbánjátok majd,rohadt kényelmetlen,ráadásul Te nagyon magasra akarod szerelni.
Ajtó mellett sarokban szögben egy mindenirányba állítható tartón nem férne el normál magasságban? -
válasz
mobilizmo #99394 üzenetére
Nem lenne akkora bajom a "hasmagassággal",ha nem takarná a soundbar félig meddig az infravevőt,csak bizonyos szögből tudom a tvt bekapcsolni.Falra nem akarom felrakni.Vékony falburkoló van a falon,csavart még találok olyat ami átéri a mögötte lévő teret,csak a tv súlya miatt aggódom,nem biztos hogy ez a préselt fóliázott "papír" nem szakadna be a fali konzol alatt,stafni meg pont nincs azon a környéken ahol ideális lenne a konzol,vagy nagyon magasra kerülne,vagy nagyon alacsonyra.
Már nézegettem a Vesa-s univerzális talpakat is,csak nem éppen olcsók. -
-
válasz
LiteCross91 #99267 üzenetére
Plex-nél nálam sokszor pufferel a tv 4K-s filmeknél,akkor is ha kábellel van a tv és a gép is a hálózaton.
Régen sokat használtam chromecasttal,de nekem az LG tv-n nem jött be. -
válasz
kismikis #99261 üzenetére
A Digitális TV hangbeállításinál próbáltad a kimeneti módokat (MPEG,DD,DD Plus,HE-AAC) és az Optikai kimenet beállításait (PCM,Automatikus)?
Ha igen és sehogy sem jó,akkor szerintem veszett ügy,valamiért az a DAC nem szereti,főleg mivel a másikakkal tökéletes.
A DAC beállításait is átnézted már? -
válasz
afi0903 #99259 üzenetére
Embyn biztosan.
Ott nekem a multi nyelvű filmeket magyarul indítja el felirat nélkül,a feliratosakat is a külső magyar felirattal.
Gyári lejátszója azzal a hanggal indít,ami elsődleges a filmen,tehát ha itthonról beszerzett film és van rajta több hangsáv,akkor a magyarral indul.
A feliratokat viszont ki és be kell kapcsolni.
Ha feliratos film után bekapcsolva marad,akkor a szinkronos alá is odarakja míg ki nem lövöd. -
válasz
afi0903 #99255 üzenetére
Ajánlott a kalibrálás,a gyári színsémák messze nem pontosak,sokat lehet javítani rajta.
Itt a leírás,hogy hogyan csináld [link]Kodi hiánya?Nézőpont kérdése.
Ha a filmezés miatt kérdezed,akkor szerintem nem.
Saját lejátszója mindent visz,külső feliratokat is.
Hálózati lejátszáshoz DLNA-n a saját lejátszóval ajánlott a Serviio a pc-re,lejátszás ugyanúgy működik mint külső hdd-ről.
Embynek van saját appja a tv-re,de ehhez is kell a saját pc-s kliense a gépre. -
válasz
afi0903 #99243 üzenetére
Megbírkózik minden hanggal,bár pár DTS filmnél azt írja ki nálam,hogy nem lehet a hangot lejátszani,ennek ellenére szól rendesen.
Rá lehet kötni házimozit,hiszen van hdmi arc és optikai kimenet is.
Eddig nem volt olyan mkv amit a 60UK6200PLA ne evett volna meg és ez nagyon nem egy csúcskategóriás tv. -
válasz
mobilizmo #99230 üzenetére
Hdmi kábelen megy a tv-től a hang jelen esetben a soundbarhoz.Persze itt most hangzás tekintetében mindegy,hogy optikai,vagy hdmi,a nagy felbontású hangot sehogy sem kezelné (DTS HD-MA,DD TrueHD).Elsősorban azért jó mert plug&play működnek olyan funkciók,mint pl hogy tvvel együtt ki- és bekapcsol a soundbar,a tv vezérli a hangerőt,így elég csak a tv táv.Láttam hogy ez a soundbar tanítható,tehát a tv távval lehet kapcsolgatni és hangot szabályozni,szóval nem nagy érvágás a hdmi arc hiánya,csak fura hogy egy 100e forintos (anno 130körül kezdett) hangkeltőn nincs.
Nekem is yamahám van,Yas207,ez alacsonyabb kategóriás és láda is van hozzá 100e-ért,ezen van hdmi.Csak emiatt nem értem miért hagyták le. -
válasz
Sanyabá #99199 üzenetére
Nekem egy Yamaha YAS-207 van,nekem bevált,szépen szól.HDMI ARC-s,így a csatlakozás és a hangerőszabályozás (tv távval) egyszerű és könnyű.
Longman8504:
Böngészésre én semmilyen billt nem használok,mert nem is böngészek TV-n.Szerintem az ilyesmihez kell egy jó adag mazochista hajlam. -
válasz
Sefter #99147 üzenetére
Én annyira bíztam az Android TV platformban amikor megjelent!
Nekem nem volt ilyen tv-m,Xiaomi Mi Box-om volt egy darabig.
Tök jó,hogy fellehet rá hegeszteni egy halom appot,de annyira nyögvenyelős a rendszer...
Azóta csak rosszabb lett,plusz próbáltam 1-2 Sony tvt is és hát nagyon nem győzött meg.
Pedig jónak indult az Android TV,csak a végeredmény lett a legtöbb esetben egy szenvedés.
A WebOS butább,de legalább stabilan és aránylag gyorsan teszi a dolgát. -
-
válasz
Sgt. Chris #99007 üzenetére
Ez a csati univerzális,rengeteg cuccon van ilyen.
Hogy egyenes csatisat veszel,vagy 90 fokost teljesen mindegy,rád van bízva.Mondjuk a megtörés elkerülése miatt fali konzolon jobb a 90 fokos.
Ha nem jön be,akkor meg 14 napos elállás ott van lehetőségként. -
válasz
gyeniko #98946 üzenetére
Persze,nem vitatom hogy sokoldalúbb egy router.
5 routert állítottam be az ismerősi körben ilyen céllal,ebből 2-vel megkínlódtam,mert nem akarta az igazságot,az egyiknél fel is adtam.Az egyik egy Dlink volt,a másik egy TP-Link (ez nem ment sehogy sem).
A másik 3 Asus volt,azokat könnyű volt munkára bírni.
A range extenderekkel viszont pikpak végeztem.
Ezért is ajánlottam ezeket,mert nagyon könnyű beállítani.
Ha most cserélnem kéne az egész hálózatot,tuti mesh-ben gondolkodnék és nem DIY megoldásokban. -
válasz
gago1975 #98941 üzenetére
Ezt direkt így kommunikálja le a cég.Gondolod majd nyíltan le LCD-zik a saját Qledjüket,akkor sokan csak túlárazott LCD-nek gondolnák és inkább vennének LG OLED-et.
A Samsung kommunikációja mindig is úgy tolta a Qledet,hogy ez valami más,ez egy világmegváltó kijelző technológia,így sose fogja együtt kezelni a "classic" lcd-kkel,még ha valójában az is.A sok "hozzáértő" meg csak azt mondja tovább amit a cég kikommunikál.A Reutersnél és az origónál is biztos sok az igazi tech-guru újságíró aki tisztában van a kijelző technológiákkal...
Az LG se nagyon harsogja,hogy a Nanocell is LCD... -
válasz
applause #98940 üzenetére
Lehet őket alkalmazni bridge módban,tehát amolyan jelismétlőként hasonlóan ahhoz amit én ajánlottam.
Én ilyen célra csak akkor alkalmaznám,ha van otthon elfekvőben egy használaton kívüli router.
Ha már vesz az ember,akkor jobb a repeater/extender,sokkal egyszerűbb beállítani mint a bridge módban összelőni egy routert a hálózattal.
Meg tud szivatni a beállítása,nem minden esetben akar könnyen összejönni.A repeater/extender meg egy dedikált eszköz,erre lett kitalálva így pofon egyszerű a beállítása. -
válasz
applause #98927 üzenetére
Lan van rajta?Ha igen,akkor annyit lehet vele kezdeni,hogy veszel egy wifi repeatert/range extendert,azokon van lan csati.Tv mögé konnektorba a repeater,azt rálövöd az otthoni hálózatra,a kütyüből egy rövid lankábel meg a tv-be.
9-12e körül már kapsz egy egész megbízható AC-s TP-Link-et.
Persze van olcsóbban és sokkal drágábban is. -
válasz
aram01 #98905 üzenetére
Ja hogy úgy!
Hát annyira nem vagyok otthon az androidos boxokban.
Valami dlna opciót kellene keresni a boxban és azt beállítani,vagy lehet hogy van rá külső app amivel ez megoldható (pl lehet hogy a Kodi is ilyen,de szerintem van egy halom app Play Storeban).Szerintem nem alapértelmezett ez a beállítás. -
válasz
#49155328 #98867 üzenetére
Nem mind ilyen.Nagy a szórás az a baj.Ha tudod cseréltetni,veszteni valód nincs.
Csak sajnos lutri,hogy jobb lesz e,vagy marad ilyen,vagy esetleg más nyűgje lesz az újnak.A cseredarabot is lehet cseréltetni ha az se jó,bár azt se a végtelenségig.
Neked kell mérlegelned. -
válasz
Real Ghoost #98851 üzenetére
Problémádra megoldás lehet ez is: [link]
Vagy egy egyszerű falikonzol a legolcsóbb megoldás. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest